Puhdasta juomavettä kaivosta, järvestä
- tai vaikka merestä!

AquaThor 200AquaThor 200

Biolan tuo markkinoille uuden vedenpuhdistuslaitteen

Uusi suomalainen innovaatio tekee puhdasta juomavettä 100 litraa tunnissa! AquaThor-vedenpuhdistuslaite poistaa epäpuhtaudet alle yhden prosentin suolapitoisesta järvi-, meri- ja kaivovedestä. Teknologia perustuu kalvosuodattimiin ja veden läpiajoon kovalla paineella. Kalvosuodattimista ei pääse läpi muuta kuin vesimolekyyli. Biolan Ekoasuminen aloittaa nyt myynnin Suomessa ja tulevaisuudessa myös Venäjä ja Baltia ovat mielenkiintoisia puhtaan juomaveden markkina-alueita.

Kaivovesi kannattaisi tutkituttaa kolmen vuoden välein. Esimerkiksi nikkelin ja radonin sallitut tai suositellut enimmäispitoisuudet ylittyvät suuressa osassa Suomen pora- ja rengaskaivoja. Ympäristön epäpuhtaudet ja maaperän mineraalit liukenevat helposti veteen. AquaThor poistaa vedestä nikkelin ja fluorin lisäksi mm. suolan, raudan, bakteerit, virukset ja lääkejäämät.
– Vähänkin näppärämpi puhtaan veden tarvitsija pystyy itse asentamaan laitteen, ja tarpeen vaatiessa järjestämme asennusapua paikalle. Järjestelmä saadaan käyttöön vetämällä vesiputki esimerkiksi järvestä tai merestä kiinni laitteeseen. Laitteesta vesi johdetaan tarvittaviin pisteisiin kiinteistön omia putkistoja pitkin. AquaThor vaatii ulkomitoiltaan vain noin yhden neliön tilan. Mikäli kiinteistöä käytetään ympäri vuoden, tulee säilytystilan olla lämpöeristetty. Kesäkäyttöiselle laitteelle riittää sääsuojaksi kevyt katos, kokonaisuutta kuvailee Biolan Ekoasuminen Oy:n toimitusjohtaja Matti Hakala.

Lue lisää AquaThor 200 -vedenpuhdistuslaitteesta

Pieni energiantarve hoituu vaikka aurinkopaneelilla!

Energiaa kuluu 100 litran puhdistamiseen tunnin aikana vain noin 0,5 kWh. Saman verran virtaa kuluu, kun pitää auton lohkolämmittimen päällä tunnin tai pesee yhden koneellisen pyykkiä 40 asteessa. Mikäli mökillä ei ole verkkovirtaa, energian tarve voidaan hoitaa yhdellä 250 W aurinkopaneelilla.

– Laitteen tuotekehityksessä on kiinnitetty erityisesti huomiota pieneen energiakulutukseen. Samanaikaisesti on pystytty pitämään vedenpuhdistuksen tehokkuus korkealla tasolla. Laite puhdistaa puolessa tunnissa yhden 40 asteisen pyykinpesukoneellisen tarvitseman vesimäärän. Pyykkärille ilouutinen on myös se, että laite pehmentää vettä. Pehmeä vesi ei muodosta kalkkisaostumia pesukoneisiin eikä vaatteisiin, Matti Hakala kertoo.
 

AquaThor 200 - ja lämmön saat vaikka auringosta!AquaThor 200 - ja lämmön saat vaikka auringosta!

Takuu 5 vuotta - ja vähän huoltoa

Biolan antaa myymilleen AquaThor-puhdistimille 5 vuoden takuun. Huolto ei vaadi suurta ponnistelua; useimmiten suodattimien vaihto kerran vuodessa riittää. Vaihto itsessään on yhtä helppoa kuin tavallisen pölynimurin suodattimen vaihto. Mikäli laitetta ei käytetä talviaikaan, pitää putkistoon ajaa elintarvikeglykolia, joka estää jäätymisen. Glykoli ei ole myrkyllistä, ei edes epäterveellistä. Sitä voi vaikka juoda, tosin maku ei ole herkullisimmasta päästä.

Heräsikö kysymyksiä? Katso usein kysytyt kysymykset AquaThor 200:sta

Tuotetiedot:

AquaThor 200
Laite puhdistaa meri-, järvi-, joki-, tai kaivoveden, jonka suolapitoisuus on alle 0,8 prosenttia. Suomen rannikoilla meriveden suolapitoisuus on tyypillisesti alle 0,6 prosenttia. Laite ei sovellu öljyisen veden puhdistamiseen.

 

  • Valmistaja EMP-Innovations Oy 
  • Jälleenmyynti, asennus ja huolto Biolan Ekoasuminen Oy
  • Vedentuotto 100 l/h
  • Energiankulutus n. 0,5 kwh/100 l
  • Takuu 5 vuotta
  • Koko 50 cm x 75 cm x 85 cm
  • Hinta n. 5500 euroa kohteesta riippuen

Lisätietoja:
Matti Hakala
toimitusjohtaja
Biolan Ekoasuminen Oy
PL 2
27501 Kauttua
0500 621574
matti.hakala@biolan.fi

Biolan Ekoasuminen Oy on Biolan Oy:n tytäryhtiö, joka keskittyy ekologisen asumisen ratkaisujen kehittämiseen, markkinointiin ja myyntiin Suomessa. Biolan Ekoasumisen tuotevalikoimaan kuuluvat kuivakäymälät ja kompostorit sekä jätevesijärjestelmät.
www.ekoasuminen.fi


 
Julkaistu
28.2.2018