Tyyliä ja laatua uusilla helppohoitoisilla lattioilla

Upofloorin lattiauutuuksia ovat laminaateissa Durastone ja Xpert Pro, asuntomatoissa Sonica ja Blacktex ja vinyylilankuissa Durafloor -mallistot.

 

Durastone-laminaattilattia näyttää aidolta laattalattialta, mutta sen asentaminen on oikeaa laattalattiaa helpompaa ja edullisempaa. Durastonen laatat voi asentaa limittäin tai porrastuksella. Kuosissa on syvät saumat, minkä takia lopputulos on poikkeuksellisen realistinen. Hinnaltaan se on huomattavasti ”oikeaa” laattalattiaa edullisempi ja asennus onnistuu myös tee se itse -ihmiseltä.

Xpert Pro -sarja tarjoaa tyyliä erinomaisella hinta-laatusuhteella. Mallistossa yhdistyvät trendikkäät yksisauvaiset lankkukuosit ja linjakkuutta antava micro V-ura. Lisäksi Xpert Pro:ssa on asennusta helpottava PressXpress -lukkopontti. Kotikäytössä Xpert Pro:lla on 20 vuoden takuu ja Durastonella 15 vuoden takuu.

 

Tilaa maksuttomia esitteitä!

 

Voiko laminaatin asentaa vanhan lattian päälle?

Xpert Pro –laminaattimalliston ajaton tummanharmaa Tar Black Oak -lattia luo sisustukselle tunnelmallisen taustan.Xpert Pro –laminaattimalliston ajaton tummanharmaa Tar Black Oak -lattia luo sisustukselle tunnelmallisen taustan.
Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen ja kiinteä – esim. betoni, erilaiset levyalustat ja vanha puulattia ovat sopivia alustoja. Laminaattilattian voi asentaa myös hyväkuntoisen muovimaton päälle. Tekstiilimaton päälle asentamista ei suositella. Monesti taloissa yläkerrasta kantautuvat askeläänet häiritsevät normaalissa arjessa. Lattian alle asennettava Upofloor Tuplex -aluskate laminaatin kanssa vaimentaa askelääniä 18-19 dB. Eli alakerran asujan mielestäkin Upofloorin laminaatti yhdistettynä Tuplex-aluskatteeseen on mukava lattia.

Tuoteuutuuksien värivaihtoehdot ja koot

Durastone-laminaattimallistoon kuuluu 5 tyylikästä ja todella aidolta näyttävää kivikuosia vaaleasta beigestä harmaaseen ja melkein mustaan. Lankun koko on 1285x327mm ja paksuus 8mm. Yhdessä lankussa on kaksi ”laattaa” saumoineen. Xpert Pro -mallistoon kuuluu 10 eri kuosia ja siihen on valikoitu sekä perinteisemmän, että modernimman sävyisiä yksisauvakuoseja. Lankun koko on 1257x190,5mm ja paksuus taas 8mm.

Tyylikkään valkoista laattalattian ilmettä toteutettuna Durastone-malliston Alpine Stone –laminaatilla. Malliston lattioiden kivimäisen laattakuosin koko on n. 330x640 mm ja värivaihtoehtoja on kaikkiaan viisi.Tyylikkään valkoista laattalattian ilmettä toteutettuna Durastone-malliston Alpine Stone –laminaatilla. Malliston lattioiden kivimäisen laattakuosin koko on n. 330x640 mm ja värivaihtoehtoja on kaikkiaan viisi.

Asuntomattouutuudet Sonica ja Blacktex

Sonica mattojen hinta-laatusuhde on hyvä. Tuote on saanut parhaan sisäilmaluokituksen M1-merkinnän ja sopii siten erinomaisesti myös allergiaperheisiin. Mallisto pitää sisällään ison joukon puu- ja diffuusikuoseja. Matto on helppo pitää puhtaana ja se tuntuu jalan alla lämpöiseltä. 

 

Blacktex on laadukas ja kestävä asuntomatto, jolla on M1-merkintä. Mallistoon on valittu parhaat puu- ja laattakuosit. Blacktex-matto voidaan asentaa jopa 40 m² tiloihin ilman alustaan liimausta, jolloin voidaan säästää rahaa asennuksessa ja ajassa. Blacktexin pohja tasoittaa pienet pinnan epätasaisuudet. Molemmat matot eristävät hyvin askelääniä. Asuntomatot soveltuvat myös kerrostaloasumiseen.

Mitä eroa on vinyylilankkumalleissa?

Durafloor sisältää viisi trendikästä ja aikaa kestävää kuosia, käyttöluokassa 23-31. Värit ovat todella vaaleasta Snow:sta aina lähes pikimustaan Durafloor Carboniin. Tuotteet on tarkoitettu kodin kuiviin tiloihin.

Dream Click Pro on laadukas vinyylilankku, jonka erikoisuutena on Hips-pontti. Se mahdollistaa muista vinyylilankuista poikkeavat ladonnat ja on erittäin kestävä. Dream Click Pro:n Käyttöluokka on 23-33-41. Mallisto sisältää 13 tyylikästä lankkukuosia.

Dream Click Pro Tuplexin kanssa vaimentaa askelääniä jopa 22dB. Durafloor ilman alusmateriaalia vaimentaa askelääntä n. 6dB. Vinyylilankku soveltuu aivan mainiosti lattialämmityksen kanssa. Käyttöluokan alkaessa numerolla 3, voidaan puhua myös julkisiin tiloihin soveltuvista tuotteista.
 

Tilaa maksuttomia esitteitä!

Vinyylilankut sopivat erinomaisesti kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta julkisiin tiloihin. Viime vuosina niiden suosio myös kotien lattiamateriaalina on kasvanut. Dream Clic Pro –malliston lattioissa on maanläheisiä lämminsävyisiä puukuoseja. Kuvassa vinyylilankku Dream Clic Pro Evergreen Oak Sand.Vinyylilankut sopivat erinomaisesti kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta julkisiin tiloihin. Viime vuosina niiden suosio myös kotien lattiamateriaalina on kasvanut. Dream Clic Pro –malliston lattioissa on maanläheisiä lämminsävyisiä puukuoseja. Kuvassa vinyylilankku Dream Clic Pro Evergreen Oak Sand.

Vinyylilankku saneerauskohteisiin

Vinyylilankuilla saa valmista pintaa yhtä helposti aikaiseksi kuin laminaatilla ja päällyste sopii ohuutensa vuoksi erinomaisesti käytettäväksi saneerauskohteissa. Yleensä alla olevaa lattiaa ei tarvitse purkaa, vaan asennuksen voi tehdä suoraan vanhan lattian päälle. Usein edes ovia ei tarvitse muokata vinyylilankkulattian asennuksen yhteydessä. Vinyylilankku sopii kaikkiin kodin tiloihin, lukuun ottamatta märkätiloja.

 

Juttuun on haastateltu Upofloorin Tuotepäällikkö Sami Syrjälahtea.

 
Julkaistu
23.3.2015