Kesäpiha paranee sähkömiehen vinkeillä

Lämpenevät päivät ja pitkät illat houkuttelevat pihatöihin parantelemaan paikkoja kesää varten. Tänä päivänä sähköllä on monta tehtävää myös pihapiirissä, eikä ulkopistokkeesta vedetty jatkojohto riitä enää täyttämään tarpeita.

Pihan muutostöissä kannattaa muistaa ajoissa pistorasiat, valaisimet ja lämmittimet. Kesäkeittiön, kulkuväylien, lasten leikkipaikan tai muun piha-alueen tarpeet tulisikin käydä läpi jo suunnitteluvaiheessa yhdessä sähköalan ammattilaisen tai sähkösuunnittelijan kanssa.

Sähköasentaja tuntee ammattilaisvalikoiman tuotteet ja antaa mielellään ideoita pihan sähköistykseen. Kuva Anne Yrjänä.Sähköasentaja tuntee ammattilaisvalikoiman tuotteet ja antaa mielellään ideoita pihan sähköistykseen. Kuva Anne Yrjänä.

Sähköasentaja tuntee myös ammattilaisvalikoiman tuotteet ja osaa ehdottaa käytännöllisiä ja turvallisia sähköistysratkaisuja. Esimerkiksi maakaapelointi keittiö- tai grillikatokseen ja liiteriin sekä asialliset kytkennät sähkökeskuksessa parantavat pihapiirin turvallisuutta ja käyttömukavuutta ratkaisevasti.

Yhä useammat ryhtyvät tätä nykyä sähkön pientuottajiksi ja asennuttavat tontilleen aurinkopaneeleja. Aurinkopaneeleilla saa sähkövirtaa sellaiseenkin kohteeseen, jossa ei muutoin ole sähköä käytettävissä.

Syksyllä tunnelmaa tuova pihavalaistus kannattaa asentaa jo kesän pihatöiden yhteydessä. Kuva Anne Yrjänä.Syksyllä tunnelmaa tuova pihavalaistus kannattaa asentaa jo kesän pihatöiden yhteydessä. Kuva Anne Yrjänä.
Piha-alueita – kuten sisätilojakin - sähköistettäessä tulee työt teettää ammattilaisella. Hän tuntee asennuksiin liittyvät turvallisuusnormit, joita esimerkiksi omat jatkojohtoviritykset eivät täytä.

- Sähkölaitteiden on aina oltava joko suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia, kertoo sähköistysalan yhteisen Sähkötreffit-palvelun asiantuntija Jenna Kauppila.

- Kotelointien pitää olla niin tiiviitä, ettei niiden sisään pääse vettä. Vikavirtasuojakytkin tuo lisäturvaa ulkopistorasioissa, ja se voidaan asentaa sähkökeskuksen sijasta myös yksittäisen pistorasian yhteyteen.

Pihan toimivuutta ja turvallisuutta on helppo parantaa kutsumalla sähköasentaja paikalle. Lähialueen sähköammattilaiset löytyvät osoitteesta www.sähkötreffit.fi
 
Julkaistu
15.6.2015