Kellariin kylpyhuone, askartelutila tai pelihuone?

Olisiko nyt hyvä aika rakentaa pelihuone ja mediahuone? Oma kylpyläosasto? Rakenna kellariin vaikkapa käsityöverstas tai siirrä konttorisi kotiin. Pyykkitupa ja kodinhoitohuone siirtävät monet käytännön tehtävät kätevästi kellariin. Mahdollisuuksia on niin paljon kuin mielikuituksesi sallii.

 

 

Lammi_kellari-logo_RGB
Kellariin tuo lisätilaa, jonne voidaan rakentaa vaikka sauna.Kellariin tuo lisätilaa, jonne voidaan rakentaa vaikka sauna.

Rakenna talosi kellarin päälle

Kellariratkaisuun päädytään usein kaavaehtojen, tontin ominaisuuksien tai lisätilan tarpeen vuoksi. Parhaimmillaan kellari on paljon muutakin kuin kylmä tai puolilämmin varastotila, sillä hyvin suunniteltu kellari tarjoaa kotiin laadukkaita lisäneliöitä – kokonaisen muunneltavan kerroksen verran.

Kellari on helpoin ja turvallisin tapa rakentaa talon alin kerros. Hinta/hyötysuhde on selkeä: perustus on joka tapauksessa tehtävä, rakensitpa puu-, hirsi- tai kivitaloa. Yhtä hyvin voit tehdä perustukseksi kellarin. Kellari on luja, eikä väliseiniä välttämättä tarvita - tilaa voi siis helposti muunnella haluamasi käytön mukaan. Ja jos joskus päättäisit luopua talostasi, kellari korostaa talosi jälleenmyyntiarvoa.

Lammi-kellari kaikkiin pientaloihin

Lammi-Kivitalot tarjoaa kellarin joka on helppo, nopea ja kustannustehokas. Se on vaivaton hankkia – saat kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta – ja se sopii myös omatoimirakentajalle. Lammi-Kivitalojen kellari on hyvä ratkaisu myös puu- tai hirsitalon rakentamista suunnitteleville.

Kellari on turvallinen – se on palamaton, kestää kosteutta ja on tiivis radonia vastaan. Kellari on myös luja: et tarvitse pakollisia väliseiniä, saat vapautta tilasuunnitteluun. Kellari on myös energiatehokas – sillä on erinomainen lämmöneristävyys, tiiviys ja massiivisuus.

ing3119

Osakellari vai kokokellari?

Kellari rakennetaan joko kokonaan maan alle tai rinnetontilla rinnettä vasten. Kellarin mahdollisuuksia pohtiessasi kannattaa aloittaa miettimällä, millainen tonttisi on ja miten se vaikuttaa suunnitteluun. Voit tehdä osakellarin tai kokokellarin talosi alimmaksi kerrokseksi.

Riippuen tontistasi voit tehdä talollesi matalaperustuksen maanvaraisella tai tuulettuvalla alapohjalla, tai vaihtoehtoisesti kellarin. Kellari voi olla osa- tai kokokellari. Esimerkiksi rinnetontilla kellari antaa paljon uusia mahdollisuuksia.

Ammattitaitoinen rakennesuunnittelija auttaa tekemään yksityiskohtaisen suunnitelman sen mukaan, millaisia tiloja kellariin haluat.
Astu kellariin!Astu kellariin!

Jätä yhteydenottopyyntö Lammi-kellarista


 
Päivitetty
29.4.2020