Valmiissa katossa on sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet paikallaan

Jos sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet jäivät hankkimatta syystä tai toisesta, ei syytä huoleen. Ruukin sadevesijärjestelmä sopii tiili-, huopa- ja teräskatoille.
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet täydentävät vesikaton toimivaksi kokonaisuudeksi. Niissä on kiinnitetty erityistä huomiota materiaaleihin, muotoon ja kiinnitykseen.
Lumieste, seinä- ja lapetikkaat.Lumieste, seinä- ja lapetikkaat.

Sadevesijärjestelmän tarkoitus

Sadevesijärjestelmän tehtävä on suojata kotiasi. Käytännöllisyyden lisäksi sillä on myös esteettistä merkitystä, sillä se viimeistelee kattosi ja sen myötä koko kotisi ulkonäön. Ruukin kestävät ja laadukkaat sadevesijärjestelmät täydentävät kattosi toimivaksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Tehdasvalmisteiset osat ovat mittatarkkoja, tiiviitä ja helppo asentaa. Ne valmistetaan kuumasinkitystä, molemmin puolin maalipinnoitetusta teräksestä. Puolipyöreät ja ulkopuolisella kiinnityksellä kiinnitettävät rännit on helppo puhdistaa roskista.

Kattoturvatuotteet pakolliset

Ruukin tikkaat, kattosillat ja lumiesteet täyttävät viranomaisten kattoturvatuotteista antamat ohjeet ja määräykset. Tuotteet ovat saatavilla sinkittyinä tai valmiiksi maalattuina. Jos kattoturvatuotteet puuttuvat katolta, ne saa asennettua jälkikäteen. Ne ovat kuitenkin lakisääteiset ja löydyttävä joka katolta.

Lapetikkaita pitkin päästään esim. savupiipun huoltotoimiin.Lapetikkaita pitkin päästään esim. savupiipun huoltotoimiin.

Asennusvalmiit vesikourupaketit ja syöksytorvet

Jos rännit ja syöksyt vielä puuttuvat katolta, ei hätää. Puuttuvat tuotteet voidaan asentaa jälkikäteen. Ruukin asennusvalmiista vesikourupaketista löytyvät tarvikkeet 15 m:n kouruasennukseen.

Asennusvalmiiseen vesikourupakettiin sisältyy:
* 5 kpl x 3 m vesikourua
* 2 paria kourun päätykappaleita
* 4 kpl kourun jatkokappaleita
* 20 kpl säädettäviä koukkuja
* 50 kpl kiinnitysruuveja (4.8 x 35)
* 75 ml tiivistysmassaa
Paketin hinta on 200-250 €.

Asennusvalmita syöksytorvipaketteja tarvitaan katon muodosta riippuen 2-6. Yhdellä paketilla saadaan tehtyä yksi 3,5 m alastulo räystäältä. Jos räystäskorkeus on suurempi, jatketaan pituutta irtomyynnistöä jatkopaloilla. Asennusvalmiiseen syöksytorvipakettiin kuuluu
* Yksi lähtökaulus
* Kaksi mutkaa
* 1 m syöksytorvi
* 2,5 m syöksytorvi
* Kaksi alastulokiinnikettä
* Yksi poistoputki
* Kaikki asennuksessa tarvittavat osat
Paketin hinta on 65-90 €.

Vesikouru + syöksytorvi.Vesikouru + syöksytorvi.
 
Julkaistu
9.3.2015