Löylyn henki

Saunaa remontoidessa

Saunaa remontoidessa joudutaan monien valintojen eteen. Valitaan kiuas, laudemateriaali, seinien, katon ja lattian materiaalit sekä sävyt. Valinnat ovat usein kalliitakin. Kaiken kaikkiaan haluamme viihtyä ja nauttia saunomisesta. Kuitenkin liian usein löylyä ottaessa tuntuu kuin happi loppuisi ja alkaa ahdistaa.

Syynä ilmanvaihto?

Liian harvoin huonot löylyt laitetaan ilmanvaihdon toimimattomuuden syyksi. Jos syynä (kuten todennäköistä) on huono ilmanvaihto, vika on helposti korjattavissa eikä korjaus ole kallista.
Kuvassa on ollut aiemmin iänikuinen metalliventtiili, joka helposti vieläpä kondensoi vettä jättäen usein näkyvän valumajäljen seinäpintaan.
Tässä tapauksessa asia on helposti korjattavissa, kun vanha venttiili on vain parilla ruuvilla kiinni seinässä.

Uusi Velco-korvausilmaventtiili asennetaan vanhaan läpivientiin. Uuteen venttiiliin vesi ei tiivisty.Uusi Velco-korvausilmaventtiili asennetaan vanhaan läpivientiin. Uuteen venttiiliin vesi ei tiivisty.

Vanhan venttiilin tilalle automaattisesti säätyvä venttiili

Vanha venttiili saadaan korvattua näpsäkästi automaattisesti ulkolämpötilan mukaan säätyvä Velco-korvausilmaventtiili varustettuna Filtrete-suodattimella. Velco-korvausilmaventtiili työnnetään vanhaan venttiilikanavaan. Venttiili tiivistyy kanavaan mukaan kuuluvalla tiivistysnauhalla. Tämä helpottaa jatkossa suodattimen vaihtoa: venttiili vain vedetään kanavasta ulos ilman minkäänlaisia työkaluja.
Velcossa on termostaatti, joka säätelee lautasen avausta sopivaksi +10°C- -5°C välillä. Venttiileille myönnetään peräti 10 vuoden takuu. Takuu kertoo tuotteen kestävyydestä ja laadusta.

Poikkeuksellinen suodatin

Filtrete on poikkeuksellinen suodatin. Suodatinkuiduissa on pienen pieni sähköinen varaus eli se toimii kuin magneetti ja kerää kiinni itseensä pienetkin likahiukkaset. Korkean suodatustehon takia suodatin on suunniteltu kartion muotoiseksi. Tällä tavoin saadaan paljon suodatuspinta-alaa.
Filtrete-suodattimella on korkea suodatusteho.Filtrete-suodattimella on korkea suodatusteho.

Korjauksen hinta?

Tämän Velco-venttiilein tehdyn saunan ilmanvaihtoremontin hinta toteutettuna Velco VT-100-venttiilillä ja Filtrete S-100-suodattimella on yhteensä 85,12 €.

Osta venttiilit ja suodatin Rakentaja.fi-verkkokaupasta
 
Julkaistu
20.4.2015