Onko mökkisi käymässä liian pieneksi?

Vanha mökki - täynnä muistoja vuosikymmenten lomanvietoista ja lämpimistä kesäpäivistä. Mökki usein kokoaakin useamman sukupolven saman katon alle viettämään aikaa yhdessä. Perheen koon kasvaessa tilat käyvät usein pieneksi ja ahtaaksi. Muistojen takia paikasta ei hennoisi luopuakaan. Kuulostaako tutulta?

Tällainen tilanne on usealla suomalaisella mökin omistajalla. Suomalaiset ovat mökkikansaa, mistä kertoo jo mökkien ja huviloiden määräkin. Näistä kuitenkin noin 200 000 ei vastaa enää tilojensa tai varustelunsa puolesta omistajiensa tarpeisiin. Mitä siis tehdä?

Onko mökkisi käymässä pieneksi? Anna Hongan auttaa.Onko mökkisi käymässä pieneksi? Anna Hongan auttaa.

Vastaus löytyy Laajennuspalvelusta

Usein mökkitontilla on vielä jäljellä rakennusoikeutta, mutta välttämättä jäljellä oleva rakennusoikeus ei riittäisi toiseen erilliseen mökkiin. Tällaisissa tapauksissa on kuitenkin oikeutta jäljellä riittävästi laajennuksen tekemiseen.

Hongan laajennuspalvelu antaa mahdollisuuden nauttia rakkaasta mökistä vieläkin pidempään. Kaikenlaiset hirsitalot voidaan periaatteessa laajentaa. Laajennettava hirsirakennus voi olla myös muu kuin Honkarakenteen valmistama. Edellytyksenä onnistuneelle laajentamiselle on, että vanhat jo olemassa olevat rakenteet ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Laajennus suunnitellaan Hongan toimesta yksilöllisesti juuri kyseessä olevaan kohteeseen. Näin uudisosa sulautuu saumattomasti jo olemassa olevaan mökkiin sekä ympäröivään maisemaan. Samalla kun laajennusta suunnitellaan, kannattaa miettiä myös jo muut mahdolliset päivitystä kaipaavat osat ja osa-alueet – näin uudistuneesta mökistä tulee mahdollisimman toimiva.

Haluatko rakentaa itse, vai jätätkö työn mieluusti luotettavien ammattilaisten tehtäväksi? Hongan Rakentamispalvelun kautta sinun on mahdollista saada työ haluamassasi laajuudessa.
Nauti hirsimökistäsi vielä pitkään.Nauti hirsimökistäsi vielä pitkään.

Laajennusprojektin muistilistaa

  • Ota yhteyttä mökkikuntasi rakennusvalvontaan ja selvitä mökkitonttisi rakennusoikeus sekä kaavamääräykset.
  • Mikäli sinulla on olemassa piirustukset vanhasta mökistäsi, ota ne mukaan tapaamiseesi Honka-myyjän kanssa. Listaa myös toiveesi, mitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia kaipaat mökkiisi.
  • Varmista mökkisi kunto. Tee tarvittavat huoltotyöt ennen laajennuksen suunnittelua. 
  • Tule käymään Honka-myyjän luona ja solmi suunnittelusopimus. Kaupan yhteydessä sinulle hyvitetään suunnittelusopimuksen hinta, kunhan teet tilauksen laajennuksesta puolen vuoden sisällä.
  • Hongan suunnittelija tulee vierailulle mökillesi ja tutkii laajennuksen rakennuspaikan. Samassa yhteydessä kuvataan ja mitataan vanha rakennus, tutkitaan maasto sekä ilmansuunnat. Suunnittelija laatii käyntinsä perusteella ehdotuksen laajennuksen toteutuksesta, sen arkkitehtuurista sekä yksityiskohdista omien toiveittesi ja tarpeittesi mukaan laadittuna.
  • Saat itsellesi ehdotuksen toteutettavasta laajennuksesta. Samassa yhteydessä saat luonnospiirustukset sekä tarjouksen mitä toteutus tulee maksamaan.
  • Tilatessasi laajennuksen Hongalta, sisältyvät arkkitehtisuunnittelu sekä rakenteellinen suunnittelutyö kaupan hintaan.
  • Laajennuksen yhteydessä voidaan päivittää myös vanhaan osaan esimerkiksi ovet sekä ikkunat.
  • Tehtyäsi tilauksen, toimitetaan tarvikkeet tontillesi 2-3 kuukauden kuluttua tilauksesta. Aikataulu sovitaan erikseen kanssasi.
  • Honka suosittelee Honka Rakentamispalvelua laajennuksen asentamiseen. Tarkempia tietoja yhteistyökumppaneiden palveluista ja ratkaisuista saat omalta Honka-myyjältäsi. Tilatessasi laajennuksen asennuksen Honka Rakentamispalvelusta, sisältyy ensimmäinen vuosihuolto hintaan.

Kiinnostuitko Laajennuspalvelusta?
Jätä yhteydenottopyyntö Hongalle tästä:


 
Julkaistu
6.11.2017