Gyprocin uusi erikoislevy
paloluokiteltuihin rakenteisiin

Tiesitkö, että Gyprocin kevytrakennejärjestelmillä voidaan kipsilevyrakenteita käyttäen saavuttaa lähes kaikki palovaatimukset? Kipsilevyn palonsuojaominaisuudet perustuvat levyyn kemiallisesti sitoutuneeseen veteen, jota Gyproc-levyssä on jopa 20 %. Levyissä oleva vesi höyrystyy hitaasti kun palosta vapautuva energia tunkeutuu kipsilevyyn. Näin kipsilevy estää levyn toisella puolella olevien rakenteiden sekä aineiden voimakkaan kuumentumisen palon sattuessa.

750-leikkaus

Palonkestävyyden parantaminen kipsilevyllä

Seinään määritellystä palonkestoluokasta riippuu, minkälainen paloa eristävä ratkaisu toteutetaan. Rakenteen palonkestävyyttä on mahdollista parantaa ja kasvattaa useammalla kipsilevyllä. Myös se, kummalle puolelle seinärakennetta levyt on asennettu vaikuttaa siihen, kauanko rakenne tulipalossa kestää. Palosuojausta tehtäessä on muistettava estää palon leviäminen rakenteen yli, ali tai sivuitse. Ota huomioon, että rakennusosien palonkestävyysluokitus on rakenteesta eikä yksittäisestä tuotteesta muodostuva ominaisuus! Huomioi siis kokonaisuus ja ole tarkkana yksityiskohdissa.

Uusi erikoislevy: Gyproc GFL FireLine

GFL FireLine on uusi erikoislevy, joka on tarkoitettu paloluokiteltuihin rakenteisiin niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin. Levyt ovat kartonkipintaisia palokipsilevyjä ja niitä on saatavilla sekä 15 mm että 18 mm vahvuisina.

Gyprocin GFL FireLine soveltuu kohteisiin, jossa tarvitaan erityistä palonkestoa. Levyn soveltuvuuteen vaikuttaa levyn vahvuus. 15 mm vahva levy soveltuu esimerkiksi väliseiniin, ulkoseinien sisäpintoihin ja kattopintoihin, kun taas vahvempi levy on kehitetty erityisesti ulkoseiniin, roiloseiniin, ullakoille sekä paloräystäisiin ja putkikuiluihin. Yhden GFL 18-levykerroksen avulla voidaan saavuttaa väliseinien palonkestoluokka EI30 tai suojaverhousluokka K2 30.
Gyproc GFL FireLine -levyn tunnistaa sen vaaleanpunaisesta väristä.Gyproc GFL FireLine -levyn tunnistaa sen vaaleanpunaisesta väristä.
Levyt ovat pitkiltä reunoiltaan ohennettuja, joten sauma saadaan helposti tasoittamalla saumattomaksi. Lisäksi GFL-levyillä on CE-merkintä, M1-sisäilmaluokitus sekä DoP suoritustasoilmoitus. Uudet palokipsilevyt on helppo erottaa, sillä niiden kartonki on sävyltään vaaleanpunainen. Uudet GFL-levyt ovat yhteensopivia muiden Gyproc-tuotteiden kanssa, joten levyjen runkomateriaaliksi, kiinnitys- ja saumaustarvikkeiksi ei tarvita erikoistuotteita ja välineitä.

Gyproc GFL FireLine -levyt numeroina

15 mm vahva
  • Leveys 1200 mm
  • Pituus 2750 mm sekä 3000 mm
  • paino n. 12,1 kg / m²
  • Soveltuu: väliseiniin, ulkoseinien sisäpintoihin, kattopintoihin

18 mm vahva
  • Leveys 1200 mm
  • Pituus 2750 mm
  • Paino n. 14,5 kg / m²
  • Soveltuu: ulkoseiniin, roiloseiniin, ullakoille, paloräystäisiin, putkikuiluihin.
  • GFL 18 –levyä käyttämällä voidaan yhdellä levykerroksella saavuttaa väliseinien palonkestoluokka EI30 tai suojaverhousluokka K2 30.

 
Päivitetty
7.6.2021