Huollettu öljylämmityslaitteisto palvelee energiatehokkaasti

Huollettu öljylämmityslaitteisto palvelee energiatehokkaasti. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun haluaa säästää talven lämmityskustannuksissa. Asianmukaisesti huollettu laitteisto säästää euroja, kun laitteet toimivat, kuten niiden pitää ja polttoöljyn kulutus vähenee verrattuna huoltamattomaan laitteistoon.

Elinkaarensa päähän ehtineen öljylämmityksen uudistaminen tuo säästöjä ja varmuuden siitä, että järjestelmä toimii, kuten sen pitääkin.Elinkaarensa päähän ehtineen öljylämmityksen uudistaminen tuo säästöjä ja varmuuden siitä, että järjestelmä toimii, kuten sen pitääkin.

Milloin huolto tarpeen

Öljylämmityslaitteisto ei kaipaa huoltoa usein, mutta kuitenkin aika ajoin. – Huolto on niitä asioita, joiden lykkääminen on säästämistä vähän väärässä kohtaa, kun ajatellaan lämmityslaitekokonaisuutta ja kustannuksia, toteaa erityisasiantuntija Eero Otronen.

Öljypoltin huolletaan kahden vuoden välein tai viimeistään silloin, kun on kulutettu noin 5000 öljylitraa. Yli 10 vuotta vanha poltin kannattaa huoltaa vuosittain. Kattila puhdistetaan kerran vuodessa, vanha kattila useammin. Kattilan hormi on nuohottava kerran vuodessa. Huoltoliike tarkastaa kattilan ja tekee poltinhuollot säätöineen ja osaa myös neuvoa lämmittäjää häntä askarruttavissa kysymyksissä.

Kattilan kunto oleellista

Oleellinen osa öljylämmitysjärjestelmää on kattila. Kovin iäkkäät kattilat eivät vastaa nykyajan energiatehokkuusvaatimuksia ja voivat olla todellisia polttoainesyöppöjä. Kattilasaneerausta kannattaa ruveta suunnittelemaan kattilan ollessa 25 – 30 vuotta vanha. – Jos kattila on asennettu ennen vuotta 1990, on korkea aika uusia se, neuvoo Eero Otronen.

Uuden kattilan avulla lämmityksen energiatehokkuus paranee selvästi ja öljynkulutus vähenee, mikä pienentää polttoainelaskua. Lisäksi uusi kattila on toimintavarma verrattuna yli-ikäiseen kattilaan.

Kun lämmityslaitteiston huollon aika on, voi ottaa yhteyden joko ennestään tuttuun huoltoliikkeeseen tai katsoa alan ammattilaisten yhteystietoja keskitetysti esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistyksen sivuilta. Tuttaviltakin voi saada hyviä vinkkejä huoltoliikkeistä.

Ammattilaiset asialle

Katso video öljylämmityshuollosta

Nyt voi tilata uusiutuvaa lämmitysöljyä!

Vähennä päästöjä ja lämmitä ympäristöystävällisemmin.
Öljyala toi 1.1.2021 markkinoille 100 prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun polttoöljyn. Nyt sitä on saatavilla lämmityskäyttöön koko maassa. Uusiutuva polttoöljy tukee osaltaan Suomen tavoitetta tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Tulevaisuudessa uusiutuva polttoöljy korvaa fossiilisen polttoöljyn lämmityksessä.

Katso lisää aiheesta
 
Julkaistu
21.9.2022