• Etusivu
  • Rakentaminen

Onko mökkisi käymässä liian pieneksi?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 06.11.2017
20153_42590.jpg

Onko mökkisi käymässä pieneksi? Anna Hongan auttaa.

Vanha mökki - täynnä muistoja vuosikymmenten lomanvietoista ja lämpimistä kesäpäivistä. Mökki usein kokoaakin useamman sukupolven saman katon alle viettämään aikaa yhdessä. Perheen koon kasvaessa tilat käyvät usein pieneksi ja ahtaaksi. Muistojen takia paikasta ei hennoisi luopuakaan. Kuulostaako tutulta?

Tällainen tilanne on usealla suomalaisella mökin omistajalla. Suomalaiset ovat mökkikansaa, mistä kertoo jo mökkien ja huviloiden määräkin. Näistä kuitenkin noin 200 000 ei vastaa enää tilojensa tai varustelunsa puolesta omistajiensa tarpeisiin. Mitä siis tehdä?

Vastaus löytyy Laajennuspalvelusta

Usein mökkitontilla on vielä jäljellä rakennusoikeutta, mutta välttämättä jäljellä oleva rakennusoikeus ei riittäisi toiseen erilliseen mökkiin. Tällaisissa tapauksissa on kuitenkin oikeutta jäljellä riittävästi laajennuksen tekemiseen.

Hongan laajennuspalvelu antaa mahdollisuuden nauttia rakkaasta mökistä vieläkin pidempään. Kaikenlaiset hirsitalot voidaan periaatteessa laajentaa. Laajennettava hirsirakennus voi olla myös muu kuin Honkarakenteen valmistama. Edellytyksenä onnistuneelle laajentamiselle on, että vanhat jo olemassa olevat rakenteet ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Laajennus suunnitellaan Hongan toimesta yksilöllisesti juuri kyseessä olevaan kohteeseen. Näin uudisosa sulautuu saumattomasti jo olemassa olevaan mökkiin sekä ympäröivään maisemaan. Samalla kun laajennusta suunnitellaan, kannattaa miettiä myös jo muut mahdolliset päivitystä kaipaavat osat ja osa-alueet – näin uudistuneesta mökistä tulee mahdollisimman toimiva.

Haluatko rakentaa itse, vai jätätkö työn mieluusti luotettavien ammattilaisten tehtäväksi? Hongan Rakentamispalvelun kautta sinun on mahdollista saada työ haluamassasi laajuudessa.

Nauti hirsimökistäsi vielä pitkään.
Nauti hirsimökistäsi vielä pitkään.
Info

Info

Laajennusprojektin muistilistaa

  • Ota yhteyttä mökkikuntasi rakennusvalvontaan ja selvitä mökkitonttisi rakennusoikeus sekä kaavamääräykset.
  • Mikäli sinulla on olemassa piirustukset vanhasta mökistäsi, ota ne mukaan tapaamiseesi Honka-myyjän kanssa. Listaa myös toiveesi, mitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia kaipaat mökkiisi.
  • Varmista mökkisi kunto. Tee tarvittavat huoltotyöt ennen laajennuksen suunnittelua.
  • Tule käymään Honka-myyjän luona ja solmi suunnittelusopimus. Kaupan yhteydessä sinulle hyvitetään suunnittelusopimuksen hinta, kunhan teet tilauksen laajennuksesta puolen vuoden sisällä.
  • Hongan suunnittelija tulee vierailulle mökillesi ja tutkii laajennuksen rakennuspaikan. Samassa yhteydessä kuvataan ja mitataan vanha rakennus, tutkitaan maasto sekä ilmansuunnat. Suunnittelija laatii käyntinsä perusteella ehdotuksen laajennuksen toteutuksesta, sen arkkitehtuurista sekä yksityiskohdista omien toiveittesi ja tarpeittesi mukaan laadittuna.
  • Saat itsellesi ehdotuksen toteutettavasta laajennuksesta. Samassa yhteydessä saat luonnospiirustukset sekä tarjouksen mitä toteutus tulee maksamaan.
  • Tilatessasi laajennuksen Hongalta, sisältyvät arkkitehtisuunnittelu sekä rakenteellinen suunnittelutyö kaupan hintaan.
  • Laajennuksen yhteydessä voidaan päivittää myös vanhaan osaan esimerkiksi ovet sekä ikkunat.
  • Tehtyäsi tilauksen, toimitetaan tarvikkeet tontillesi 2-3 kuukauden kuluttua tilauksesta. Aikataulu sovitaan erikseen kanssasi.
  • Honka suosittelee Honka Rakentamispalvelua laajennuksen asentamiseen. Tarkempia tietoja yhteistyökumppaneiden palveluista ja ratkaisuista saat omalta Honka-myyjältäsi. Tilatessasi laajennuksen asennuksen Honka Rakentamispalvelusta, sisältyy ensimmäinen vuosihuolto hintaan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton