Perustukset nopeasti ja vaivattomasti ruuvipaaluilla

Suomessa ruuvipaaluja on käytetty ensimmäisen kerran jo 1800-luvulla, mutta ruuvipaalujen käyttö on yleistynyt vasta viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Viime vuosina ruuvipaalujen käyttö on kasvanut huomattavasti ja ruuvipaalu onkin vakiinnuttanut asemansa muiden perustusmenetelmien joukossa.

Ruuvipaalut kaikkeen perustamiseen

Ruuvipaalu on kestävä perustusmenetelmä kaikkeen rakentamiseen. Se tarjoaa kustannustehokkuutta ilman kaivuu- ja eristystöitä ja asentaminen on nopeaa koneellisesti tai käsin kiertämällä.

Käyttökohteita on rajattomasti; pienistä piharakennuksista omakotitaloihin, sekä kunnallisteknisistä- ja teollisista rakennuskohteista aina vedenalaisiin perustuksiin. Ruuvipaaluja on saatavana eri kokoisina rakennuskohteen vaatimusten mukaan.

Katso kuvasarja ruuvipaalujen käyttökohteista:

Aikaa ja rahaa säästävä perustusmenetelmä

Ruuvipaalulle perustettaessa mittavia maansiirtotöitä ei tarvita, ja routaeristys voidaan välttää kiertämällä ruuvipaalun kierrelaippa routarajan alapuolelle. Valutöistä ja kuivumisajoista ei ruuvipaaluille perustettaessa tarvitse huolehtia. Asennus ei myöskään aiheuta tärinää tai melusaastetta, työmaa pysyy siistinä ja perustukset ovat nopeasti valmiit.
 

Ruuvipaalu on erittäin nopea asentaa ja sen kantavuus on erinomainen. Asennus voidaan suorittaa käsin esim. rautakangen avulla tai koneellisesti hydraulisella pyöritysmoottorilla. Menetelmä säästää ajan lisäksi myös vaivaa ja rahaa. Kokonaiskustannukset jäävät lähes poikkeuksetta muita perustusmenetelmiä alhaisemmiksi. Ruuvipaalu soveltuu myös uudelleenkäytettäväksi, sillä perustus on mahdollista kiertää ylös ja käyttää uudelleen.
Varmistu kohteeseesi soveltuvista ruuvipaaluista. Jättämällä yhteydenottopyynnön saat lisätietoa ja neuvoja asiantuntijalta.

Näin asennat ruuvipaaluperustuksen:

Mitä ominaisuuksia hyvältä ruuvipaalulta kannattaa vaatia?

  • Varmistuthan, että materiaalitodistukset ovat tarvittaessa saatavilla hankkimistasi paaluista. Näin varmistut, että paalusi ovat tehty juuri siitä materiaalista kuin valmistaja on ilmoittanut – eikä esim. heikommasta teräslaadusta tai kierrätysteräksestä.
  • Käyttämiisi paaluihin tulisi olla saatavilla luotettavat kantavuustaulukot paalutyypeittäin. Tarvittaessa valmistajan on pystyttävä tarjoamaan mitoitusohje ruuvipaalujen mitoittamista varten.
  • Markkinoilla liikkuu myös Aasialaisvalmisteisia tuontipaaluja joiden materiaali- ja valmistuslaatu ei monesti yllä lähellekään kotimaisten ruuvipaalujen tasolle.

CE-merkintä on ollut pakollinen kaikilla ruuvipaaluilla 1.7.2014 lähtien. CE-merkintä varmistaa ruuvipaalujen laadun kaikissa tuotantovaiheissa.

Tilaa ruuvipaalut kätevästi netistä!

Rakentaja.fi verkkokauppa

Suunnitteletko rakentamista?
Jätä yhteydenottopyyntö Ruuvipaaluista

Ruuvipaaluperustusten asiantuntija kertoo tarkemmin rakennuskohteeseesi soveltuvista ruuvipaaluista.
 
Julkaistu
8.9.2020