• Etusivu
  • Talo

Sisämaalaus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.04.2015
20154_43232.jpg

Akryylimassa puristetaan saumaan prässillä.

Tarvittavat työvälineet

- tela jatkovarrella

- maalauslaatikko

- siveltimiä

- rajaaja

- kulmatela

- maalarinteippiä

- suojapahvia

- työpukki

- kittipistooli tarvittaessa


Seinien ja kattojen telamaalaus

Valmistelevat työt

1. Pintojen tasoituksen jälkeen rakenteiden liitokset (kulmat sekä katon ja seinän välinen liitos) saumataan elastisella saumausmassalla.

Sauma tasoitetaan puulastalla tai märällä sormella.
Sauma tasoitetaan puulastalla tai märällä sormella.

2. Maali sekoitetaan ja tarvittaessa ohennetaan valmistajan ohjeen mukaan.

Maalia kaadettuna maalauslaatikkoon.
Maalia kaadettuna maalauslaatikkoon.

Katon maalaus

3. Alustan ollessa kuiva ja pölytön voidaan maalaus aloittaa. Aluksi katon ja seinän välinen liitos maalataan siveltimellä. Jos maalaus ulotetaan seinään, niin sivellään maalia noin 5 cm sekä katto- että seinäpinnalle.

Sivellinmaalausta jatketaan vain sille pituudelle mille telamaalaus ehditään suorittamaan ennen maalin kuivumista.
Sivellinmaalausta jatketaan vain sille pituudelle mille telamaalaus ehditään suorittamaan ennen maalin kuivumista.

4. Katon telamaalaus aloitetaan yleensä ikkunaseinää lähinnä olevasta nurkasta. Maalia levitetään ristikkäisin vedoin yleensä 3-4 telaleveyden verran ja tämän jälkeen tasataan yhdensuuntaisin liikkein valon suuntaisesti.

20154_43236.jpg
Maalia käytetään runsaasti nopean kuivumisen ehkäisemiseksi mutta vältetään valumia.
Maalia käytetään runsaasti nopean kuivumisen ehkäisemiseksi mutta vältetään valumia.

5. Maalausta jatketaan ikkunaseinästä poispäin. Katossa olevien läpivientien ja valaisimien ympärystät sivellään ennen telaamista.

Seinän maalaus

6. Seinään tehtävät rajaukset tehdään rajaajaa apuna käyttäen. Rajaajaa työnnetään pyörät kattopintaa vasten niin pitkälle matkalle kuin ehditään telaamaan ennen maalin kuivumista. Työntämisen jälkeen rajaaja vedetään vielä aloituskohtaan.

Rajaajaan sivellään maalia.
Rajaajaan sivellään maalia.
Rajaajaa työnnetään eteenpäin pyörät kattopintaa vasten.
Rajaajaa työnnetään eteenpäin pyörät kattopintaa vasten.

7. Kulmat sivellään siveltimellä tai kulmatelalla.

20154_43240.jpg

8. Seinän maalaus aloitetaan oikealta tai vasemmalta nurkasta. Seinän yläreuna telataan ristikkäisin vedoin ja tasataan alhaalta ylöspäin suuntautuvin vedoin.

20154_43241.jpg
Seinän alareuna telataan.
Seinän alareuna telataan.

Lähde: Ratu 73-0309

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tyttö nojaa sohvaan
Keskuspölynimurin toimintaperiaate
Kun käyttäjä liittää letkun imurasiaan, lähtee imurasialta sähköinen viesti keskusyksikölle laitteiston käynnistämistä varten. Keskusyksikkö käynnistyy ja järjestelmän synnyttämä alipaine aiheuttaa imun runkoputkistossa. Keskusyksikkö on toiminnassa niin kauan, kunnes letku irroitetaan imurasiasta. Kehittyneimmät keskuspölynimurit ovat varustettavissa myös kahvakäynnistyksellä.Yhdellä imurasialla jopa sata neliötäImuroidessa käytetään yleisesti 8 metrin pituista kevyttä letkua, joka ylettyy jopa 100 m² kokoisen alueen siivoamiseen. Imurasiat ovat tyylikkään huomaamattomia ja ne suositellaan asennettavaksi käytön kannalta parhaaseen paikkaan noin metrin korkeudelle.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Harjannostajaiset
Toimenpiteet:Kun rakennus on saavuttanut harjakorkeuden, pidetään normaalin käytännön mukaiset harjannostajaiset. Harjannostajaiset merkitään työmaan aikatauluun.Vastuuhenkilö:ProjektipäällikköDokumentit:Harjannostajaiskutsu, tiedote, aikatauluHyväksyntä:Tilaaja
201112_28944.jpg
UUTUUS: takkaleivinuuni Nea
Takkaleivinuuni Nea on selkeälinjainen uutuusmalli. Suuret kaakelit, terävät kulmat ja uutuusluukut antavat Nealle modernin ilmeen.Kuten kaikissa Kermansavi-takkaleivinuuneissa, voi leivinuunin luukun sijoittaa joko eteen, taakse tai sivulle. Näin takkaleivinuunin voi sijoittaa kätevästi myös tilanjakajaksi.Yksiovinen teräsluukku monipuolisilla ilmansäädöillä on saatavana kahdella värillä, satiini mattakromi ja grafiitti. Takka- ja tuhkaluukku ovat vasenkätisiä ja leivinluukun saa sekä vasen- että oikeakätisenä.Nea-malliin on myös yhteensopiva Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmän kanssa.
201210_32691.jpg
Huippuunsa menevää energiatekniikkaa
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa:Maalämmön hyödyntäminen; suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen; kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka; energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet; älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Pihatien ojitus?
Kysymys:Tarkoitus olisi tehdä autokatosta. Nykyinen pihaanajotie tulisi toiseen kohtaan, joka on pienessä rinteessä. Autokatokseen ajattaessa joudutaan ajamaan ojan yli. Kysynkin, että onko tuohon tullut mitään määräyksiä kuinka suuri halkaisijaltaan ojitusputken tulee olla ja tuleeko sen olla muovia vai betonia? Kevytkuorma-autolla ajetaan ylitse. Onko kaupungilta kysyttävä jotkut säädökset tähän vai tekeekö kaupunki siihen itse ylityskohdan? Tuleeko ottaa jotain muuta huomioon? Oja on yläosasta kolme metriä leveä ja joku puolitoista metriä syvä.
200811_14133.jpg
Kastellilta kaikkien aikojen huvilakirja!
Suomen huvilamarkkinoita nopeasti valloittanut Kastelli julkaisee uuden, kaikkien aikojen huvilakirjan viikonlopun tapahtumissa ympäri Suomen. Painotuoreessa 148-sivuisessa Huvilakirjassa on mukana mm. Reposaaren huvilamessujen voittaja Eikka-mökki sekä kymmeniä muita Täyslämpimiä suosikkimalleja ympärivuotiseen loma-asumiseen. Erityistä huomiota Kastellin uusissa huvilamalleissa on kiinnitetty pohjaratkaisujen toimivuuteen, viihtyisyyteen ja lämpimyyteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton