Kustannustehokas rappausjärjestelmä pientaloille

Seinä pysyy kuivana

Rapatussa seinässä näkyy toisinaan kosteusläikkiä, kun sadevesi tai ilmankosteus on päässyt pinnoitteen alla olevaan rakenteeseen. Weber VarmaRappaus pitää kosteuden rakenteen ulkopuolella. Kuituvahvistettua sementtilaastia sekä silikaattipinnoitetta, joka kapillaarista veden imeytymistä vähentäviä aineita, sisältävä laasti pienentää sadeveden kulkeutumisen julkisivun läpi alla olevaan rakenteeseen.

VarmaRappaus suojaa julkisivua ja sen rakenteita sateelta.VarmaRappaus suojaa julkisivua ja sen rakenteita sateelta.

Varma rappausvalinta

Kustannustehokas VarmaRappaus kivitaloon on uusi, kestävä ja helppo toteuttaa weber.vetonit Pientalotuotevalikoiman avulla. Pinta on toteutettavissa eri rappaustekniikoilla ja värivaihtoehtoja on yli 200, Serpo-värikartan 36 sävyä sekä Classic- ja Modern-värikarttojen vakiovärit. Tilauksesta on saatavana myös muita sävyjä. Laadukkaat materiaalit takaavat näyttävän lopputuloksen.

VarmaRappausVarmaRappaus

weber.vetonit Pientalotuotevalikoima VarmaRappaukseen

VarmaRappauksen Pientalotuotevalikoimaan kuuluvat tuotteet:
weber.vetonit 440 Kuiturappauslaasti
weber.vetonit Varmapohjuste
weber.vetonit Varmapinnoite
weber 3712 Ikkunaprofiili
weber 3305 Kulmaprofiili
weber 3331 Aloituslista
weber Lasikuituverkko 4 mm

VarmaRappauksen voi sävyttää mainittujen värikarttojen sävyihin.VarmaRappauksen voi sävyttää mainittujen värikarttojen sävyihin.

Rappauksen suoritus ja huolto

Pohjarappaus tehdään kahtena kerroksena kuituvahvisteisella weber.vetonit 440 Kuiturappauslaasti. Pohjarappauksen paksuus määräytyy alustan oikaisu tarpeen tai peittävyysvaatimuksen mukaan. Rappauskerroksen paksuuden tulee olla vähintään 6 mm.

Verkotus: Pohjalaastikerroksessa käytetään tarvittaessa weber Lasikuituverkkoa (aina kevytbetoniseinissä ja aukkojen ylityspalkkien päissä). Verkkoa suositellaan käytettäväksi, mikäli rappaus toteutetaan samana kautena kun runko on pystytetty.

Pintarappaus tehdään weber.vetonit Varmapinnoitteella, joissa on yli 200 värisävyä ja joilla saavutetaan helposti tasavärinen pinta. Pintakuvioinnilla on mahdollista elävöittää pinta halutun kuvioinnin mukaisesti. Ennen pinnoitusta alusta pohjustetaan weber.vetonit Varmapohjusteella.

Käytännön neuvoja: Työn helpottamiseksi weber tarjoaa kattavan valikoiman rappaustarvikkeita.
Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom! Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

Huolto-ohje: Erityistä huomioita tulee kiinnittää jo suunnitteluvaiheessa veden johdatuksiin. Jatkuvat veden valumat julkisivuille saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja enneaikaisia vaurioita. On tärkeää johtaa sadevedet suunnitellusti pois julkisivuilta ja aukaista säännöllisesti kourujen ja putkien tukkeumat.
 
Julkaistu
16.2.2015