Rakentamisen sähkötyökalut
- Näillä laitteilla onnistut!

Talonrakennuksessa kuten myös kodin remonttipuuhissa tarvitaan aina tarkoituksen mukaisia työvälineitä ja koneita. Monet sähkötyökalut ovat lähes välttämättömiä työn sujuvuuden varmistamiseksi. Käyttämällä tehokkaita sähkötyökaluja, työt etenevät nopeasti ja jälki on suunnitellun mukaista.

jamppaporaa_1920x1080

Ruuvaus- ja poraustyöt

Yksi tärkeimmistä ja eniten käytetyistä rakentamisen sähkötyökaluista on porakone. Iskuporakone poraa puuhun ja metalliin ja – iskulla myös – myös betoniin. Suositeltavaa on käyttää kaksivaihteista porakonetta. Ensimmäinen vaihde antaa tarpeeksi voimaa isoille poranterille ja suurien ruuvien ruuvaamiseen; toinen vaihde sopii pienten reikien poraamiseen.

Mikäli kodissasi on paljon betoniseiniä, käytä silloin mieluummin pientä poravasaraa. Se vasaraporaa melkein itsestään kovimmankin betonin läpi. Kiinnitä huomiota oston yhteydessä, että poravasarassa on pyörimisen pysäytys, että voit myös piikata.

Sähköjohdot pitäisi turvallisuus- ja ulkonäkösyistä vetää aina seinään. Mikäli seinäsi ovat betonia tai tiiltä, sinun on tehtävä roilo. Kun teet roilosta hiukan suuremman, voit vetää siihen toisenkin johdon ongelmitta.

Ruuvien nopeaan ruuvaamiseen ja irrottamiseen kannattaa hankkia akkuruuvinväännin. Selvästi suorituskykyisempi on akkuporaruuvinväännin.

piikkausta_960x540

Kiinnitykset suoraan ristilinjalaserilla

Usein ongelmana ovat suorat linjat, joiden mittaaminen ja merkitseminen aiheuttaa haastetta etenkin jos pohjan lähtötaso ei ole aivan linjassa.

Itsetasaavat laitteet, kuten esimerkiksi Bosch-ristilaser Quigo, asettuvat itsestään oikeaan asentoon. Laite pystytetään ja kytketään päälle jolloin seinään ilmestyy tarkalleen pystysuorasta ja tarkalleen vaakasuorasta viivasta muodostuva risti.

Näin asemoit kaiken, mitä haluat kiinnittää, nopeasti ja tarkasti oikeaan paikkaan!

lasermittausta_1920x1080

Katkaise tarkasti ja siististi

Puhtaita jiirisahauksia tarvitaan aina, kun halutaan valmistaa kauniita ja tukevia kulmaliitoksia. Puutavaran mittaamisen jälkeen katkaisu tulee tehdä juuri oikeasta kohtaa. Myös sahausjäljen tulee olla siisti. Tämä onnistuu helposti laadukkaalla katkaisu- ja jiirisahalla.

Näin jiirisahaus onnistuu aina!

sahalaulaa_1920x1080

Yksi akku kaikille saman tuoteperheen laitteille

Boschin 18 V:n akkujärjestelmässä yksi tukee toista. Se tarkoittaa, että yksi akku ja yksi latauslaite sopivat kaikkiin saman tuoteperheen laitteisiin. Aloita esimerkiksi hankkimalla ruuvinväännin, akku ja latauslaite, ja täydennä sarjaa vähitellen muilla tarvitsemillasi laitteilla – mutta ilman lisäakkuja ja -latauslaitteita.

Yhteensopivat Bosch 18V-sarjan tuotteet löydät täältä!

Nyt pääset eroon akuista ja latauslaitteista, jotka eivät sovi toisiinsa ja vievät tarpeettomasti rahaa ja tilaa.Nyt pääset eroon akuista ja latauslaitteista, jotka eivät sovi toisiinsa ja vievät tarpeettomasti rahaa ja tilaa.
 
Julkaistu
2.7.2015