Koti vuosikymmeniksi eteenpäin

Useammassa tulevien Asuntomessujen kohteessa on ajateltu asumista erilaisesta näkökulmasta. On rakennettu kotia eläkepäivien viettoon, tuotu sukupolvet saman katon alle ja huomioitu myös pyörätuolin käyttömahdollisuudet. Kodit on rakennettu itselle ja perheelle mahdollisesti vuosikymmeniksi eteenpäin. Tutustu sinäkin kohteisiin 18 Honka Savukvartsi, 19 Vivola sekä 41 Tiilerikoti, joista tässä tarkemmin esittelemme kohteen 19.

Asuntomessujen kohde 19, Vivola. Vielä reilu kuukausi ennen Asuntomessujen aukeamista.Asuntomessujen kohde 19, Vivola. Vielä reilu kuukausi ennen Asuntomessujen aukeamista.

Koti, jossa on huomioitu liikuntarajoitteisuus

CLT-massiivipuusta rakennettu koti on ainutlaatuinen. Ekologinen sekä kestävä rakenne edustaa modernimpaa puutekniikkaa. Puulevyt, jotka ovat kodissa selkeästi nähtävillä, toimivat talon kantavana runkona – koti on höyrynsulkumuoviton, tulevaisuuden puutalorakentamisen edustaja.

Asuntomessujen kohde 19, Vivola, on kahdelle aikuiselle ihmiselle suunniteltu koti. Kodin erikoisuutena ovat rakenteiden lisäksi sisätiloissa tehdyt ratkaisut. Kodissa on nimittäin huomioitu toisen asukkaan liikuntarajoitteisuus. Kodissa pääsee helposti kulkemaan pyörätuolilla sekä sisällä että ulkona ja tilasta toiseen. Vivolaa ei voi kutsua esteettömäksi kodiksi, mutta se on nimenomaan asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan mitoitettu ja toteutettu koti.
Kohteen runko on massiivipuulevyä (CLT). Puulevyt ovat höyrynsulkumuovittoman rakennuksen kantava runko. Yläkertaan johtavat portaat ovat samaa materiaalia kuin rakennuksen runko.Kohteen runko on massiivipuulevyä (CLT). Puulevyt ovat höyrynsulkumuovittoman rakennuksen kantava runko. Yläkertaan johtavat portaat ovat samaa materiaalia kuin rakennuksen runko.

Mitä ratkaisuja Vivolaan on tehty?

Vivola on kokonaisuus, jossa tulevien asukkaiden on helppo toimia ja elää yhdessä. Esimerkiksi lasikäytävällä päärakennuksesta erotettuun saunaan ollaan toteuttamassa hissilauteet, jotka nousevat ja laskevat tarpeen mukaan. Talosta löytyy myös varsinainen hissi, jolla on mahdollistettu pääsy myös kodin toiseen kerrokseen.

Välioviksi on valittu liukuovet, joten helposti avattavat ovet eivät tule kulkutielle. Myöskään kynnyksiä kodissa ei nähdä. Kodin tilat on suunniteltu avoimeksi virtaavaksi tilaksi, jossa on hyvä olla. Mielenkiintoinen erikoisuus löytyy kodin keittiöstä. Oletko kuullut kaapistosta, jonka pääsee laskemaan tarvittaessa alemmas erillisen laskumekanismin ansiosta? Alaslaskettava kaapisto mahdollistaa hyvät käyttömahdollisuudet molemmille asukkaille.
Keittiön tumma kaapisto laskeutuu alas tarvittaessa. Peruskaapistoihin on asennettu erillinen laskumekanismi.Keittiön tumma kaapisto laskeutuu alas tarvittaessa. Peruskaapistoihin on asennettu erillinen laskumekanismi.
Vivolan saunaan asennetaan tummaksi sävytetty paneeli. Paneelia asentamassa Elias Valli. Saunaan toteutetaan hissilauteet, joita voidaan tarvittaessa nostaa tai laskea.Vivolan saunaan asennetaan tummaksi sävytetty paneeli. Paneelia asentamassa Elias Valli. Saunaan toteutetaan hissilauteet, joita voidaan tarvittaessa nostaa tai laskea.
Hissin avulla toiseen kerrokseen pääsee helposti ja turvallisesti.Hissin avulla toiseen kerrokseen pääsee helposti ja turvallisesti.

Tutustu myös näihin näkemisen arvoisiin kohteisiin:

Usean sukupolven koti Honka Savukvartsi

Honka Savukvartsi, Asuntomessujen kohde 18, edustaa omalta osaltaan niin ekologisuutta kuin myös sukupolvitaloa. Nuori arkkitehtiperhe suunnitteli itselleen kodin, jossa perhe ja isovanhemmat asuvat ja jakavat arkensa saman katon alla.

Kodin rakennusmateriaaleiksi on valittu niin ekologisia, vähäpäästöisiä kuin kierrätettäviäkin materiaaleja. Myös luonnollisuus sekä helppohoitoisuus ovat olleet materiaalien valinnassa yhtenä kriteerinä.
Usean sukupolven koti Honka Savukvartsi on valmistumassa hyvää vauhtia.Usean sukupolven koti Honka Savukvartsi on valmistumassa hyvää vauhtia.
Helppohoitoinen sekä selkeä tiilitalo

Ovatko lapset lentäneet pesästä ja koti jäänyt liian suureksi? Tämä koti on suunniteltu senioripariskunnalle rauhallisten eläkepäivien viettoon.
Tiilerikoti, Asuntomessukohde 41, esittelee helppohoitoisen sekä selkeän yksitasoratkaisun, joka toimii. Koti on suunniteltu kompaktin kokoiseksi kahdelle aikuiselle ihmiselle.
Täystiilitalo esittelee kivimateriaalin hyviä ominaisuuksia. Kodista löytyy myös viherhuone, jonne pääsee nauttimaan kahvikupposen vaikka sadesäällä.
Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Nyt voit myös ostaa liput Asuntomessuille jo ennakkoon edullisesti Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

 
Julkaistu
22.6.2015