• Etusivu
  • Varusteet

Rakentamisen sähkötyökalut

Näillä laitteilla onnistut!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 22.02.2019
20153_42771.jpg

Talonrakennuksessa kuten myös kodin remonttipuuhissa tarvitaan aina tarkoituksen mukaisia työvälineitä ja koneita. Monet sähkötyökalut ovat lähes välttämättömiä työn sujuvuuden varmistamiseksi. Käyttämällä tehokkaita sähkötyökaluja, työt etenevät nopeasti ja jälki on suunnitellun mukaista.

Ruuvaus- ja poraustyöt

Yksi tärkeimmistä ja eniten käytetyistä rakentamisen sähkötyökaluista on porakone. Iskuporakone poraa puuhun ja metalliin ja – iskulla myös – myös betoniin. Suositeltavaa on käyttää kaksivaihteista porakonetta. Ensimmäinen vaihde antaa tarpeeksi voimaa isoille poranterille ja suurien ruuvien ruuvaamiseen; toinen vaihde sopii pienten reikien poraamiseen.

Mikäli kodissasi on paljon betoniseiniä, käytä silloin mieluummin pientä poravasaraa. Se vasaraporaa melkein itsestään kovimmankin betonin läpi. Kiinnitä huomiota oston yhteydessä, että poravasarassa on pyörimisen pysäytys, että voit myös piikata.

Sähköjohdot pitäisi turvallisuus- ja ulkonäkösyistä vetää aina seinään. Mikäli seinäsi ovat betonia tai tiiltä, sinun on tehtävä roilo. Kun teet roilosta hiukan suuremman, voit vetää siihen toisenkin johdon ongelmitta.

Ruuvien nopeaan ruuvaamiseen ja irrottamiseen kannattaa hankkia akkuruuvinväännin. Selvästi suorituskykyisempi on akkuporaruuvinväännin.

20153_42772.jpg

Kiinnitykset suoraan ristilinjalaserilla

Usein ongelmana ovat suorat linjat, joiden mittaaminen ja merkitseminen aiheuttaa haastetta etenkin jos pohjan lähtötaso ei ole aivan linjassa.

Itsetasaavat laitteet, kuten esimerkiksi Bosch-ristilaser Quigo, asettuvat itsestään oikeaan asentoon. Laite pystytetään ja kytketään päälle jolloin seinään ilmestyy tarkalleen pystysuorasta ja tarkalleen vaakasuorasta viivasta muodostuva risti.

Näin asemoit kaiken, mitä haluat kiinnittää, nopeasti ja tarkasti oikeaan paikkaan!

20153_42767.jpg

Katkaise tarkasti ja siististi

Puhtaita jiirisahauksia tarvitaan aina, kun halutaan valmistaa kauniita ja tukevia kulmaliitoksia. Puutavaran mittaamisen jälkeen katkaisu tulee tehdä juuri oikeasta kohtaa. Myös sahausjäljen tulee olla siisti. Tämä onnistuu helposti laadukkaalla katkaisu- ja jiirisahalla.

Näin jiirisahaus onnistuu aina!

20153_42768.jpg

Yksi akku kaikille saman tuoteperheen laitteille

Boschin 18 V:n akkujärjestelmässä yksi tukee toista. Se tarkoittaa, että yksi akku ja yksi latauslaite sopivat kaikkiin saman tuoteperheen laitteisiin. Aloita esimerkiksi hankkimalla ruuvinväännin, akku ja latauslaite, ja täydennä sarjaa vähitellen muilla tarvitsemillasi laitteilla – mutta ilman lisäakkuja ja -latauslaitteita.

Yhteensopivat Bosch 18V-sarjan tuotteet löydät täältä!

Nyt pääset eroon akuista ja latauslaitteista, jotka eivät sovi toisiinsa ja vievät tarpeettomasti rahaa ja tilaa.
Nyt pääset eroon akuista ja latauslaitteista, jotka eivät sovi toisiinsa ja vievät tarpeettomasti rahaa ja tilaa.
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
20113_24649.jpg
Tiilihormit
SuunnitteluSavupiiput on suunniteltava ja rakennettava Suomen rakentamismääräyskokoelman ohjeen E3:n Pienet savuhormit -mukaan. Savuhormi on oltava tarkastettavissa sen koko mitalta kaikilta osin, kuten tavanomaisia välipohjan kohtia ja tulisijan ja hormin välisiä rakoja lukuunottamatta.Yleensä jokaisesta tulisijasta pitää savu poistaa piipun päähän saakka ulottuvan, erillisen savuhormin avulla. Kuitenkin kaksi saman huoneiston samassa tasossa sijaitsevaa tulisijaa saadaan yhdistää samaan savuhormiin edellyttäen, että kumpikin on varustettu erillisellä savupellillä.
Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
20238_82970.jpg
Turkulainen perhe halusi luontoa kunnioittavan kodin kaikkine toimintoineen
Heikkilän perheen uudiskohde on kaunis, perinteinen ja luontoa kunnioittava kokonaisuus. Turun Paattisilla sijaitsevan uudiskohteen omistajat, Julius ja Emilia Heikkilä, harkitsivat alun perin valmiin talon ostamista, mutta päätyivät lopulta rakentamaan itse, jotta voisivat varmasti toteuttaa kolmihenkisen perheensä toiveet ja saada lopputuloksesta omannäköisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton