Maalaa keittiön välitila tai tuunaa kaakelit

Keittiön välitilaan on perinteisesti laitettu laatoitus, ja suosittuja ovat myös erilaiset levyt, tapetit ja lasit. Ylä- ja alakaappien välisen tilan voi kuitenkin myös maalata – näin saat esimerkiksi samanvärisen seinäpinnan koko keittiöön.

Pikaista uudistusta keittiön välitilaan kaipaava voi maalata vanhat kaakelit.
 

Vaihtuva ruokalista välitilaan

_

Vaihtelua keittiön ylä- ja alakaappien väliin saat maalaamalla osan välitilasta Tikkurilan Liitu-maalilla. Kirjoita välitilaan vaikka päivän resepti tai kauppalista.

Liitu-maalilla voit tehdä helposti persoonallisen liitutaulun. Uusi Liitu on sävytettävissä kaikkiin Tikkurilan satoihin sävyihin, joten välitilan sävy on helppo pitää yhtenäisenä. Vesiohenteisella Liidulla on helppo maalata kauniin himmeää pintaa, johon piirustusliitu tarttuu ja joka kestää toistuvaa pyyhkimistä. Vältä kuitenkin suoraan roiskeiden kohdalla olevaa tilaa.

Tikkurilan Liitu taipuu moneen. Perinteisten liitutaulujen maalaamisen lisäksi voit tuunata sillä mm. pieniä sisustusesineitä, purkkeja ja mukeja. Tai piirrä seinään koristeita sisustusesineiden taustalle. Heittäydy luovaksi!

Pohjamaalaa Tikkurilan Otex Akvalla

Kestävimmän tuloksen saat käsittelemällä välitilan tai kaakelit ensin Tikkurilan Otex Akva -tartuntapohjamaalilla. Otex Akva on uusi vesiohenteinen, M1-luokan vaihtoehto erityisesti koville ja vaikeille pinnoille, joille tarvitaan tavanomaista parempaa tartuntaa.

Erityisesti ammattilaisille kehitetty Otex Akva on erinomainen ongelmapintojen tartuntapohjamaali myös kotikäyttöön. Se on helppo levittää ja se peittää ja tasoittuu pinnalle hyvin sekä kuivuu nopeasti. Pinta on kosketuskuiva noin tunnin kuluttua, ja noin viiden tunnin kuluttua voit jo maalata päälle haluamasi värin Luja-pintamaalilla.

Parasta pintaan

Paras pintamaalivalinta tilaan, joka on alttiina likaantumiselle ja kovalle rasitukselle, on kestävä ja pestävä Luja. Värin voit valita Tikkurilan Tunne Väri -kokoelman 263 väristä. Halutessasi voit asentaa maalatun pinnan päälle lasilevyn, mutta Luja kestää kulutusta ja toistuvaa pesua hyvin ilmankin. Vesiohenteinen Luja sisältää maalattua pintaa suojaavaa homeenestoainetta.

Näin onnistut

Välitilan ja kaakeleiden maalaaminen onnistuu näillä Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoiden ohjeilla:
1. Pese pinnat Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti. Huuhtele hyvin ja anna kuivua.
2. Pohjamaalaa Otex Akva -tartuntapohjamaalilla käyttäen kalustemaalitelaa (S14) tai mohairtelaa.
3. Pintamaalaa 1–2 kertaan Luja-pintamaalilla.
4. Puhdista työvälineet Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti tai saippualla ja vedellä ja huuhtele hyvin.

 
Julkaistu
15.10.2018