Paljonko kattoremontti maksaa? - Rahoita remonttisi sinulle sopivalla kuukausierällä

Katto kuntoon remonttilainalla

Omakotitalon omistaminen on ikuista remontointia. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että katto uusittaisiin vuosittain tai lämmitysmuodon vaihtamista pitäisi harkita vähintään viiden vuoden välein. Pikemminkin kyse on siitä, että kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä kotisi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa. Harvalla on varaa remontoida taloaan juuri silloin, kun tarve on suurin.

Vesikatto on talon hattu, joka on hyvä pitää kunnossa.Vesikatto on talon hattu, joka on hyvä pitää kunnossa.

Kattoremontti

Vesikatto suojaa talon muita rakennusosia ja on tärkeä osa talon korjauksia tehtäessä.

Vesikatosta puuttuu yleensä aluskate ja tuuletus. Erillistä aluskatetta suositellaan kaikille katteille yhtenäistä huopakatetta lukuun ottamatta. Aluskate on tehtävä yhtenäiseksi eikä siihen saa jäädä reikiä. Aluskate on limitettävä valmistajan ohjeen mukaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä läpivientien tiivistämiseen. Savuhormit ja ilmastointiputket on tiivistettävä hyvin aluskatteeseen kiinni.

Yksikerroksisissa harjakatoissa tuuletus saadaan toteutettua melko helposti, jos ei tehdä lappeen suuntaisia sisäkattoja. Näissäkin tapauksissa räystäsrakenteisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tuuletuksen pitää päästä toimimaan esteettä räystäältä. Joissakin tapauksissa ongelman tuottaa eristevillan ja katon välinen tuuletusraon korkeus. Nyrkkisääntönä on, että vinojen sisäkattojen osalta eristeen ja katteen välissä tulee ilmaraon suuruuden olla vähintään 1 cm/m. Eli esimerkiksi 5 metrin lappeen osalla minimivaatimus on 5 cm ilmarako ja villarakenteissa tuon raon olisi hyvä olla minimissään 10 cm.

Vesikattoa uusittaessa tulee huomioida myös mahdollisen ulkopuolisen lisälämmöneristyksen aiheuttama räystäsrakenteiden levennystarve. Tapauksessa, jossa vesikatto (katteena toimiva pelti, tiili, huopa) on n. 100 m² ja rännit sekä syöksyt vaihdetaan uusiin sekä ollaan tehty taloon lisälämmöneristys julkisivun päälle, jonka johdosta räystäsrakenteita joudutaan leventämään, hinta on noin 8.000 euroa.

750

Remontissa huomioitavaa

Kustannukset vaihtelevat johtuen kohteen kunnosta, materiaalivalinnoista, oman ja teetetyn työn suhteesta. Oman työn osuus kannattaa laske realistisesti. Liian suureksi sitä ei kannata laskea.  
 
Julkaistu
1.6.2015