Toteutan tarkastuksen kuin tekisin sen omaan talooni

Ruukin kattomestarit toimivat paikallisesti koko Suomessa. Jos olet epävarma vesikattosi kunnosta, voi Ruukin kattomestari tulla kartoittamaan tilanteen. Paikallisuus on kattomestarin valtti. Jo ensi kertaa soiteltaessa kattomestari mitä luultavimmin tietää asuinalueesi iän ja millaisia kattoja sieltä löytyy. Kattomestari osaa siis hahmottaa mielessään katon mahdolliset ongelmat.

Katolla kattomestari tarkastaa mittojen lisäksi mm. piiput ja muut läpiviennin. Samalla kartoitetaan turvatuotteiden, kuten lumiesteiden, tikkaiden ja kattosiltojen tarve ja räystäslautojen vaihtotarve selvitetään.
Ruukin kattomestari tulee käymään kohteeseen silloin, kun kohteessa on tarve vaihtaa kate uuteen ja halutaan jättää tarjouspyyntö. Tarjouspyynnön jättäneille annetaan kahden tunnin palvelulupaus. Yhteydenoton jättämisestä kahden tunnin kuluessa (8-16) Ruukki ottaa sinuun yhteyttä. Kattomestarin käynti sisältää katon kohdetarkistuksen sekä tarjouspyynnön kohteen katon vaihtourakasta.

Tilaa ilmainen arviokäynti ja tarjous uudesta teräskatteesta!
Petri Mäkelä on alansa asiantuntija yli kymmenen vuoden kokemuksella. Hän tekee työtään tinkimättömästi ja asiakasta herkällä korvalla kuunnellen. Kattoremontti on kymmenien vuosien investointi, jonka toteuttamisessa ei kannata lipsua.
1920
"En suosittelisi asiakkaalle mitään, mitä en tekisi omaan talooni", kattomestari Petri Mäkelä sanoo.
Kattomestarilla on jo katolle mennessään hyvä tuntuma siitä, mitä tuleman pitää. Talon rakennusvuosi kertoo paljon, samoin asiakkaan kertomukset. Yllätyksiltäkään ei aina vältytä.
Katolle päästyään kattomestari tarkastaa mittojen lisäksi muun muassa piiput ja muut läpiviennin. Samalla kartoitetaan turvatuotteiden, kuten lumiesteiden, tikkaiden ja kattosiltojen tarve. Myös räystäslautojen vaihtotarve selvitetään. Kattoremontin yhteydessä uusitaan useimmiten myös sadevesijärjestelmä.
"Yläpohjan rakenteiden kunnon tarkistaminen on erityisen tärkeää. Uudet ruoderakenteet ja aluskate asennetaan jokaiseen kohteeseen. Samalla tehdään tarvittavat oikaisutoimenpiteet ja varmistetaan yläpohjan riittävä tuuletus", Mäkelä sanoo.
Yllätyksiäkin saattaa tulla eteen.
"Vanhasta talosta ei aina tiedä, mitä se on syönyt, eikä välttämättä ole mitään dokumentteja. Yllätyksiä voi tulla, etenkin jos yläpohjaan ei ole pääsyä tai jos kyseessä on vinot sisäkatot. Räystäiden alta pystyy kuitenkin selvittämään paljon katon rakenteista", Mäkelä kertoo.
Katevaihtoehdot mietitään yhdessä asiakkaan kanssa, mutta esimerkiksi katon kaltevuus vaikuttaa siihen, mikä katemalli taloon soveltuu. Katto toteutetaan talon tyyliin sopivaksi.

Asennustyö kestää tyypillisesti muutamasta päivästä viikkoon
"Tarjoukseen perehtyessä kannattaa huomioida ensimmäisenä urakan sisältö, sen jälkeen vasta hinta. Näin tärkeässä hankkeessa ei laadusta pidä tinkiä", Mäkelä vinkkaa.

Hän on törmännyt työssään kattoihin, jotka on jouduttu uusimaan jo kymmenen vuoden käytön jälkeen. Tällöin on kyse heikosta katemateriaalista tai teknisestä asennusvirheestä. Katoilla on hyvät takuut, mutta rakennusala on kirjavaa. Takuusta ei ole hyötyä, jos toimija ei ole enää vastaamassa työstään. Ruukin katteiden tekninen takuu on vuosikymmeniä, maalipinnallekin taataan parinkymmenen vuoden ulkonäkö-takuu. Ruukin maalipinnoitetut katteet ovat lisäksi huoltomaalattavissa. Ruukki on kotimainen, vakavarainen ja luotettava pitkänlinjan toimija.

"Mitään ei laskuteta ennen kuin työ on luovutettu asiakkaalle ja kaikki on kunnossa. Ruukki hoitaa vastuunsa, joten asiakas voi nukkua yönsä rauhassa senkin jälkeen kun lasku on maksettu", Mäkelä vakuuttaa.

Tilaa ilmainen arviokäynti ja tarjous uudesta teräskatteesta!

1960-luvulla rakennetun talon peltikaton vaihto uuteen teräskatteeseen

 
Julkaistu
13.4.2015