Mökin terassin lasittaminen on järkevä ratkaisu

Mökit sijaitsevat usein järven tai meren rannalla ja ovat monesti tuulisia paikkoja. Jos mökin kuisti aukeaa järvelle tai merelle, sielläkin puhaltaa. Lasiterassista saa mökille tuulensuojaisan ja mieluisan lisätilan moneen käyttöön. Lasituksen ansiosta terassille ei myöskään pääse vettä eikä lunta ja mökin terassikalusteet ovat turvassa.

Pystypuitteeton vaihtoehto ei häiritse maisemaa eikä oleellisesti muuta talon visuaalista ilmettä.Pystypuitteeton vaihtoehto ei häiritse maisemaa eikä oleellisesti muuta talon visuaalista ilmettä.

Lasitettu terassi suojaa tuulelta ja sateelta

Eräs pariskunta osti 10 vuotta sitten Repoveden kansallispuiston kupeesta hyvän tontin, jolle rakennettu pyöröhirsinen mökki ei ajan kuluessa enää vastannut käyttötarpeita. Mökin remontin yhteydessä pariskunta päätti panostaa myös terasseihin.

- Mökkimme kuisti aukeaa järvelle, joten se on tuulinen paikka. Halusimme nykyaikaisen katetun ja lasitetun terassin tuulen ja sään suojaksi, he kertovat.

Pariskunta rakensi kaksi terassia, joista toinen on avonainen aurinkoisia kesäpäiviä varten ja toinen iso lasitettu terassi mökin yhteydessä.

Iso lasitettu terassi mökin yhteydessä.Iso lasitettu terassi mökin yhteydessä.

Valitsimme lasitukseen pystypuitteettoman vaihtoehdon, joka ei häiritse maisemaa eikä oleellisesti muuta talon visuaalista ilmettä.

Kysy lisää lasiterasseista tai tilaa esite

Terassilla luetaan, syödään, istutaan ja juhlitaan

Lasitetulle terassille on kalustettu viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat.

- Terassilla on mukava istuskella, vaikka järveltä tuulisi. Terassi antaa lisätilaa asumiseen. Siellä luetaan, syödään ja istutaan vieraiden kanssa. Terassilla vietämme perhejuhlia – kihlajaisiakin siellä on juhlittu, pari kertoo.

Lasitettu terassi on mökillä erittäin kovassa käytössä.

- Kesällä ei kukaan halua olla sisällä, ja lasitus antaa säiden suhteen paljon anteeksi. Ja jos vietämme joulun mökillä, keksimme kyllä terassille käyttöä.

Vinkit lasitusta harkitseville mökkiläisille

  1. Tee lasitettavasta terassista tarpeeksi suuri, jotta kalustus ja sisustus mahtuvat hyvin.
  2. Valitse sellainen vaihtoehto, joka istuu mökin tyyliin ja arkkitehtoniseen massoitteluun.
  3. Lasiterassin toiminnallinen suhde asunnon muihin tiloihin kannattaa miettiä tarkoin.
  4. Ilmansuunnalla on keskeinen merkitys valonsaannille ja lasiterassin lämpötilalle eri vuodenaikoina.

Lataa veloituksetta

Mökkeilijän opas terassilasien hankintaan


vk23-lumon-lasiterassit-mokki-1920x1080-3
vk23-lumon-lasiterassit-mokki-1920x1080-2

Sivuunliukuva terassilasitus

Liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.

Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.

Sivuunliukuva terassilasi siirtyy kevyesti ja hiljaisesti syrjään ja kutsuu kesän lämmön terassille. Viileällä ilmalla terassilasitus suojaa ja tekee terassista silloinkin mielyttävän oleskelutilan. Jämäkkään kahvaan on helppo tarttua ja turvallisuutta lisää sarjoitettava lukko.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö.


 
Päivitetty
17.6.2021