Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa lämmitysjärjestelmän nykyaikaistamista

Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.

Tilaa veloitukseton ilmanvaihtoesite
750

Matalaenergia ilmanvaihtokonemyös vanhan ilmanvaihtokoneen modernisointiin

Vallox 121SE on matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen – MUH-Ilmavan tilalle.
Vallox 121 SE :n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100- ja 120-ilmanvaihtokoneissa.
121 SE on teholtaan keskisuuren asunnon ilmanvaihtolaite – max. ilmamäärät 104/106 l/s, 100 Pa. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen.
Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla elektronisella Vallox Digit SED- ohjausautomatiikalla. Sen lämmöntalteenoton hyötysuhde on yli 80 prosenttia ja siinä on integroidut tasavirtapuhaltimet.

1920

MyVallox Control - uusi ohjaus vakiona MV-malleissa

Moniportainen ilmanvaihdon säätö on historiaa, sillä uudessa MyVallox Controllissa voit valita ilmanvaihdon tehon kolmesta vaihtoehdosta: kotona, poissa tai tehostus. Säästääksesi energiaa voit ohjelmoida ajat, jolloin perhe on poissa kotoa, jolloin ilmanvaihto toimii pienemmällä teholla. Valloxin ilmanvaihtokoneiden MV-malleissa on sisäänrakennettu kosteusanturi, jonka avulla laite tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti esim. saunan ja suihkun jälkeen. Malliin voi liittää myös ulkoiset kosteus- ja hiilidioksidianturit.
750
Selkeä graafinen näyttö lisää käytettävyyttä ja havainnollisuutta. Ohjaimessa lisäksi useita ominaisuuksia, kuten takkakytkin, huoltomuistutin, kesä-talviautomatiikka ja tuloilman lämpötilan säätö sekä historiatiedot esim. kosteuspitoisuuksista ja lämpötiloista. Uuden ohjaimen monipuolisuutta lisää MyVallox Cloud –pilvipalvelu, jonka avulla voit muuttaa koneen poissa-tilaan vaikka työpaikaltasi. Sen lisäksi My- Vallox Home mahdollistaa koneen ohjaamisen tietokoneella ilman nettiyhteyttäkin.

Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä

Vallox BlueSKy on erityisesti ilmanvaihtoon kehitetty taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinenkanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox BlueSky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen:

Pieni tilantarve
– putken ulkohalkaisija ø 75 mm
– mahtuu alaslaskuihin väliseiniin ja rakenteisiin
Hygieeninen
– sileä sisäpinta
– M1 puhtausluokka
Tiivis rakenne
Pieni virtausvastus
– sileä sisäpinta
Nopea asentaa
– ei vaadi erikoistyökaluja
– valmiit osat
– helpot liitokset
– taipuisa kanava
Helppo puhdistaa
– antistaattinen ja mikrobisuojattu sileä sisäpinta
Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen
750
Valloxin ilmanvaihtoratkaisut esillä Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäessä 30.1.-1.2.2015 osastolla 16 A.
 
Julkaistu
26.1.2015