Tehokkuus on lämpöpumpun tehokkuuden tae

Maalämpöpumppujen tehokkuutta eli hyötysuhdetta kuvaava COP-luku on yli 5 STIEBEL ELTRON WPC- ja WPF-maalämpöpumpuilla. Hyötysuhteeltaan markkinoiden parhaat maalämpöpumput soveltuvat kaiken kokoisiin uusiin ja energiaremontoitaviin taloihin. (COP-luku kertoo, paljonko maalämpöpumppu tuottaa lämmitysenergiaa, kun lämmönkeruuputkistosta saatavan liuoksen lämpötila on 0°C ja maalämpöpumppu tuottaa 35°C vettä.)

Tehokkuus on tekniikkakysymys
STIEBEL ELTRON on huipputehokkaiden teknisten ratkaisujen avulla kyennyt jatkuvasti parantamaan lämpöpumppujensa hyötysuhdetta. Ainoa ulkopuolinen energia, jota lämpöpumppu tarvitsee, on kompressorin käyttämiseen tarvittava sähkövirta. Jotkin STIEBEL ELTRON -lämpöpumput pystyvät tuottamaan 1 kWh:n energiamäärällä jopa 5,6 kWh lämpöenergiaa.

Yhteistä uusille STIEBEL ELTRONin maalämpöpumpuille on tehokkaan äänieristyksen ansiosta erittäin hiljainen käyntiääni sekä varma ja helppo ohjaus WPM 3 –lämpöpumppuautomatiikalla. ISG-lisälaitteen avulla maalämpöpumppua voidaan ohjata myös internetin tai mobiilisovelluksen välityksellä. Cool-mallit takaavat edullisen ja tehokkaan viilennyksen kuumina kesäkuukausina. STIEBEL ELTRON WPF ja WPF cool -maalämpöpumppuja on kuusi eri mallia lämmitystehoilla 4,77-17,02 kW ja ne voidaan yhdistää Stiebel Eltronin vesivaraajiin sekä uudistaloissa että saneerauskohteissa. Ne toimivat hyvin kaikenlaisten hybridilämmitysjärjestelmien osana. Pienikokoiset WPC ja WPC cool -maalämpöpumput on suunniteltu helposti myös ahtaisiin tiloihin asennettaviksi.

Tilaa STIEBEL ELTRONin maalämpöesite

WPL cool sopii asennettavaksi sekä sisälle että ulos ja on siten ihanteellinen valinta saneerauskohteeseen.WPL cool sopii asennettavaksi sekä sisälle että ulos ja on siten ihanteellinen valinta saneerauskohteeseen.

Erinomainen heti öljylämmitysjärjestelmän energiaremonttiin

– Öljyn hinta on toki hetkellisesti alhaalla, mutta pitkään siitä emme saa nauttia. Maalämpöpumppuun vaihtamalla säästöt eivät jää vuositasolla muutamaan sataan euroon, vaan puhutaan sentään tuhansista, Olli Andersson kertoo.

Kun haluat nähdä, paljonko juuri oman kotisi kokoinen omakotitalo säästäisi maalämpöön siirtyessä, katso esimerkkikohteita energiapakkaus.fi:stä. STIEBEL ELTRON on koonnut sinne useampia kohteita joko saneeraus- tai uudisrakentamistaloja. Saneerauskohteesta kerrotaan maalämmitysjärjestelmää aiempi kulutus ja kulutus asennuksen jälkeen. Enimmillään säästöä vuodessa on tullut n. 4000 €. Öljylämmitystalossa maalämpöön siirtymisen hinnaksi tulee normaalissa pientalossa keskimäärin noin 15 000 €. Energiaremontti maksaa itsensä jopa viidessä vuodessa.

Myös matalaenergiataloihin

Uusissa, erittäin energiatehokkaissa passiivi- ja jopa nollaenergiataloissa rakennuksen lämmitykseen tarvitaan varsin vähän energiaa. Lämmintä käyttövettä tarvitaan silti näissäkin rakennuksissa. Matalaenergiatalojen lämmitysjärjestelmä on yleensä useampia lämmönlähteitä yhdistävä hybridiratkaisu. Moni maalämpöpumppu on tällaiseen tarkoitukseen usein liian tehokas. STIEBEL ELTRONin uusi 4 kW:n teholuokka on kuitenkin kehitetty juuri matalaenergiaratkaisuihin. Maalämpöpumpun keruupiiri voidaan asentaa matalaenergia-/ passiivitalon ympärille jo alkuvaiheen kaivuutöiden yhteydessä. Keruupiirin pituudeksi riittää vain n. 200 m. Asentamisen edullisuuden ansiosta maalämpö on kannattava lämmitysratkaisu myös pienemmissä matalaenergiataloissa.

Jätä yhteydenottopyyntö maalämpöpumpusta


 
Julkaistu
16.2.2015