Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsyn kattorakenteisiin. Sen on oltava vahva, sillä sen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on oltava vähintään yhtä pitkä luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Ultraviolettivalolta suojattu aluskate toimii myös väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista.Ultraviolettivalolta suojattu aluskate toimii myös väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista.

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolisten rakenteiden hengittää, ts. poistaa esimerkiksi rakennusaikaista kosteutta ulkoilmaan. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Se on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

Divoroll -aluskatteiden vesipaineen kestokyky on erinomainen ja ne suojaavat alapuolisia rakenteita erittäin tehokkaasti. Divorollin rakenne suojaa sen molemmin puolin kulumiselta ja vaurioilta. Diffuusioavoin aluskate on edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita, jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteesta. Lisäksi Divoroll aluskatteet ovat paloturvallisia: paloluokitus (DIN 4102) on B2.

Katemateriaalia pidempi käyttöikä

Aluskate ei ole vain materiaali, vaan järjestelmä erikoistiivisteineen ja läpivientikappaleineen. Erikoistiivisteet on kehitetty kestämään yhtä kauan kuin varsinainen aluskatekin. Piipun läpiviennin tiivistämisessä käytettävä ilmastointiteippi ei toimi kahtakaan vuotta. Aluskate tiivisteineen tulisikin valita ja toteuttaa kuin se olisi ainut katemateriaali, jonka päälle vain asennetaan ulkonäöllisistä syistä varsinainen kate. Aluskatteen laadussa ei kannata säästää.

 

Ormax-Tiilikattojen hengittävät aluskatteet Divoroll Universal ja Divoroll Top RU sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi.
 

Hyvä aluskate suojaa taloa vielä siinäkin vaiheessa, kun varsinainen katemateriaali alkaa väsyä.Hyvä aluskate suojaa taloa vielä siinäkin vaiheessa, kun varsinainen katemateriaali alkaa väsyä.

Helppo asentaa

Divoroll aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja, joilla aluskate leikataan ja kiinnitetään kattotuoleihin. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit ovat helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän. Läpiviennit tulee aina tiivistää huolellisesti. Aluskatetta nostetaan läpiviennin kohdalla läpivientiä vasten siten, ettei vesi pääse rakenteisiin. Siihen voidaan käyttää valmiita aluskatteen läpivientitiivisteitä. Katso aluskatteen asennusohje.

Divoroll aluskatteet ja tarvikkeet kätevästi verkkokaupasta

Kaikki kattotarvikkeet toimivaan vesikattoon

Kattotarvikkeiden tehtävänä on suojata ja varmistaa katon luotettava ja turvallinen toiminta. Katto on täydellisesti valmis kun se sisältää tiilet, aluskatteet, läpiviennit, kattoturvatuotteet, kiinnikkeet ja tiivisteet sekä sadevesijärjestelmän. Ormax-tiilikattojen kaikki kattotarvikkeet on testattu perusteellisesti, joten voit olla varma hankkimasi katon laadusta. Tarvikkeet täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset ja standardit.
Kattoturvatuotteet varmistavat katon turvallisen tarkistuksen, huollon ja korjaukset.Kattoturvatuotteet varmistavat katon turvallisen tarkistuksen, huollon ja korjaukset.

Määräysten mukaiset kattoturvatuotteet

  • Seinätikkaat Katolle tulee järjestää katkeamaton kulkutie. Monierilta saat sertifioidut kotimaiset seinätikkaat katteen väreissä.
  • Tikasaskelmat / lapetikkaat Tikasaskelmia ja lapetikkaita tarvitaan helpottamaan turvallista liikkumista katolla.
  • Sadevesijärjestelmä Oikein suunniteltu sadenvedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta. Sadevesijärjestelmä on kehitetty sopimaan yhteen Ormax-kattotiilien kattotiilien kanssa. Sadevesijärjestelmä on hyvä hankkia kattotoimituksen yhteydessä ja asentaa heti kun katto on valmis. Näin suojataan seinärakenteita kosteudelta.
  • Kattosillat Kattosiltoja tarvitaan helpottamaan turvallista kulkua katolla.
  • Lumieste Lumiesteillä estetään lumen putoaminen kulkureiteille. Suuret lumimassat voivat olla hyvin painavia, joten laadukas lumieste on erittäin tärkeä turvallisuuden kannalta. Lumieste on halpa henkivakuutus.

Helpoin tie uuteen kattoon

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Ormax-tiilikattopakettiin kuuluu aina oikea määrä kattotiiliä sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Jätä yhteydenottopyyntö tiilikattopaketista

 
Julkaistu
1.3.2016