Tiesitkö nämä puulämmittämisen hyödyt?

Puilla tapahtuva lämmitys on luonnollinen ratkaisu lämmitysmuodoksi. Puulämmitys on varma ratkaisu, saat kotisi miellyttävän lämpimäksi riippumatta siitä ovatko sähköt poikki tai puhaltaako nurkissa myrskytuuli. Tiesitkö että poltettaessa puusta vapautuu luonnon kiertokulkuun sama määrä hiilidioksidia kuin lahotessakin?

Kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen ja viidennes veden lämmitykseen. Loppu kolmannes kuluu kodin sähkölaitteisiin sekä valaistukseen. Sähkönkulutus ei ole siis kokonaan korvattavissa puulämmityksellä.

Jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija. Puulämmitys onkin useimmiten valittuna kodin toiseksi lämmönlähteeksi ja lähes jokaisessa loma-asunnossa on tulisija. Pääset arvioimaan Tulikivi-säästölaskurilla, paljonko säästät kotisi lämmityskustannuksissa varaavan puulämmitteisen takan avulla.

Puulämmitys on varma ratkaisu.Puulämmitys on varma ratkaisu.

Mitä puuta lämmitykseen?

Tulisijassa poltettavaksi puuksi suositellaan ylivuotista puuta. Tämä siitä syystä, että puutavara on silloin varmasti riittävän kuivaa. Toki keväällä pilkottu puu voi olla jo syksyllä polttokelpoista.

Parhaiten puu kuivuu silloin kun ilmavirta pääsee esteettä kulkemaan pinon läpi. Pinojen alta ei sovi unohtaa aluspuita, sillä maakosketuksessa oleva puu ei kuivu vaan pysyy märkänä ja lähtee vähitellen jopa lahoamaan. Tuulettuvuutta varmistetaan myös sillä, että puupinoja ei pinota toisiinsa kiinni, pinot voidaan toki tukea keppien avulla toisiinsa.

Tulisijassa poltettavaksi soveltuvat kaikki puulajit sekä puupohjainen briketti. Muista kuitenkin polttaa vain kuivaa puuta. Polttopuun läpimittana suositellaan 4-10 cm ja pituutena 25-33 cm. Pituus riippuu käytössäsi olevan tulisijan tulipesän syvyydestä. Halkaise aina pyöreät puut.
Poltettavat puut kannattaa tuoda sisälle huoneenlämpöön jo edellisenä iltana, silloin puut lämpeävät ja niiden pinnasta haihtuu ylimääräinen kosteus pois.

Tutustu Tulikiven vuolukivi-tulisijoihin.
Tutustu Tulikiven keraamisiin tulisijoihin.

Paljonko puuta tarvitsen?

Tulisijassa poltettavaan maksimipuumäärään lämmityskertaa kohti vaikuttaa tulisijan massa. Perusajatuksena voidaan pitää noin 0,8-1 kg/100 kg tulisijan massaa.
Esimerkiksi painoltaan 1 300 kg painavassa tulisijassa voidaan maksimissaan polttaa 13 kg puuta yhden lämmityskerran aikana.

Tutustu Tulikiven tulisija-mallistoon ja ota avuksi Takka-apuri.

Omalle tulisijallesi annetut suositukset löydät helposti käyttöohjeesta. Mallikohtaiset suositellut maksimipuumäärät sekä lisäyspanosten koot on esitetty käyttöohjeen takasivulla olevassa mallitaulukossa.

Nyt kannattaa ostaa Tulikiven tulisija
- saat kuivat polttopuut etuhintaan!

Polttopuun säilytys ja hankinta on usein ongelmallista - erityisesti kaupungeissa. Tulikivi tarjoaakin nyt marras-joulukuun aikana yli 3 000 euron tulisijan ostaneille ratkaisun ongelmaan!

Saat nyt edullisesti siistin ja käytännöllisen katoksen pihallesi, sekä laadukasta ja kuivaa polttopuuta uudessa takasssa poltettavaksi.
Hankkiessasi puukatoksen ja polttopuut tulisijatilauksesi yhteydessä säästät jopa 800 euroa!


Katoksen tiedot:

  • Ulkomitat: leveys 1530 mm, syvyys 1290 mm
  • Katoksessa täyskorkeat pariovet, kestopuulattia, harmaat (RAL 7004) paneeliseinät, musta palahuopakatto sekä mustat peltireunalistat


Optiot ja lisäpalvelut:

  • Katoksen värin vaihtaminen 100 €
  • Kattohuovan värin vaihtaminen 60 €
  • Katoksen asennuspalvelu suoralle alustalle 180 €

 

Tutustu Tulikiven mallistoihin


Kiinnostuitko Tulikiven tulisijoista?
Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


 
Julkaistu
9.11.2015