Liune-liukuovi kasvattaa tilaa ja asumisen laatua

Kun haluat lisää laatua asumiseen, käytä uusia innovatiivisia ratkaisuja. Seinän sisään liukuva Liune-liukuovi on tehokas tilansäästäjä ja helppo asentaa, kertoo rakennusurakoitsija Asmo Korhonen.

Yksi hyvä esimerkki tilankäytön tehostamisesta ja asumisen laadun parantamisesta ovat erilaiset liukuoviratkaisut. Huoneiden välisten ovien korvaajina ne lisäävät esteettömyyttä ja säästävät aina 1–3 neliötä lattiapintaa, kun oven avautumiselle ei tarvitse varata tilaa. Esteettömyyttä korostavat sekä lapsiperheet että iäkkäät asukkaat, mutta kyllä se kovasti helpottaa kenen tahansa elämistä. Mitä enemmän ovea käytetään, sitä enemmän helppous palkitsee, Asmo Korhonen tiivistää.


Osta liukuva väliovi Verkkokaupasta!

Tilaa maksuton esite

 

Liukuovi muutti hankalan sopen oivaksi varastotilaksi

Korjausrakentamisessa liukuovet sopivat myös pienten tilojen avartamiseen.Korjausrakentamisessa liukuovet sopivat myös pienten tilojen avartamiseen.
Korjausrakentamisessa liukuovet sopivat myös pienten tilojen avartamiseen. Järvenpääläisen omakotitalon remontissa Asmo Korhonen käytti Aulis Lundell Oy:n Liune-liukuovea. Sillä korvattiin vanha aukeava ovi ahtaassa paikassa ja luotiin samalla kätevää varastotilaa.

– Toteutin perusteellisen sauna-, pesuhuone- ja pukuhuoneremontin 1970-luvun omakotitaloon. Samalla kun kaikki uusittiin perustaa myöten, asukkaat halusivat rakentaa säilytystilaa siivousvälineille ja muille saunatilaan liittyville tavaroille.

Toimitus asennusvalmiina

Määrämittaisina valmistettavia Liune-ovia käytetään sekä rakennusliikkeiden uudiskohteissa että kasvavassa määrin yksityiskotien uudis- ja korjausrakentamisessa. Runkoleveys on joko 66, 95 tai 120 millimetriä ja kulkuaukon leveys 610–1210 millimetriä sadan millin välein. Ovia voi tilata lukuisilla pintakäsittelyillä, lasisena tai jopa omavalintaisella kuvamateriaalilla pinnoitettuna.

Toimitukseen kuuluu valmis hitsattu seinärunkoelementti, sen sisään liukuva väliovi sekä oviaukon mittojen mukaan tehdyt karmit. Valmis runkoelementti säästää arviolta yhden työpäivän verrattuna tuotteisiin, jotka tulevat osissa ja pitkänä tavarana.

Liunen verkkokaupassa on asennusvideoita, jotka näyttävät asennuksen vaiheet. Havainnollinen esimerkki on Korhosen mukaan aina hyvä katsoa läpi. Hän neuvoo ensikertalaista tulostamaan verkkosivuilta myös pdf-muotoiset asennusohjeet, niiden avulla asennus sujuu helposti.

Liukuovi muutti hankalan sopen oivaksi varastotilaksi.Liukuovi muutti hankalan sopen oivaksi varastotilaksi.

Liune istuu kaikenlaisiin sisustuksiin

Järvenpäässä Asmo Korhonen viimeisteli pukuhuoneen seinän suurilla kylpyhuonekaakeleilla, mutta kaikki muutkin materiaalit käyvät. – Minusta on tärkeää panna merkille, että elementin sisään liukuva Liune-ovi jättää seinäpinnan vapaaksi molemmin puolin. Kalusteet voi siksi sijoittaa seinään kiinni ja niitä voi vaihtaa tarpeiden muuttuessa.

– Sanoisin, että tämä ei ole tilansäästöä, vaan lisätilan luomista innovatiivisen ja laadukkaan liukuoven avulla, Asmo Korhonen päättää.

Osta liukuva väliovi Verkkokaupasta!

 
Julkaistu
23.3.2015