Puhdasta juomavettä kaivosta, järvestä - tai vaikka merestä!

Laadukas, kotimainen AquaThor

AquaThor-vedenpuhdistuslaite on suomalainen Cleantech-innovaatio.  Saat yhdellä laitteella poistettua vedestä kaikki epäpuhtaudet käänteisosmoositekniikan avulla. AquaThorin ominaisuuksia ovat tehokas vedentuotto yhdistettynä vähäiseen energian kulutukseen ja pieneen kokoon. 
AquaThor 200AquaThor 200

Puhdistaa juomavettä kaikista luonnonvesistä

Veteen liukenee helposti ympäristön epäpuhtaudet ja maaperän mineraalit. AquaThor-puhdistuslaitteen avulla voi puhdistaa turvallista vettä mistä tahansa kaivosta ja luonnonvedestä. Laite poistaa vedestä mm. suolan, raudan, mangaanin, bakteerit, virukset ja lääkejäämät.

Lue lisää AquaThor -vedenpuhdistuslaitteesta

Huoleton käyttää!

Laite on helppo asentaa sekä uuteen että saneerauskohteeseen. Vähäinen huollontarve ja kahden vuoden takuu varmistavat huolettoman käytön. 

Säästät ympäristöä, aikaasi ja rahaa

AquaThor vedenpuhdistuslaitteella saat käyttöösi pehmeää vettä. Pesuaineita kuluu tästä johtuen vähemmän ja voit unohtaa huuhteluaineet sekä kirkasteet. Pehmeä vesi ei muodosta kalkkisaostumia laitteisiin eikä käyttökohteisiin. Näin säästät siis ympäristöä, aikaasi ja rahaa.

Kolme eri AquaThor-mallia

Laitteen valintaan vaikuttavia asioita: 
  • veden määrä vuositasolla (kapasiteetin tarve nyt ja tulevaisuudessa)
  • laitteen asennuspaikka (lämmin vai kylmä tila)
  • mistä raakavesi otetaan, kaivosta, järvestä, merestä jne.
  • raakaveden laatu kannattaa selvittää etukäteen (vesianalyysi)
  • onko esim. suunnitellussa avoveden ottopaikassa voimakkaita levälauttoja (huom. levä tukkii suodattimia)
  • veden suolaisuus (vaikuttaa puhdistuskapasiteettiin)
  • tuleeko laite ympärivuotiseen käyttöön vai pelkästään pakkaskauden ulkopuoliseen käyttöön
  • voimakkaasti humuspitoinen vesi haittaa laitteen toimintaa

AquaThor 200 sopii mökkikäyttöön, jossa talousveden käyttö on selvästi vähäisempää kuin esim. omakotitalossa. Lue lisää AquaThor 200 -vedenpuhdistuslaitteesta

AquaThor 310 on tarkoitettu omakotitaloihin tai vastaavalla vedenkäytöllä oleviin vapaa-ajanasuntoihin.
Lue lisää AquaThor 310 -vedenpuhdistuslaitteesta

AquaThor 1000 on suunniteltu vaativampaan käyttöön esim. leirikeskukset, ravintolat jne.
Lue lisää AquaThor 1000 -vedenpuhdistuslaitteesta

– Vähänkin näppärämpi puhtaan veden tarvitsija pystyy itse asentamaan laitteen, ja tarpeen vaatiessa järjestämme asennusapua paikalle. Järjestelmä saadaan käyttöön vetämällä vesiputki esimerkiksi järvestä tai merestä kiinni laitteeseen. Laitteesta vesi johdetaan tarvittaviin pisteisiin kiinteistön omia putkistoja pitkin. AquaThor vaatii ulkomitoiltaan vain noin yhden neliön tilan. Mikäli kiinteistöä käytetään ympäri vuoden, tulee säilytystilan olla lämpöeristetty. Kesäkäyttöiselle laitteelle riittää sääsuojaksi kevyt katos, kokonaisuutta kuvailee Biolan Ekoasuminen Oy:n toimitusjohtaja Matti Hakala.

Pieni energiantarve hoituu vaikka aurinkosähkön avulla!

AquaThor 200 kuluttaa energiaa 100 litran puhdistamiseen tunnin aikana vain noin 0,5 kWh. Saman verran virtaa kuluu, kun pitää auton lohkolämmittimen päällä tunnin tai pesee yhden koneellisen pyykkiä 40 asteessa. Mikäli mökillä ei ole verkkovirtaa, energian tarve voidaan hoitaa yhdellä 250 W aurinkopaneelilla.

– Laitteen tuotekehityksessä on kiinnitetty erityisesti huomiota pieneen energiakulutukseen. Samanaikaisesti on pystytty pitämään vedenpuhdistuksen tehokkuus korkealla tasolla. Laite puhdistaa puolessa tunnissa yhden 40 asteisen pyykinpesukoneellisen tarvitseman vesimäärän. Pyykkärille ilouutinen on myös se, että laite pehmentää vettä. Pehmeä vesi ei muodosta kalkkisaostumia pesukoneisiin eikä vaatteisiin, Matti Hakala kertoo.

 

AquaThor 200 - ja lämmön saat vaikka auringosta!AquaThor 200 - ja lämmön saat vaikka auringosta!

Takuu 2 vuotta - ja vähän huoltoa

Biolan antaa myymilleen AquaThor-puhdistimille 2 vuoden takuun. Huolto ei vaadi suurta ponnistelua; useimmiten suodattimien vaihto kerran vuodessa riittää. Vaihto itsessään on yhtä helppoa kuin tavallisen pölynimurin suodattimen vaihto. Mikäli laitetta ei käytetä talviaikaan, pitää putkistoon ajaa elintarvikeglykolia, joka estää jäätymisen. Glykoli ei ole myrkyllistä, ei edes epäterveellistä.

Heräsikö kysymyksiä? Katso usein kysytyt kysymykset AquaThor-vedenpuhdistuslaitteesta

Lisätietoja:
Matti Hakala
toimitusjohtaja
Biolan Ekoasuminen Oy
PL 2
27501 Kauttua
0500 621574
matti.hakala@biolan.fi

Biolan Ekoasuminen Oy on Biolan Oy:n tytäryhtiö, joka keskittyy ekologisen asumisen ratkaisujen kehittämiseen, markkinointiin ja myyntiin Suomessa. Biolan Ekoasumisen tuotevalikoimaan kuuluvat kuivakäymälät ja kompostorit sekä jätevesijärjestelmät.
www.ekoasuminen.fi
 

 
Julkaistu
28.6.2018