Luja ja vettymätön FINNFOAM kotisi routaeristeeksi

Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.

Monipuolinen Finnfoam-levy soveltuu erinomaisesti routaeristeeksi ja lähes kaikkialle putkikaivannosta ullakon kattoon.Monipuolinen Finnfoam-levy soveltuu erinomaisesti routaeristeeksi ja lähes kaikkialle putkikaivannosta ullakon kattoon.

Mistä Finnfoam on valmistettu?

Finnfoam-eristeet ovat suulakepuristettua polystyreeniä, toisin sanoen eristeet ovat XPS lämmöneristeitä, jotka säilyttävät eristyskykynsä ja lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa.

Finnfoamin erityispiirteenä on täysin yhtenäinen sekä suljettu solurakenne, joka saadaan aikaan liuottamalla sulaan polystyreeniin hiilidioksidia. Suuttimesta normaaliin ilmanpaineeseen tullessaan hiilidioksidi kaasuuntuu. Näin valmistettu solurakenne takaa vettymättömyyden, hyvän eristävyyden sekä tiiviyden. Finnfoam eriste onkin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä samat eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.

Olet sitten eristämässä seiniä, kattoja tai vaikka tekemässä routasuojausta – Finnfoam on oikea materiaali kohteeseesi. Lisäksi Finnfoamin kanssa materiaalihukka on todella pieni, kun samoja levyjä voidaan käyttää lukuisissa käyttökohteissa.

Kerralla kunnollinen routaeristys

Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä, sillä se on yksi rakentamisen perusasioista joka on tehtävä kunnolla. Valitun eristeen tulee kestää kosteutta sekä siihen kohdistuvaa kuormaa vettymättä ja painumatta.

Itseensä kosteutta imenyt eriste menettää lämmöneristyskykyään ja saattaa rikkoutua jäätyessään. Finnfoam-eristelevyn suljettu solurakenne estää veden imeytymisen eristeeseen ja säilyttää näin eristyskykynsä aina suunnitellun mukaisena.

Vaakasuuntaisesti asennettuun routaeristykseen kohdistuu usein yläpuolisen maanpaineen lisäksi muita kuormia, esimerkiksi ajoneuvoliikenteestä tai maisemointikivistä johtuen.

Finnfoam-eristelevyt omaavat suuren puristuslujuuden, jonka ansiosta eristeet on mahdollista asentaa jopa perustusten alle. Tänä päivänä anturan alle asennetaankin usein routaeriste.

Passiivi- ja nollaenergiataloissa routaeriste tuleekin aina asentaa anturan alle, että kylmäsilta saadaan tehokkaasti katkaistua. Finnfoam Anturamuotti on erityisesti tähän suunniteltu tuote, joka helpottaa ja nopeuttaa työtä merkittävästi. Myös kylmissä rakennuksissa ja katoksissa lämmöneristys tulee aina asentaa anturan alle riittävän leveälti. Suositeltava leveys on 2-5 metriä. Tässä yhteydessä onkin tärkeää valita oikean puristuslujuuden omaava tuote oikeaan paikkaan. Esimerkiksi omakotitalon piha-alueella riittää F-200 - F-300 lujuusluokan eriste kun vastaavasti rekkaterminaalin piha-alueelle tai anturan alla tarvitaan monesti jo F-400 lujuusluokan eristeet.
422_750_PC180011

Miten eriste tulisi asentaa?

Paras teho routaeristeelle saadaan silloin, kun eriste asennetaan mahdollisimman lähelle maan pintaa. Kun eristeen päälle on asennettu 20-30 cm vahvuinen maakerros, jakaantuu eristeelle kohdistuva pistekuorma laajemmalle alueelle. Pistekuormaa tuovat esimerkiksi tontilla oleva ajoneuvoliikenne.

Levyjen välisiä saumoja ei tarvitse erikseen tiivistää maanpinnan alle asennettavassa routaeristyksessä. Levyt pitää tiiviisti yhdessä niiden päälle tuleva maa-aines tai betonivalu. Mikäli tiiviyttä haluaa parantaa, voidaan eristeeksi valita puolipontattu levy tai asentamalla kaksi erillistä levykerrosta limittäin.
Finnfoam-levyä on helppo työstää tavallisilla puuntyöstötyökaluilla. Levyn leikkaamiseen soveltuu puukolla tai mattopuukolla tehty viilto, jonka jälkeen levy napsahtaa poikki terävällä kämmeniskulla.

Tehokkain vaikutus routaeristykselle saadaan, kun eriste asennetaan lähelle maanpintaa.Tehokkain vaikutus routaeristykselle saadaan, kun eriste asennetaan lähelle maanpintaa.

Finnfoam-levyistä

  • Saatavilla useita profiileja: Suorareunainen (FI), Puolipontattu (FL), Uralevy (URA), Täyspontattu (FK), Kellarinseinä (CW) sekä lisälämmöneristyksiin tarkoitettu Saneerauslevy S40
  • Levykoko: normaalilevyissä 600 x 2500 mm, saneerauslevyssä 600 x 2600 mm, puolipontattu levy 585 x 2485 mm
  • Levyvahvuudet: 20 mm - 140 mm
  • Materiaali: Suulakepuristettu polystyreeni (XPS)
  • Solurakenne: suljettu, vettä imemätönKatso lähin jälleenmyyjäsi täältä
 
Julkaistu
11.1.2016