Tyytyväisyys on onnistuneen valinnan tae

Porin Murtosenmutkaan rakennetussa talossa asuu tyytyväinen koiraperhe. Paitsi talo muutenkin, tyytyväisyyttä nostaa pintaan kotiin tehdyt valinnat. Kurasyöppö on yksi tyytyväisyyden kulmakivistä. Perhe on niin tyytyväinen, että jos jonain päivänä uusi talo rakennetaan, niin olosuhteista riippuen uuteen kotiin asennetaan yksi tai useampi kura-allas.

Kurasyöppö ehdoton

Perheen vanhemmille oli heti selvää, että kurasyöppö asennetaan kotiin. He olivat lähipiirissään nähneet kurasyöppöjä käytännössä tuttujen ja sukulaisten luona havaiten sen arkea helpottavaksi asiaksi – erityisesti koiran vuoksi.
Kerrostaloaikoinaan koira jouduttiin kuljettamaan yhteissaunaan, jotta saatiin tassut puhtaiksi, ettei ylimääräinen tavara kulkeutunut asuntoon. Kurasyöppöä olisi kaivattu yhteisvaraston tai sisääntulon läheisyyteen. Niinpä koiraihmiset asennuttivat kotiinsa kaksi allasta – toinen koiraa ja toinen kenkien sekä kuravaatteiden siistimistä varten.

Teknisen tilan kurasyöppö on likaisia kenkiä varten.Teknisen tilan kurasyöppö on likaisia kenkiä varten.

Ilmoitus ajoissa suunnittelijalle

Kurasyöppö asennetaan rakennukseen valun yhteydessä. Se tarvitsee vesijohto- ja viemäriliitännän, joten Kurasyöpöstä on ilmoitettava LVI-suunnittelijalle ajoissa. Perheen kurasyöpöt sijaitsevat kodinhoitohuoneessa heti sisään tullessa nurkassa ja toinen on teknisessä tilassa. Heti hankittaessa oli selvää, että kurasyöppö on kokoa 500 x 800. Pienemmän altaan päälle ei nelihenkisen perheen kengät mahdu kuivumaan. Pohdintaa aiheutti kodinhoitohuoneen Kurasyöpön paikka – sijoitetaanko se nurkkaan vai oven eteen. Kura-allas päädyttiin asentamaan kodinhoitohuoneen nurkkaan, sillä sitä käytetään pesutarkoituksessa. Seinän vesieriste ja laatoitus kestävät vesiroiskeet.

Selkeät käyttötarkoitukset

Perheellä oli heti selvää, miksi kurasyöpöt asennetaan kodinhoitohuoneeseen ja tekniseen tilaan. Kodinhoitohuoneessa saadaan koiran tassut puhtaiksi. Sillä on myös toinen – ehkäpä yllättävä – käyttötarkoitus: koiran ruokintapiste on Kurasyöpön päällä. Koiran ruokaillessa ja juodessa kurasyöpön päällä ei haittaa roiskeet. Perheessä on myös vaippaiässä oleva vauva, jonka likaisia kestovaippoja säilytetään ämpärissä kura-altaan päällä ennen pesuun laittoa. Niinpä ei haittaa, vaikka ämpäri vuotaisi. Teknisessä tilassa olevan kurasyöpön päällä pestään kengät, kuraiset vaatteet ja kuivatetaan rattaat. Samassa tilassa on järjestetty kuivatus märille vaatteille – kurasyöpön päällä. Perhe totesi, että pelkkä lattiakaivo tilassa ei olisi riittänyt – nyt tila pysyy myös puhtaampana.

Kodinhoitohuoneen kurasyöppö on koiran tassuja varten.Kodinhoitohuoneen kurasyöppö on koiran tassuja varten.

Puhdistus

Kiitos kurasyöpön, koiraan tarttunut loska ja hiekka eivät kulkeudu sisemmälle asuintiloihin. Myös koirankarvaongelma on pienentynyt. Koira harjataan kurasyöpön päällä ja irtokarvat putoavat sakkakoriin. Kurasyöpön sakkakori putsataan aika ajoin.

Jätä yhteydenottopyyntö kura-altaasta


 
Julkaistu
16.2.2015