• Etusivu
  • Talo

Gyprocin erikoislevy paloluokiteltuihin rakenteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 28.09.2023
20151_42096.jpg

Tiesitkö, että Gyprocin kevytrakennejärjestelmillä voidaan kipsilevyrakenteita käyttäen saavuttaa lähes kaikki palovaatimukset? Kipsilevyn palonsuojaominaisuudet perustuvat levyyn kemiallisesti sitoutuneeseen veteen, jota Gyproc-levyssä on jopa 20 %. Levyissä oleva vesi höyrystyy hitaasti kun palosta vapautuva energia tunkeutuu kipsilevyyn. Näin kipsilevy estää levyn toisella puolella olevien rakenteiden sekä aineiden voimakkaan kuumentumisen palon sattuessa.

Palonkestävyyden parantaminen kipsilevyllä

Seinään määritellystä palonkestoluokasta riippuu, minkälainen paloa eristävä ratkaisu toteutetaan. Rakenteen palonkestävyyttä on mahdollista parantaa ja kasvattaa useammalla kipsilevyllä. Myös se, kummalle puolelle seinärakennetta levyt on asennettu vaikuttaa siihen, kauanko rakenne tulipalossa kestää. Palosuojausta tehtäessä on muistettava estää palon leviäminen rakenteen yli, ali tai sivuitse. Ota huomioon, että rakennusosien palonkestävyysluokitus on rakenteesta eikä yksittäisestä tuotteesta muodostuva ominaisuus! Huomioi siis kokonaisuus ja ole tarkkana yksityiskohdissa.

Erikoislevy: Gyproc GFL FireLine

GFL FireLine on erikoislevy, joka on tarkoitettu paloluokiteltuihin rakenteisiin

niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin. Levyt ovat kartonkipintaisia palokipsilevyjä ja niitä on saatavilla sekä 15 mm että 18 mm vahvuisina.

Gyprocin GFL FireLine soveltuu kohteisiin, jossa tarvitaan erityistä palonkestoa. Levyn soveltuvuuteen vaikuttaa levyn vahvuus. 15 mm vahva levy soveltuu esimerkiksi väliseiniin, ulkoseinien sisäpintoihin ja kattopintoihin, kun taas vahvempi levy on kehitetty erityisesti ulkoseiniin, roiloseiniin, ullakoille sekä paloräystäisiin ja putkikuiluihin. Yhden GFL 18-levykerroksen avulla voidaan saavuttaa väliseinien palonkestoluokka EI30 tai suojaverhousluokka K2 30.

Gyproc GFL FireLine -levyn tunnistaa sen vaaleanpunaisesta väristä.
Gyproc GFL FireLine -levyn tunnistaa sen vaaleanpunaisesta väristä.

Levyt ovat pitkiltä reunoiltaan ohennettuja, joten sauma saadaan helposti tasoittamalla saumattomaksi. Lisäksi GFL-levyillä on CE-merkintä, M1-sisäilmaluokitus sekä DoP suoritustasoilmoitus. Uudet palokipsilevyt on helppo erottaa, sillä niiden kartonki on sävyltään vaaleanpunainen. Uudet GFL-levyt ovat yhteensopivia muiden Gyproc-tuotteiden kanssa, joten levyjen runkomateriaaliksi, kiinnitys- ja saumaustarvikkeiksi ei tarvita erikoistuotteita ja välineitä.

Info

Info

Gyproc GFL FireLine -levyt numeroina

15 mm vahva
  • Leveys 1200 mm
  • Pituus 2750 mm sekä 3000 mm
  • paino n. 12,1 kg / m²
  • Soveltuu: väliseiniin, ulkoseinien sisäpintoihin, kattopintoihin

18 mm vahva
  • Leveys 1200 mm
  • Pituus 2750 mm
  • Paino n. 14,5 kg / m²
  • Soveltuu: ulkoseiniin, roiloseiniin, ullakoille, paloräystäisiin, putkikuiluihin.
  • GFL 18 –levyä käyttämällä voidaan yhdellä levykerroksella saavuttaa väliseinien palonkestoluokka EI30 tai suojaverhousluokka K2 30.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
kipsilevyt
paloturvallisuus
väliseinät
hormit
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79266.jpg
Q&A kipsilevyn palonkestävyydestä sekä ääneneristyksestä
Kun käyttöön aiottu ratkaisu herättää kysymyksiä, on myös suotavaa, että niihin löytäisi oikean vastauksen helposti. Keräsimme yhteen yleisimmin esitettyjä kysymyksiä ääneneristämisestä sekä palonkestävyydestä ja pyysimme Gyprocin tekniseltä tuelta sekä myynniltä vastaukset mieltä askarruttaneisiin seikkoihin.
Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_73275.jpg
Miten ja millä hormit sekä tulisijat tulee paloeristää?
Paloturvallisuus on asia, johon ei sovi suhtautua kevyesti. Elävä tuli takassa ja kuumat savukaasut hormissa ovat aina omalta osaltaan riski, mikäli turvallisuudesta ei ole huolehdittu asianmukaisesti rakenteissa tai itse käytössä olevassa tuotteessa, vaikkapa hormissa ja takassa.On tärkeää kiinnittää huomiota paloturvallisuuteen jo itse tulisijaa ja hormia valittaessa, mutta myös olla itse aktiivinen selvittämään, millaisia vaatimuksia paloturvallisuuden saavuttamisella on esimerkiksi välipohjan sekä yläpohjan suhteen – tai vaikka tulisijan takana olevaan palomuuriin.
isover-tiilihormi-paloeriste
Eristä piippu oikein ja oikeilla tuotteilla
ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa henkilöturvallisuutta ja rakenteiden paloturvallisuutta. Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0.Lasivilla on palamaton lämmöneriste, joten sitä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton