• Etusivu
  • Energia

Miten öljylämmittäjäkin voi säästää sähkölaskussaan 500 euroa vuodessa?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.05.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Äkkiseltään tuo ajatus tuntuu varmaan monen mielestä aika mahdottomalta, mutta perustuu kilpailutuksen aikana käytyihin keskusteluihin vaihtajien kanssa. Joku ajoittain epäilee, ettei laskuri voi toimia oikein, koska summa on liian suuri. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on ollut tilanne, jossa vanha sähkösopimus on solmittu toistaiseksi voimassa olevaksi yli 5 vuotta sitten. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintataso ei seuraa sähkön pörssihinnan kehitystä ainakaan kovin nopeasti. Nykyinen hintasi saattaa siis olla jopa 40 % kalliimpi kuin meneillään olevan kilpailutuksen määräaikaisen sopimuksen hinta.

Muutama vinkki niille, jotka miettivät kannattaako sähkösopimusta kilpailuttaa:

- Jos sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva ja yli 2 vuotta sitten tehty, tarkista säästösi
- Jos et muista edes, koska olet sopimuksen tehnyt, tarkista ihmeessä säästösi
- Jos määräaikainen sopimuksesi on päättymässä lähiaikana, se muuttuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevaksi, ellet uusi määräaikaista sopimusta. Tällöin hinta nousee.
- Jos olet aktiivinen sähkön hinnan seuraaja, pörssisähkö voi olla sinulle edullisin valinta tällä hetkellä. Harva meistä vaan on niin aktiivinen.
- Jos tarkistuksen jälkeen säästösi on varsin pieni, kannattaa miettiä, oletko tyytyväinen nykyisen yhtiösi toimintaan ja palveluihin. Nämäkin asiat voivat olla rahan arvoisia. Vaihtamalla ei aina parane.

Tiesitkö tämän?

- Jos kilpailutuksessa voittajien joukossa on nykyinen yhtiösi, se ei takaa sitä, että oma sähkön hintasi on vallitsevan hintatason mukainen. Tarjoushinta ei ole se hinta, jota itse parhaillaan maksat sähköstäsi.
- Voit tehdä uuden sopimuksen myös nykyisen yhtiösi kanssa, jos sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva tai se päättyy asetetun aikarajan puitteissa, eli noin 2-3 kk:n sisällä.
- Huomioi myös, ettet voi kesken määräaikaisen sopimuskauden aikana vaihtaa sopimusta samankaan yhtiön kanssa. Sopimus on tehty sen aikaisen hintatason mukaisesti ja se yleensä vaikuttaa myös sähköyhtiön omaan hankintahintaan. Poikkeuksena on, jos olet sopimusvaiheessa "ostanut" vaihto-oikeuden sopimukseesi.

Kerronko myös muille?

- Lähtökohtaisesti kannattaa lähimpien kanssa keskustella, tietävätkö he, onko heidän sähkön hintansa ajan tasalla.
- Vanhempien sukulaisten puolesta voit heidän suostumuksellaan tehdä sähkösopimuksen heidän puolestaan, jos he eivät ole aktiivisia netin käyttäjiä itse.
- Parhaille kavereille kannattaa ilman muuta antaa vinkki.
- Älä kuitenkaan kerro naapurille, tekee vielä paremman ulkomaan matkan kuin itse olet suunnitellut.
- Äläkä kerro lankomiehelle, se kun muutenkin pröystäilee sillä uuden karhealla autollaan.
- Esimiehelle ei myöskään kannata kertoa, "se" tienaa niin hyvin. Eihän sitä huolita edes työpaikan lottoporukkaan.
- Jos kuitenkin päätät levittää tietoa kaikille, siinä on yksi hyvä puoli. Tulemme jatkossakin saamaan hyviä tai jopa parempia sähkötarjouksia, joista hyötyvät aikaa myöden kaikki.

Tarkista sähkötarjous tästä...

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_80036.jpg
Ennakoi ja ehkäise tulipalo keittiössä, näin turvaat kodin helposti ja vaivatta
Suomalaiskotien yleisin tulipalon aiheuttaja on liesipalo. Pelastustoimen PRONTO-tietokannan mukaan vuonna 2021 Suomessa syttyi 870 liesipaloa. Luku saattaa olla todellisuudessa vielä suurempi, koska PRONTO-tietokannasta löytyvät ainoastaan ne liesipalot, jotka ovat tulleet pelastuslaitosten tietoon. Näiden ilmoitettujen liesipalomäärien päälle voi laskea vielä ne palot, jotka asukas on itse saanut sammutettua. Esimerkiksi Yhdysvalloissa määrän on arvioitu olevan peräti 27 raportoimatonta paloa yhtä raportoitua kohden. Lähes kaikissa Suomessa raportoiduissa tapauksissa palon syy oli huolimaton toiminta. Huolimattomuus itsessään on usein inhimillistä. Se voi johtua monesta syystä, kiireestä, väsymyksestä tai alentuneesta toimintakyvystä. Tähän on ratkaisuna Innohomen älykäs liesivahti.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen maksamisen varmistaminen
Toimenpiteet:Tilaaja maksaa laskut viimeistään laskun eräpäivänä.Vastuuhenkilöt:Valvoja ja projektipäällikköDokumentit:MaksutositeHyväksyntä:Projektipäällikkö
202011_61997.jpg
Energiatehokas koti on Veistos
Kastelli-Talot Oy on lanseerannut vuoden 2020 alkupuolella uuden veistoksellisen, modernin, energiatehokkaan ja ylvään talomalliston nimeltä Veistos. Vuosituhannen alussa alkanut trendi moderneista ja pelkistetyistä talomalleista saivat rinnalleen uuden vuosikymmenen kunniaksi juhlavan, veistoksellisen ja toiminnallisen talomalliston. Veistos sopii erinomaisesti pienille kompakteille ns. kaupunkitonteille."2020-luvun asuinrakentamisessa tuntuu uusi henki. Vuosituhannen alun valkoinen modernismi saa enenevissä määrin rinnalleen lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikkaan viittaavia vivahteita."
202012_67817.jpg
Taide sisustuksessa ei ole vain pienen sisäpiirin yksinoikeus
Mitä sana "taide sisustuksessa" tuo mieleen? Voisin arvata, että kalliin, hienostelevan ja käsittämättömän, pienelle sisäpiirille tarkoitetun yksinoikeuden? Mutta taide voi olla niin paljon muutakin: rento, rauhoittava, tyylikäs, innoittava ja ennen kaikkea kaikkien saavutettavissa. Lotta Sirénon uusi taidelupaus, jonka työt ovat saavuttaneet nopeasti suosiota. Nuoren naisen raikas ote tuo Liunen taidemallistoon uusia ja rohkeita sävyjä.
20115_25991.jpg
Muovimatto parketin päälle?
Olen tekemässä lattiaan pintaremonttia eli vaihdan lattian pintamateriaalin. Ajattelin asentaa muovimaton nykyisen parkettilattian päälle.Voiko muovimaton asentaa parketin päälle ilman ongelmia? Kannattaako minun alkaa asentaa muovimattoa, kun ei ole mitään kokemusta asiasta? Onko maton asennus kovinkin hankalaa? Onko matto parempi asentaa liimaten vai kellumaan?
20086_11592.jpg
Kastellin Eikka-mökki
Porin voittajakohteeksi nousi Reposaaren oman pojan Eino Grönin Eikka-mökki 16,7 prosentin ääniosuudella. Eikka-mökki toteutettiin Kastellin huvilaratkaisulla.Eikka-mökki rakennettiin messualueen kalastajamökkialueelle. Kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki rakennettiin laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton