• Etusivu
  • Energia

Kaukolämpösuunnitelmat sähköisesti tarkastettaviksi ja projektin käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Päivitetty 01.03.2016
20154_42888.jpg

Sähköinen tarkastuskansio helpottaa kaukolämpösuunnitelmien toteuttamista. Uusi palvelu säästää suunnittelijan aikaa ja vaivaa.

Sähköinen tarkastuskansio nopeuttaa ja helpottaa suunnittelijan työtä, kun hän voi heti suunnitelmien valmistuttua ladata ne palveluun ja tarkastuttaa ne ilman paperipostin viiveitä. Suunnitelmat löytyvät tarkastuskansiosta tarvittaessa myöhemminkin.Suunnittelija voi jakaa katseluoikeuksia suunnittelutoimiston sisällä ja näin ollen samaa projektia voidaan tehdä useamman toimesta ja tarvittaessa tuurata kollegoja.

"Tämä palvelu on kyllä win-win kaikille. Parasta siinä on, että kaukolämpösuunnitelmat ovat LVI-suunnittelijoiden ja kaikkien kaukolämpöliittymän rakennusprojektissa mukana olevien työntekijöiden käytössä samanaikaisesti tietokoneella. Enää kenenkään ei tarvitse juosta papereiden perässä. Uuden palvelun myötä minun suunnitelmien tarkastukseen kulunut aika on reilusti puolittunut", summaa Ilkka Rautio, tekninen palveluinsinööri Fortumilta.

Suunnittelijat ovat ottaneet palvelun erittäin hyvin vastaan

Viime kesänä käyttöön otettu palvelu on ollut odotettu ja kiitelty. Nyt Espoon alueen kaukolämpösuunnitelmat tulevat lähes kaikki sähköisesti. Palvelua käyttää jo reilu sata suunnittelijaa ja reilu 200 suunnitelmaa on jo tarkastettu.

"Tästä verkkotarkastuspalvelusta täytyy kyllä antaa teille positiivista palautetta - on kyllä tervetullut järjestelmä kaikessa suhteessa. Toivotaan, että palvelu saadaan levityttä Suomen maahan mahdollisimman nopeasti. Eikä olisi huono vaikka rakennusvalvontakin saisi tällaisen otettua käyttöön!" Eetu Juntunen, LVI-suunnittelija, Nuotek Oy Kiinteistötekniikka, Oulu

Sähköinen tarkastuskansio on käytössä Fortumilla Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Järvenpään, Tuusulan ja Joensuun alueilla. Tarkastuskansioon voit siirtyä täältä

Lisätietoa sähköisestä kaukolämpösuunnitelmien tarkastuskansiosta antaa Fortumin tekninen palveluinsinööri Ilkka Rautio, puh. 010 456 5440, ilkka.rautio@fortum.com.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Maanrakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja -tuhkaa ilmaiseksi
Fortum tarjoaa Rakentaja.fi -jäsenille ilmaiseksi erän maarakentamiseen soveltuvaa pohjahiekkaa ja pohjatuhkaa.Voimalaitoksella energiantuotannossa sivutuotteena syntyneet materiaalit soveltuvat samoihin kohteisiin kuin vastaavat luonnon maa- ja kiviainekset.Materiaalit ovat routimattomia ja niiden rakeisuudet ovat seuraavat:Pohjatuhka 0,002 … 16 mm Pohjahiekka 0,063 … 16 mm
20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20183_51969.jpg
Fortum SmartLiving - dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä
Fortum SmartLiving on uudenlainen dynaaminen tapa ohjata talon lämmitystä mittausdataa ja tekoälyä hyödyntäen. Perinteisesti talojen lämmitystä ohjataan ulkolämpötilan mukaan, kun taas SmartLiving-järjestelmä mittaa jatkuvasti jokaisen asunnon lämpötilaa sekä ilmankosteutta ja ohjaa näin lämmitystä reaaliaikaisen lämpötilatiedon, sääennusteen ja tekoälyn avulla. Fiksumman lämmityksen ja kulutuspiikkien älykkään tasaamisen myötä asiakkaat ovat säästäneet kustannuksissa keskimäärin noin 10 %.
20108_22658.jpg
Rakentamisen hurja kasvuvauhti jatkuu
Asuinrakennusten lupakuutiot kasvoivat 56 prosenttia ja erityisesti rivi- ja ketjutalojen lupakuutiot kolminkertaistuivat edellisen vuoden toukokuuhun verrattuna. Myös teollisuus- ja varastorakennusten ja julkisten palvelurakennusten lupakuutiot olivat kasvussa. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiot vuorostaan vähenivät noin 50 prosenttia vuoden takaisesta. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.Vuoden 2010 toukokuussa myönnettiin rakennuslupa 2960 uudelle asunnolle, mikä on runsaan kolmanneksen enemmän kuin vuotta aiemmin. Rivi- ja ketjutaloasuntojen lupien määrä kolminkertaistui ja pientaloasuntojenkin lupamäärä kasvoi 66 prosenttia vuoden takaisesta. Myös kerrostaloasuntojen lupien määrä kasvoi 14 prosentilla.Tammi-toukokuussa kaikkien rakennusten lupien määrä kasvoi 7 prosenttia edellisestä vuodesta. Asuinrakennusten lupien määrä kasvoi 67 prosenttia. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiot vähenivät lähes viidenneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.
20182_51790.jpg
Tervetuloa Raksaan 9.-11.3.2018
Rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma Raksa järjestetään Lahden Messukeskuksessa 9.-11. maaliskuuta. Tapahtumasta löytyy tuote- ja palvelutarjontaa pien-, rivi- ja kerrostaloasukkaille sekä uudisrakentajille ja mökin kunnostajille. Messujen teemoina ovat Tee-se-itse DIY, piha & terassi sekä mökki & sauna. Isäntänä tapahtumassa nähdään tuttu remonttimies Jorma Piisinen ja emäntänä toimittaja ja bloggaaja Laura Ruohola.
soraharkko
Näin asennat lujan kiinnityksen harkkoseinään
Kevytbetoni- ja kevytsoraharkoista rakennetut seinät ovat monista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta haastavia kiinnitysalustoja huokoisuutensa ja pienen puristuslujuutensa takia. Huokoisiin ja ontelomaisiin alustoihin kiinnitettäessä oikean kiinnikkeen valinta ja varovainen työtapa korostuvat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton