Öljylämmityksen energiansäästöön avuksi ilmavesilämpöpumppu

Säästäminen on päivän sana. Energiaa pitää säästää jo lainsäädännönkin puolesta - ja oman rahapussin. Vaikka öljylämmitysjärjestelmä on hyvässä kunnossa, rinnalle voidaan ottaa lämmityskuluja säästävä ilmavesilämpöpumppu. Konkreettiset hyödyt ilmavesilämpöpumpusta näkyvät pienentyvinä lämmityskuluina, öljyn tai pelletin tilauskerrat vähenevät ja tasainen ympäristöystävällinen lämpö hellii läpi vuoden.

Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

Ilmavesilämpöpumpun asennus on helppoa ja nopeaa

Ilmavesilämpöpumppu integroidaan olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Lämpökaivon porausta ei tarvita, joten laitteen asennus on nopeaa ja kustannustehokasta.

Jos öljylämmityksestä halutaan kokonaan siirtyä pois, voidaan ilmavesilämmitystä laajentaa sisäyksiköllä, jossa on käyttöveden lämmitys sekä varalämmitys talven kylmimpiin päiviin. Näin hankintaa voidaan hyödyntää vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää ilma-vesilämpöpumpusta

Mukavaan asumiseen tehokas lämpöpumppu

NIBE F2040 lämpöpumppu lämmittää veden lämmitysjärjestelmään, joko patteri- tai lattialämmitykseen. Lämpö jakautuu tehokkaasti ja tasaisesti asumisen ollessa miellyttävää. F2040 on uusinta lämpöpumpputekniikkaa - invertteriohjattuna se tuottaa sopivasti lämpöä eri lämpötiloissa.
Laite on tehokas vielä -20°C pakkasella; sitä kylmemmässä öljylämmitys tuottaa tarvittavan lämmön.
NIBE-ilma/vesilämpöpumppu tuottaa keskimäärin 3 kWh yhtä tuotua sähkökilowattia kohti. Johtopäätös on ilmeinen – lämpöpumppu on ehdottomasti paras tapa hankkia halpaa lämpöä ja käyttövettä.

SMO40-ohjausjärjestelmäSMO40-ohjausjärjestelmä
NIBE F2040 lämpöpumppu.NIBE F2040 lämpöpumppu.

Ohjausjärjestelmä huolehtii lämmityksen toiminnasta

Laitteen lämmitystä ohjataan NIBE SMO40-ohjausjärjestelmällä, joka perustuu NIBEn menestyksellisten maalämpöpumppujen ohjaukseen. Ohjaus käynnistää automaattisesti öljylämmityksen, kun lämmityksen tarve on suurempi kuin mitä lämpöpumpusta voi kovimmilla pakkasilla saada.

Ohjausjärjestelmässä on aina valmiina Uplink-etävalvonta, jolla voi ilmaiseksi seurata lämmityksen toimintaa, kun laite on kytketty laajakaistan kautta palveluun.

Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen nyt huolettoman kuuden vuoden NIBETURVAn.

750

Täydellinen uusiutuvan energian lämmityspaketti

Hyvä syy valita NIBE ilma/vesilämpöpumppu on sen ympäristökuorma, joka on pieni. Asentamalla NIBE-ilma/vesilämpöpumpun voi puolittaa kodin CO2 -päästöt. Lämpöpumppu kerää energiaa ulkoilmasta ja käyttää sitä talosi ja käyttöveden lämmittämiseen.
Lämpöpumpun CO2-päästöt ovat paljon pienemmät kuin millään muulla perinteisellä fossiilisia polttoaineita käyttävällä lämmitysjärjestelmällä ja joten NIBE-ilma/vesilämpöpumput luokitellaan uusiutuvia energianlähteitä käyttäviksi lämpöpumpuiksi.

Valinnan vaikeus eri ratkaisuihin on tosiasia. Suuri valikoima mahdollistaa sisä- ja ulkoyksiköiden liittämisen toisiinsa eri ominaisuuksiin sovitettuina. NIBE on tehnyt suositukset eri käyttötarkoituksiin.

Ilmavesilämpöpumppu NIBE F2040 + ohjausjärjestelmä SMO40
Tämä paketti on täydellinen valinta liitettäväksi öljylämmityksen rinnalle. Ilmavesilämpöpumppu lämmittää patteri- tai lattialämmityksen lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden. Kierroslukuohjattu (invertteriohjattu) lämpöpumppu tuottaa sopivasti lämpöä eri lämpötiloissa.

Ilmavesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle maksaa alk. 7500 €.

NIBE™ SPLIT

NIBE SPLIT on täydellinen plug and play lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesijärjestelmä. Se on helppo asentaa ja käyttää ja edustaa hillittyä, ajatonta muotoilua.

Toimii tehokkaasti pakkasessa...
Monet lämpöpumput lopettavat toimintansa juuri kun tarvitset niitä eniten, mutta NIBE SPLIT tarjoaa poikkeuksellisen laajan käyttölämpötila-alueen. Se voi tuottaa jopa 58 °C vettä (65 °C sähkövastuksella) ja jatkaa toimintaansa aina – 20 °C asti. Suosittelemme alle 55 °C lämmitysjärjestelmiä mahdollisimman suurten säästöjen varmistamiseksi. Ellei lämpöpumppu pysty tuottamaan riittävästi energiaa talon tarpeisiin, sen ohjausyksikkö aktivoi integroidun sähkövastuksen tai lisälämmönlähteen kuten aurinkokeräimen, kaasu- tai puukattilan.

.. ja kuumimmassa helteessä
NIBE SPLIT –lämpöpumpun omistajat voivat käyttää sitä myös jäähdytykseen erityisesti kuumalla säällä. Vesikiertoisilla patteritai lattialämmitysjärjestelmillä varustetut talot voidaan varustaa jäähdytystoiminnolla lisäämällä puhallinkonvektoreita. Toisin kuin perinteiset jäähdytysjärjestelmät, jotka käynnistyvät ja pysähtyvät termostaatin signaalien mukaan, NIBE SPLIT tuottaa jäähdytystä talon tarpeen mukaan, jakaa ilman tasaisesti taloon ja pitää kotisi miellyttävän lämpöisenä.
 

Ilmavesilämpöpumpun tuoma säästö esimerkkikohteessa

Laskelmasta selviää karkeasti, miten paljon NIBE SPLIT -ilmavesilämpöpumpulla voi säästää.

                 NIBE SPLIT
Nykyinen kokonaistarve, öljy 1,5 m³/vuosi 2,5 m³/vuosi 3,5 m³/vuosi
Nykyinen kokonaistarve, sähkö** 11250 kWh/vuosi 18750 kWh/vuosi 26250 kWh/vuosi
Säästö*** 7000 kWh/vuosi 11800 kwh/vuosi 16600 kWh/vuosi

** Nykyinen kokonaistarve ilman kotitaloussähköä (n. 5 000 kWh/vuosi)
*** Annetut arvot ovat vain karkeita ohjearvoja. Saat mitoitus-/säästölaskelman esimerkiksi NIBEltä.

Pohjoismaiden suurimmalta lämmitysjärjestelmätoimittajalta

NIBE F2040 on tehty ja testattu pohjoismaisiin oloihin. Ulkoyksikköön kerääntyvä kondenssivesi poistetaan lämmitetystä kondenssikourusta ja -putkesta, joten laitteen alle ei keräänny jäätä.

Tilaa NIBEn veloitukseton lämpöpumppu-esite

Jätä yhteydenottopyyntö ilmavesilämpöpumpusta


 
Julkaistu
31.8.2015