Monipuolinen ja kustannustehokas
FF-EPS lämmöneristelevy

Finnfoam toi markkinoille vuoden 2013 lopulla aivan uudenlaisen harmaan FF-EPS lämmöneristyslevyn. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta erityisesti seinien sekä kattojen eristämiseen tarkoitettu ja suunniteltu FF-EPS tarjoaa tehokkaan eristysominaisuutensa lisäksi myös kustannustehokkaamman ratkaisun. Uusi teknologia mahdollistaa paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen – näin syntyy parempi eristyskyky kevyemmillä levyillä.

FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.

Materiaalina polystyreeni

Kuten Finnfoamin eristeet, on myös FF-EPS:n materiaalina polystyreeni. Eroavuus eristeiden välillä löytyy täysin erilaisesta valmistusmenetelmässä, kun Finnfoam on suulakepuristettua ja EPS paisutettua polystyreeniä. FF-EPS lämmöneristyslevyä valmistetaan ainoastaan harmaana eli grafiittia sisältävästä raaka-aineesta, sillä saavutettu eristyskyvyn parannus korvaa kalliimman raaka-aineen aiheuttamat kustannukset. Valkoiseen EPS-eristeeseen verrattuna harmaa eriste on nimittäin eristyskyvyltään 16 -25 % parempi.

FF-EPS levyjen tuotevalikoimaan kuuluu FF-EPS 100 kPa, jossa eristelevyn paksuudet ovat välillä 85–200 mm sekä erityisesti seinien ja kattojen eristämiseen suunniteltu FF-EPS 60 kPa, jossa paksuudet ovat välillä 100- 400 mm.

Monipuolinen levy eristämiseen

FF-EPS 60 kPa -eristelevy on mahdollista asentaa niin betoni- kuin puurunkoon. Levyn ulkopinta voidaan verhoilla puujulkisivulla. Myös rappaus suoraan levyn pintaan onnistuu silloin, kun levy on vanhennettu. EPS onkin esimerkiksi Keski-Euroopassa yleisin seinien lämmöneristemateriaali, jossa sen pintaan yleensä rapataan.

Levyjen kiinnittäminen betonipintaan tapahtuu käyttäen joko sementtilaastia tai PU-liimavaahtoa levyjen liimaukseen. Kiinnitys kannattaa varmistaa käyttäen muutamaa mekaanista kiinnikettä. FF-EPS-levy on erinomainen ja kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi vinoihin yläpohjiin sekä tasakattoihin.
FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.FF-EPS-levyn reuna on lukkopontattu.
Levyn reunan ollessa lukkopontattu, voidaan haluttu eristepaksuus toteuttaa yhtenäisenä ja tiiviinä vain yhdellä eristekerroksella. EPS:n vesihöyrynvastus ei kuitenkaan ole riittävän suuri, että se toimisi höyrynsulkuna, joten sisäpintaan asennetaan höyrynsulkulevyksi 50mm Finnfoam tai FF-PIR polyuretaanieriste. 0,09 u-arvo saavutetaan esimerkiksi 50mm Finnfoam + 300 mm FF-EPS-rakenteella.

Koska FF-EPS ei kestä routaeristeeseen kohdistuvaa sulatus-jäädytysrasitusta vettymättä, se ei sovellu käytettäväksi routaeristeenä. Sulatus-jäädytyskestävyystesti osoittaa routaeristeen pitkäaikaiskestävyyden. Routaeristykseen on suositeltavaa käyttää Finnfoam F-300 ja F-200-eristeitä.
  • FF-EPS-levyt on valmistettu polystyreenistä. Levyjen käyttökohteita ovat alapohjat, seinät ja yläpohja.
  • Levykoko 1200 x 600 mm ja paksuus 85 – 400 mm.
  • Lukkopontattu reunaprofiili estää kylmäsillan syntymisen tiiviiseen eristekerrokseen.
  • FF-EPS eristelevyn toinen puoli on ristiuritettu. Urituksen tarkoitus on parantaa tartuntaa esimerkiksi betonivaluun. FF-EPS-levy on mahdollista saada myös isolla ristiurituksella, jolloin urituksen tarkoituksena on toimia tuuletuskanavistona.
  • FF-EPS ei sovellu routaeristeeksiKatso lähin jälleenmyyjäsi täältä
 
Julkaistu
5.3.2018