Kaipaatko neuvoja ja ohjeita,
miten rakenne toteutetaan kipsilevyllä?

Ota laskurit ja rakennekirjasto avuksesi

Kipsilevy on monipuolinen rakennusmateriaali lähtien kodin lattiasta aina kattoon saakka. Gyprocin rakennekirjasto tarjoaakin monipuolisesti rakennedetaljeja oman kodin rakentajalle ja remontoijalle. Tutustu, miten tehdään esimerkiksi ääni- ja paloluokan väliseinä.

750-lasit-ja-läppäri

Kipsilevyllä monta käyttökohdetta

Monipuolisuutensa ansiosta kipsilevyt on jaettu useampaan tuoteperheeseen. Normaalikipsilevyt sekä erikoiskovat kipsilevyt ovat tunnetuimpia ja käytetyimpiä kipsilevyjä rakentamisessa. Monipuolinen ja kestävä seinä- ja kattopintojen sisäverhouslevy on nyt myös kooltaan asentajaystävällinen.

Tutustu seinärakenteisiin ja asennusohjeisiin rakennekirjastossa:

Kipsilevy on monipuolinen materiaali kodin eri pintoihin.Kipsilevy on monipuolinen materiaali kodin eri pintoihin.

Kipsilevyn menekin arviointi hankalaa
– ei laskurin avulla

Gyprocin monipuolisten määrälaskurien avulla voit helposti laskea määrämenekin omaan kohteeseesi. Ainoat mitä sinun pitää tietää on huoneen mitat – helppoa eikö? Voit myös tulostaa itsellesi ostoslistan määrälaskurista.

Väliseinät

Sisäkatto/GK-kannatinjärjestelmä tarjoaa helpon ja nopean ratkaisun alakaton tekemiseen. Järjestelmän kannatinprofiilit ”klikataan” kiinni toisiinsa liitospaloja käyttäen. Itse alakattorakenteen kokoamisessa ei tarvita työkaluja. Järjestelmään sisältyy 12,5 mm vahva Gyproc-kipsilevy, teräksestä valmistetut pitkittäis- ja toisiokannattajat, liitos- sekä lukituskappaleet, päätelistat sekä ripustuslankoja. Tutustu järjestelmään ja laskuriin.

Sisäkatto

Tarvitsemasi määrän saat helposti selville laskurin avullaTarvitsemasi määrän saat helposti selville laskurin avulla

Miten toteuttaa palomääräysten mukainen rakenne?

Gyprocin palosivusto antaa vastauksen, miten paloturvallinen rakenne tulisi toteuttaa Gyproc-kipsilevyä käyttäen. Kevytrakennejärjestelmien avulla voidaan kipsilevyrakentein saavuttaa lähes kaikki palovaatimukset.

Erinomaisten palosuojaominaisuuksien perustana on, että Gyproc-levyssä on noin 20 % kemiallisesti sitoutunutta vettä. Palosta vapautuvan energian tunkeutuessa levyyn, höyrystyy levyyn sitoutunut vesi hitaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei kipsilevyn toisella puolella lämpötila pääse nousemaan päälle +100 ˚C ennen kuin kidevedellinen vesi on haihtunut levystä kokonaan.

Mitkä vaikuttavat palonkestävyyteen? Vaikuttavia tekijöitä ovat mm. montako levyä rakenteeseen on käytetty sekä kummalle puolelle seinää levyt on asennettu. Lopullinen paloluokka määräytyy kuitenkin sen mukaan, miten rakenne käyttäytyy polttokokeessa ja minkälaisia täydennyksiä siihen on tehty.
 
 
Julkaistu
23.7.2018