Energiatehokas ilmanvaihtoratkaisu!

Toimiva ilmanvaihto on tärkeää sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Raitis ilma kotona ja työpaikalla kuuluu nykyaikaan.

Tehostusta painovoimaiseen ilmanvaihtoon!

Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä tarvitsee toimiakseen sekä tuloilmaa että poistohormin, joka vetää käytetyn ilman ulos. Hormin oma veto ei aina riitä. Tällöin mekaaninen, tuulella toimiva hormi-imuri on tehokas ratkaisu ongelmaan.

Eskon Oy:n maahantuomia Spiroflex-merkkisiä hormi-imureita on saatavilla sekä ruostumattomina että alumiinigalvanoituina. Kokovaihtoehtoja on useita välillä 100 – 300 mm ja Eskon Oy:n pajassa on mahdollista tehdä sovite, millä imurin saa kiinnitettyä mihin tahansa hormiin.

Hormi-imuri pyörii pienelläkin tuulenvireellä ja sen ainoat liikkuvat osat ovat turbiinin siivet ja akseli. Kuulalaakeroidun imurin käyttöikä on pitkä ja tarvittaessa laakerit on helppo vaihtaa. Imuri on muotoiltu niin, että sadevesi ja roskat eivät pääse hormin sisälle. Näin ollen myös hormin käyttöikä pitenee.

Kokoojakammio suurempiin kohteisiin!

Katolla voi olla useita vierekkäisiä hormeja, jotka tarvitsevat lisää tehostusta. Eskon Oy:n kehittämä kokoojakammio kokoaa hormiryhmän yhteen. Kammion päälle asennetaan suurempi imuri, minkä tehosta jokainen hormi hyötyy. Kammio suojaa myös koko hormiryhmää sateelta ja roskilta ja estää tuulen vaikutukset hormeihin.

Kiinnostuitko aiheesta? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä.

Voit myös ostaa Hormi-imurin Rakentaja.fi Verkkokaupasta.

Hormi-imurin toimivuuden testaus

Eskon Oy on testannut hormi-imurin vaikutusta Helsingissä. Kohteessa oli kokoojakammio, jossa oli 8 hormia ja 300 mm hormi-imuri. Kammiot valmistetaan aina kohteen vaatimalla tavalla.

Olosuhteet: puuskittainen tuuli, vesisade, matalapaine, mittausten väli noin 0,5 h
Testitulos:

  • ennen: virtaus jopa väärään suuntaan, maksimipoisto 1 l/s
  • jälkeen: tasainen virtaus 10-11 l/s

750-kuva-1-kokoojat

Draftbooster – markkinoiden ainoa itseasennettava savukaasuimuri

Savuhormeissa poistuvan ilman lämpötila on korkea, jolloin se tarvitsee korkeampia lämpötiloja kestävän savukaasuimurin. Sähköinen Draftbooster on Eskon Oy:n maahantuoma uutuustuote, mikä on mahdollista asentaa piipun päälle itse. Draftbooster soveltuu puupolttoisille luukullisille tulisijoille. Se toimii on-off-kaukosäätimen avulla ja estää savukaasujen pääsyn asuntoon tulta sytytettäessä ja puita lisättäessä.

Draftbooster puhaltaa savukaasut ylöspäin, joten ei haittaa vaikka vieressä olisi esimerkiksi iv-hormi. Draftboostereita on saatavana sekä mustana että teräksisenä.

Draftboostereita on saatavana sekä mustana että teräksisenä.Draftboostereita on saatavana sekä mustana että teräksisenä.
Draftbooster soveltuu puupolttoisille luukullisille tulisijoille.Draftbooster soveltuu puupolttoisille luukullisille tulisijoille.

Exodraft-savukaasuimurit

Eskon Oy tuo maahan myös tanskalaisia, sähköisiä Exodraft-savukaasuimureita. Exodraft on 50 vuoden kokemuksella maailman vanhin ja johtava sähköisten savukaasuimureiden valmistaja. Sähkötoiminen savukaasuimuri on varmatoiminen valinta, sillä se toimii millä tahansa kelillä. Exodraft-imurin käyttöikä on n. 25 vuotta.

Exodraft-imurista on hyötyä muulloinkin kun tulisijaa käytettäessä. Se parantaa myös ilmanvaihtoa ja estää pienhiukkasten pääsyn tulisijasta huoneilmaan. Imuri myös pitää hormin rakenteet kuivina lisäten samalla hormin käyttöikää.

Exodraft-imurivalikoimassa on useita imurikokoja, erityisen korkeita lämpötiloja kestäviä malleja sekä laaja valikoima lisävarusteita, kuten säätimiä. Eskon Oy selvittää asiakkaan kanssa, mikä imurimalleista sopii kohteeseen parhaiten.

750-kuva-4-exodraft

Kiinnostuitko aiheesta? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä


 
Päivitetty
13.3.2020