Vesivek-kattoturva - toimivaa, kaunista ja kestävää

Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.

Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!

 

Lumiesteet ja turvallinen kulkutie kaikille huoltoa ja tarkistusta vaativille kohteille tulee järjestää aina kun katon jyrkkyys on suurempi kuin 1:8.Lumiesteet ja turvallinen kulkutie kaikille huoltoa ja tarkistusta vaativille kohteille tulee järjestää aina kun katon jyrkkyys on suurempi kuin 1:8.
Kaikkialla Suomessa, myös Etelä-Suomen rannikolla, on runsaslumisia talvia. Liian kevyen ratkaisun perusteleminen alueen vähälumisuudella missä päin tahansa Suomea on virhe, joka kostautuu ennen pitkää. Lumikuormien rasitus ei kohdistu pelkästään lumiesteisiin. Toisinaan katolle kasautuneet lumikuormat jäätyvät yhtenäiseksi massaksi, jolloin mikä tahansa katon tai räystään uloke voi joutua satojen kilojen rasituksen kohteeksi.

Kestävät lumiesteet katolle

Lumiesteen avulla vältetään vahinkoja aiheuttava lumen siirtyminen ja hallitsematon putoaminen katolta. Näin suojataan sekä rakennusta että alla liikkuvia ihmisiä ja omaisuutta, esimerkiksi pysäköityjä autoja. Vesivek-lumiesteratkaisu on kaikkialla toimiva ja pitkäikäinen.

VARMA-tuoteperheen lumiesteiden alareunassa olevat uritukset mahdollistavat esteen asennuksen siten, ettei sen alta pääse jäälauttoja. Lisäksi nämä lumiesteet voidaan asentaa mahdollisimman lähelle räystästä, jolloin lumiesteen ja räystään väliin kertyvän lumen ja jään putoamisriski on minimoitu.

 • Patentoitu LP3-lumiesteprofiili, joka on vahvuudeltaan ja lumenpysäytyskyvyltään ensiluokkainen.
 • Varma-lumiesteet erityisesti yleisten kulkuteiden läheisyyteen.
 • Eri kattotyypeille omat kannakkeensa.
 • Oikeaoppinen mitoitus olosuhteet huomioiden.
Lumiesteen avulla vältetään vahinkoja aiheuttava lumen siirtyminen ja hallitsematon putoaminen katolta.Lumiesteen avulla vältetään vahinkoja aiheuttava lumen siirtyminen ja hallitsematon putoaminen katolta.

Vesivek-kattoturva kestää

 • SFS/EN-normien mukaiset tuotteet ja asennus

 • Tavallista paksumpi kuumasinkitys

 • Huippuluokan pulveripolttomaalaus katon väreihin sopivaksi

 • Suunnittelu ja tarvikkeet aina katon erityispiirteiden mukaan

 • Yli 1500 tuotteen valikoima niin pientaloihin kuin suurkiinteistöihinkin

 • Asennus kautta maan yli 100 ammattilasien voimin

 • Ratkaisulle myönnetään täystakuu

Vesivekin valikoimista löytyy kattoturvatuotteita eri katoille oli sitten kyse lumiesteistä tai katon kulkuteistä. Vesivek-kattoturvatuotteet ja lumiesteet saatte takuuvarmasti asennettuna.

Määräyksetkin sen vaativat

Suomen Rakentamismääräyskokoelman mukaan katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville laitteille ja rakennusosille on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton kulkutie. Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voidaan liikkua turvallisesti.


Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista


 
Julkaistu
13.11.2017