• Etusivu
  • LVI

Huollettu öljylämmityslaitteisto palvelee energiatehokkaasti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.01.2024
20155_43427.jpg

Elinkaarensa päähän ehtineen öljylämmityksen uudistaminen tuo säästöjä ja varmuuden siitä, että järjestelmä toimii, kuten sen pitääkin.

Tämä on hyvä pitää mielessä, kun haluaa säästää lämmityskustannuksissa. Asianmukaisesti huollettu laitteisto säästää euroja, kun laitteet toimivat, kuten niiden pitää ja polttoöljyn kulutus vähenee verrattuna huoltamattomaan laitteistoon. Samalla voi myös tarkistaa polttimen soveltuvuuden uusiutuvalle lämmitysöljylle.

Milloin huolto tarpeen

Öljylämmityslaitteisto ei kaipaa huoltoa usein, mutta kuitenkin aika ajoin.

– Huolto on niitä asioita, joiden lykkääminen on säästämistä vähän väärässä kohtaa, kun ajatellaan lämmityslaitekokonaisuutta ja kustannuksia, toteaa erityisasiantuntija Eero Otronen.

Öljypoltin huolletaan kahden vuoden välein tai viimeistään silloin, kun on kulutettu noin 5000 öljylitraa. Yli 10 vuotta vanha poltin kannattaa huoltaa vuosittain.

Kattila puhdistetaan kerran vuodessa, vanha kattila useammin. Kattilan hormi on nuohottava kerran vuodessa. Huoltoliike tarkastaa kattilan ja tekee poltinhuollot säätöineen ja osaa myös neuvoa lämmittäjää häntä askarruttavissa kysymyksissä.

Kattilan kunto oleellista

Oleellinen osa öljylämmitysjärjestelmää on kattila. Kovin iäkkäät kattilat eivät vastaa nykyajan energiatehokkuusvaatimuksia ja voivat olla todellisia polttoainesyöppöjä. Kattilasaneerausta kannattaa ruveta suunnittelemaan kattilan ollessa 25 – 30 vuotta vanha.

– Jos kattila on asennettu ennen vuotta 1990, on korkea aika uusia se, neuvoo Eero Otronen.

Uuden kattilan avulla lämmityksen energiatehokkuus paranee selvästi ja öljynkulutus vähenee, mikä pienentää polttoainelaskua. Lisäksi uusi kattila on toimintavarma verrattuna yli-ikäiseen kattilaan.

Kun lämmityslaitteiston huollon aika on, voi ottaa yhteyden joko ennestään tuttuun huoltoliikkeeseen tai katsoa alan ammattilaisten yhteystietoja keskitetysti esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistyksen sivuilta. Tuttaviltakin voi saada hyviä vinkkejä huoltoliikkeistä.

Uusiutuvalla lämmität ympäristöystävällisemmin

Ottamalla käyttöön uusiutuvaa lämmitysöljyä on mahdollista saavuttaa täysin päästötön kodin lämmitysjärjestelmä. Uusiutuvista raaka-aineista, jätteistä ja tähteistä, valmistettu 100% uusiutuva lämmitysöljy palaa fossiilista puhtaammin ja vähentää CO2-päästöjä.

Päivityksen uusiutuvan lämmitysöljyn käyttöön voi tehdä kätevästi öljypolttimen vuosihuollon yhteydessä laitteistoa säätämällä.

Uusiutuvaa lämmitysöljyä on jo saatavilla koko maassa.

LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20118_27419.jpg
Toimivassa keittiössä on tunnelmaa
Rasia kulma-asennukseenToimivassa keittiössä on tarpeeksi pistorasioita ja ne on sijoiteltu oikein. Jussi-asennuskalusteiden uutuus antaa kulma-asennuksiin uusia mahdollisuuksia.Ja ruoanlaittohan on taidetta. Inspiraatiota luovaan ruoanlaittoon antaa DigitalRadio, josta musiikki johdattaa uusiin saavutuksiin vatsan täyttämisen saralla.ABB Asennustuotteet
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton