Haaveissa kelomökki?

Puu on suomalaiselle rakas materiaali. Aito hirsi mielletään helposti juuri siitä syystä siksi oikeaksi rakennusmateriaaliksi omaan vapaa-ajan asuntoon. Arvostetuin hirsimateriaali on monta sataa vuotta vanha kelohonka. Kauniisti harmaantunut kelohirsimökki sopii niin tunturin rinteille kuin järvi- tai merenranta maisemaan.

Näkisitkö itsesi saunomassa tällaisessa saunamökissä? (Saunamökin koko 30 m².)Näkisitkö itsesi saunomassa tällaisessa saunamökissä? (Saunamökin koko 30 m².)

Kelohirttä Vienan Karjalasta

Koska Suomesta rakennuskäyttöön kelpaavaa keloa ei enää löydy suuria määriä, tuodaan sekä kelohirttä että kelohirsikehikoita Venäjän Karjalasta. Kaikki Huliswoodin hankkima kelo on korjattu suojeltujen alueiden ulkopuolelta, normaaleista talousmetsistä.

Huliswood Oy on vanhin Vienan Karjalasta keloa tuova yritys. Kostamuksesta on lähtenyt satoja kelokehikoita ja kelokuormia Euroopan ja Suomen markkinoille.

Oma kelohirsihuvila on mahdollista saada myös avaimet käteen -toimituksena. Huliswoodin laajaan yhteistyökumppaneiden verkostoon kuuluu perinteisen hirsirakentamisen osaavat veistäjät, kirvesmiehet ja rakennusliikkeet unohtamatta muurareita sekä sähkö- ja putkiliikkeitä sekä muita alan ammattilaisia. Laatu, luotettavuus sekä hyvä palvelu ovatkin Huliswoodin toiminnan perusta.

Kelohirrestä on mahdollista rakentaa myös näyttäviä koteja.Kelohirrestä on mahdollista rakentaa myös näyttäviä koteja.

Kelopuun laadusta ja ominaisuuksista

Varsinaisia yhtenäisiä laatukriteereitä kelopuulla ei ole, mutta yleisesti hyvälaatuisena kelopuuna voidaan pitää harmaantunutta sekä kovapintaista puuta. Pinta- tai keskilahoa kelossa ei suvaita, kuten ei  myöskään käsittelystä aiheutuneita pahoja jälkiä.

Kelopuuta on periaatteessa kahta laatuluokkaa, joista ykköslaadusta voidaan rakentaa asuinkelpoiset rakennukset. Kakkoslaatua voidaan käyttää varastorakennuksissa sekä laavuissa ja muissa toissijaisissa rakennuksissa.

Kelon sydänpuu on väriltään kauniin punertavaa. Tämä niin kutsuttu punahonka syntyy useita satoja vuosia vanhassa männyssä siinä vaiheessa, kun puun paksuuskasvu hidastuu ja sydänpuu muuttuu väriltään punertavaksi. Kelosahatavara on usein tehty kakkoslaadun kelopuusta, jolloin hennon punertavaa sydänpuuta päästään hyödyntämään. Järeästä kelosta sahattu kelopelkka on aitoa punahonkaa ja siitä käsin veistetty kehikko on perinnerakentamista parhaimmillaan. Huliswoodilta löytyy myös edullisempaa koneellista kelopelkkaa sitä tarvitseville.

Kelo ja energiamääräykset

Hirsitaloteollisuudella on vahva jalansija suomalaisessa rakentamisessa. Näin myös hirsi on otettu huomioon energiamääräyksissä ja hirren kilpailukyky säilyy muiden seinäratkaisujen rinnalla.

 

Hirsi on otettu huomioon energiamääräyksissä ja hirren kilpailukyky säilyy muiden ratkaisujen rinnalla.Hirsi on otettu huomioon energiamääräyksissä ja hirren kilpailukyky säilyy muiden ratkaisujen rinnalla.

Kelo-Hermanni on toteutettu haave

Keuruun Pihlajavedellä sijaitsevassa Hannulan perheen modernissa kelotalossa on jo vietetty mukavia mökkiviikonloppuja. Laitilalaiset Marja ja Jukka Hannula ovat tyytyväisiä kelon valintaan seinämateriaaliksi.

Rakennus- ja suunnittelupalvelu Teemu Marttisen piirtämä pulpettikattoinen 84 m²:n Kelo-Hermanni on tiloiltaan toimiva ja vaikuttaa Hannuloiden mielestä kokoaan suuremmalta. Saunan ja pesuhuoneen päällä on pieni parvi perheen pienemmille. Olohuoneen isot ikkunat antavat avaruuden tuntua. Myös verhoilumateriaalit ovat keloa. 

Tutustu Kelo-Hermanniin tarkemmin tästä!

Kelo-HermanniKelo-Hermanni

Kelokehikoiden saatavuus

Kiinnostuitko kelokehikoista?

Huliswoodilla on usein tarjolla ja myynnissä sekä valmiita että valmistumassa olevia kelokehikoita.

Jätä yhteydenottopyyntö ja tiedustele tämänhetkistä tilannetta.

Lisätietoja kehikoista löydät täältä.


Kiinnostuitko kelohirsikehikoista?
Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä:


 
Julkaistu
12.3.2018