Lämpimän ilman puhaltaminen suoraan ulos on tuhlausta

Poistoilman lämmöntalteenoto asuinkerrostaloissa

Nykyisillä energiahinnoilla ja -tehokkuusvaatimuksilla lämpimän ilman puhaltaminen suoraan ulos on suurta tuhlausta. Poistoilman lämmöntalteenotto (LTO) tuo isoja energiasäästöjä taloyhtiöille.

NIBEltä ratkaisuja pienille ja suurille taloyhtiöille

NIBEn lämpöpumpuista löytyy erittäin toimivia malleja poistoilma LTO -ratkaisuihin. F1155-16 lämpöpumppu soveltuu pienempiin kohteisiin. Sen invertteriohjatun kompressorin teho joustaa tilanteen mukaan ja ottaa kaiken tarjolla olevan energian talteen.

F1345-mallisto on omiaan suuriin kiinteistöihin. Sen 24-60 kW:n malleja voidaan kytkeä sarjaan jopa yhdeksän kappaletta. F1345-sarjan lämpöpumput on varustettu kahdella kompressorilla yksikköä kohden, mikä antaa maksimaalisen lämmöntalteenoton ja tehoporrastusta tilanteen mukaan.

F1345-pumpun toisella kompressorilla voidaan tuottaa lämpöä ja toisella lämmittää käyttövettä. Suuremmassa järjestelmässä useammilla yksiköillä voidaan valita, kuinka moni kompressoreista ohjataan käyttöveden lämmitykseen. Kun vedenlämmitys ei ole tarpeen, ovat nämäkin kompressorit mukana lämmöntuotannossa. NIBEn järjestelmä on erittäin joustava ja mukautuu kohteen mukaan.

Tuloksia tarkalla säädöllä ja valvonnalla

Toteutuneiden kohteiden energiansäästö on parhaissa tapauksissa ollut jopa parempi kuin laskelmat. On valitettavasti myös kohteita, joissa lopputulos on ollut lievä pettymys. Ongelmia on muutamassa tapauksessa aiheuttanut järjestelmän käyttöönotto, säätötyö ja valvonta. Valvonnalla on LTO-järjestelmässä tärkeä rooli. Jos lämpöpumppu on jostain syystä pysähtynyt eikä tilannetta huomata, jäävät suuret säästöt saamatta.

750

NIBE Uplink

NIBE Uplink on maksuton etävalvonta internetyhteyden kautta, ja kuukausimaksua vastaan palveluun saa myös etäohjauksen. Kiinteistövalvontajärjestelmiinkin liittäminen onnistuu. Valvonnalla varmistetaan järjestelmän toimivuus, jotta lämpö saadaan talteen.

NIBETURVA

NIBE tuo varmuutta lämpöpumppujärjestelmiin. Tämän vuoden alussa lanseerattu NIBETURVA kattaa myös kiinteistölämpöpumppujärjestelmät, mikä tuo vielä huolettomampia päiviä taloyhtiöille. Ei anneta enää lämmön karata taivaalle!

750

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE LTO:sta


 
Julkaistu
31.3.2015