Märkätilalevyn kanssa et tarvitse erillistä vedeneristystä

Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.

Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.

Tulppa-märkätilalevyn ansiosta ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua.Tulppa-märkätilalevyn ansiosta ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua.

Tulppa-märkätilalevy?

Vuonna 2012 Finnfoam Oy toi markkinoille märkätiloihin suunnitellun uudentyyppisen levyn nimeltä Tulppa. Levyn monipuolisuudesta kertoo, että levy toimii sekä varsinaisena rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu homehtumattomasta Finnfoam-ytimestä sekä lasikuituverkolla vahvistetusta erikoissementtilaastista.

Ulkoseinärakenteissa Finnfoam ydin toimii veden- ja lämmöneristeenä sekä höyrynsulkuna. Koska Finnfoam ei vety ja sillä on erittäin suuri vesihöyrynvastus sekä erinomainen puristuslujuus, sopii se hyvin vedeneristelevyn ydinmateriaaliksi. Märkätilaratkaisu on CE-merkitty ETA-hyväksynnän kautta. Yhteensopiviksi testatut tiivistystuotteet sekä laattalaastit löytyvät Ardex:lta, Casco/Schönox:lta, Fesconilta, Kiillolta sekä Weber:lta.

Nopea ja helppo asennus

Nopeutta ja helpotusta itse asennustyöhön tuo patentoitu asennusjärjestelmä. Valmista seinäpintaa syntyy ammattilaiselta nopeasti, sillä tunnissa on helposti mahdollista saada aikaan jopa 10- 15 m². Tulppa-levyn ansiosta märkätila on laatoitusvalmis jopa alle päivässä. Levyjen patentoitu asennustapa vaakaan helpottaa itse varsinaista levyjen asentamista. Vesitiiviyden varmistaa levyssä oleva reunaprofiili. Levyjen työstö tapahtuu perustyökaluilla. Leikkaaminen oikeaan kokoon onnistuu mattoveitsellä, käsisahalla sekä sähkötyökaluista esimerkiksi pistosahalla. Levy on kevyt, jolloin sen siirtely työmaalla onnistuu helposti myös yksin.

Aivan uutta on Finnfoamin Tulppa-lattialevyjärjestelmä valmiilla kaadoilla

Tulppa-lattiaratkaisu koostuu kolmenlaisista Tulppa-kaatolevyistä. Näillä levyillä on erittäin helppo toteuttaa vaaditut kallistukset märkätiloihin, koska kaatolevyissä on valmiina määräyksissä edellytetyt kallistukset.

Lattiaratkaisu soveltuu asennettavaksi niin puu- kuin betonialustalle. Erityisesti puurakenteisissa ala- ja välipohjissa, joissa lattioiden betonilla toteutettavat kaatovalut aiheuttavat merkittäviä lisäkuormia, Tulppa lattiaratkaisulla saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä, koska kantavia rakenteita ei tarvitse tarpeettomasti vahvistaa.

Katso video – Näin helppoa on Tulppa-levyn asennus

 
Julkaistu
17.10.2017