Wienerbergerin taloesittelyitä
Vantaalla ja Helsingissä

Tervetuloa tutustumaan upeisiin tiilitaloihin lauantaina 7.3.

Terca-tiilitalon esittely
Lauantaina 7.3.2015 klo 10-13
Osoite: Tiikerinsilmä 11, 01700 Vantaa (Kivistön Asuntomessualue), opastus Murtotieltä


Rakenteilla oleva täystiilitalo. Esittelytilaisuudessa rakentaja ja Wienerbergerin asiantuntija esittelevät kohdetta ja Terca-runkoratkaisua.

Rakentajaperheen lähtökohtana on ollut suunnitella ja rakentaa talo eliniäksi, joten materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomiota kestävyyteen ja terveellisyyteen. Terca-tiilitalon massiivisella rakenteella ja SPU-eristeellä päästään ulkoseinissä 0,11 W/m2K U-arvoon. Tiilirakenne varaa lämpöä ja tasaa lämmönvaihtelua alentaen siten energiakustannuksia.

Messutalon julkisivu sekä yksi sisäseinäpinnoista muurataan Wienerbergerin Ruskonkirjavasta Makasiini-uutuustiilestä. Tiilen pinta on rouhean karhea ja värisävy tummahko punaruskeankirjava. Se istuu hienosti suomalaiseen maisemaan ja herää erityisen kauniisti eloon auringonvalossa.

Julkisivumateriaalina tiili on investointina kannattava ja asukkaalle vaivaton. Tiilen elinkaari on pitkä, yli sata vuotta ja huoltotarve hyvin vähäinen.

Taloprojektin arkkitehtina ja pääsuunnittelijana toimii Jorma Öhman.

750-Tiikerinsilmä-11_1
750-Tiikerinsilmä-11_2

Porotherm-kennoharkkotalon esittely
Lauantaina 7.3.2015 klo 11-14
Osoite: Poikasaartentie 23, 00850 Helsinki (Laajasalo)


Rakenteilla oleva täystiilinen harkkotalo. Esittelytilaisuudessa rakentaja ja Wienerbergerin asiantuntija esittelevät kohdetta ja Terca-runkoratkaisua.

Talo on Arkkitehti Irma Verheen yksilöllisesti neljän hengen perheelle suunnittelema energiatehokas Porotherm-tiilitalo meren äärellä. Rakennus on kolmikerroksinen ja siinä on hyödynnetty kellarissa olevia aputiloja, samoin kuin korostettu merelle päin avautuvan olohuoneen valoisuutta isojen ikkunoiden ja korkean huonekorkeuden avulla.

Talo on energiapihi ja sen suunnittelun lähtökohtana on ollut ajatus mahdollisimman pitkäikäisestä, huoltovapaasta ja terveestä asumisesta sekä hyvästä sisäilman laadusta. Talon runko tehty Porotherm-kennoharkoista ja julkisivut pääosin eläväpintaisesta tiilestä. Talon väritys on kaksijakoisen moderni – Grafiitinmustan tiilen vastapainoksi osaksi julkisivua on kaavamääräysten mukaisesti valittu oljensävyinen lautaverhoilu.

750-Jari_talo_havainne_2
750-jari_talo_havainne
Wienerberger toivottaa sinut lämpimästi
tervetulleeksi tutustumaan kohteisiin!
 
Julkaistu
2.3.2015