Huollettu öljylämmityslaitteisto palvelee energiatehokkaasti

Huollettu öljylämmityslaitteisto palvelee energiatehokkaasti. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun haluaa säästää talven lämmityskustannuksissa. Asianmukaisesti huollettu laitteisto säästää euroja, kun laitteet toimivat, kuten niiden pitää ja polttoöljyn kulutus vähenee verrattuna huoltamattomaan laitteistoon.

Elinkaarensa päähän ehtineen öljylämmityksen uudistaminen tuo säästöjä ja varmuuden siitä, että järjestelmä toimii, kuten sen pitääkin.Elinkaarensa päähän ehtineen öljylämmityksen uudistaminen tuo säästöjä ja varmuuden siitä, että järjestelmä toimii, kuten sen pitääkin.

Milloin huolto tarpeen

Öljylämmityslaitteisto ei kaipaa huoltoa usein, mutta kuitenkin aika ajoin. -Huolto on niitä asioita, joiden lykkääminen on säästämistä vähän väärässä kohtaa, kun ajatellaan lämmityslaitekokonaisuutta ja kustannuksia, toteaa erityisasiantuntija Eero Otronen.

Öljypoltin kannattaa huoltaa vuosittain tai viimeistään silloin, kun on kulutettu noin 5000 öljylitraa. Kattila puhdistetaan kerran vuodessa, vanha kattila useammin. Kattilan hormi on nuohottava kerran vuodessa. Huoltoliike tarkastaa kattilan ja tekee poltinhuollot säätöineen ja osaa myös neuvoa lämmittäjää häntä askarruttavissa kysymyksissä.

Kattilan kunto oleellista

Oleellinen osa öljylämmitysjärjestelmää on kattila. Kovin iäkkäät kattilat eivät vastaa nykyajan energiatehokkuusvaatimuksia ja voivat olla todellisia polttoainesyöppöjä. Kattilasaneerausta kannattaa ruveta suunnittelemaan kattilan ollessa 25-30 vuotta vanha. -Jos kattila on asennettu ennen vuotta 1990, on korkea aika uusia se, neuvoo Eero Otronen.

Uuden kattilan avulla lämmityksen energiatehokkuus paranee selvästi ja öljynkulutus vähenee, mikä pienentää polttoainelaskua. Lisäksi uusi kattila on toimintavarma verrattuna yli-ikäiseen kattilaan.

Kun lämmityslaitteiston huollon aika on, voi ottaa yhteyden joko ennestään tuttuun huoltoliikkeeseen tai katsoa alan ammattilaisten yhteystietoja keskitetysti esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistyksen sivuilta. Tuttaviltakin voi saada hyviä vinkkejä huoltoliikkeistä.

Ammattilaiset asialle

Katso video öljylämmityshuollosta

Öljyn rinnalle uusiutuvaa energiaa

Öljylämmittäjän tietopankista löytyy tietoa siitä, miten öljylämmitystalon energiatehokkuutta voi lisätä muutenkin kuin uusimalla kattilan. Sivuilta löytyy vinkkejä sekä kiinteistön että öljylämmitysjärjestelmän kunnossapitoon ja saneeraukseen.

Öljylämmityksen rinnalle kannattaa usein ottaa käyttöön uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi aurinkolämpöä. Sivuilta voi tulostaa tai tilata myös esitteen, joka auttaa sopivan rinnakkaislämmitysmuodon valitsemisessa.
 
Päivitetty
27.10.2020