Koristevalot tekevät tunnelman

Iltojen hämärtyessä ja odotuksen kääntyessä kohti joulua kaivetaan koristevalot varaston perukoilta. Mikä olisikaan tunnelmallisempaa kuin nauttia kauniista valoista alkusyksyn hämäristä kevään sarastukseen. Ajattomat, ympäri vuoden esillä pidettävät koristevalot luovat kotoisaa tunnelmaa tehden jokaisesta päivästä astetta valoisamman.

Airamin Kristallikivisarja, Timanttioksa, Mona ledpallosarja
ja LedvalolankaAiramin Kristallikivisarja, Timanttioksa, Mona ledpallosarja ja Ledvalolanka

Joulun taika alkaa valosta

Jouluun kuuluu punainen ikkunatähti ja seitsenlamppuinen kynttelikkö, jollaiset oma äitikin kaivoi aina joulukuun puolivälissä esille. Tai oikeaan joulun tunnelmaan pääsee vain ripustamalla ikkunalle kristallisydämen. Joillekin joulu alkaa joulukuusen kynttilöistä; joko aidolla liekillä tai sähkösarjalla. Oikea liekki on kaunis, mutta vain hallittuna. Lapsi- ja lemmikkiperheiden pelastukseksi perinteisiä myös pöytäkynttilöitä voi hankkia paristoilla. Aidon liekin lepatus keltaisessa ledissä muistuttaa erehdyttävästi oikean kynttilän liekkiä.

Vinkki! Aloita kuusen koristelu kiinnittämällä valosarja ensin. Näin johdot saa häivytettyä oksien ja koristeiden sekaan. Valoja on helpompi myös siirtää.

Led-paperitähtisarja ja Led-piparikuviotLed-paperitähtisarja ja Led-piparikuviot

Koristevalot tuovat tunnelmaa jokaiseen päivään

Koristevalosarjojen laajasta valikoimasta löytyvät suosikit jokaiseen kotiin. Lastenhuoneen hellyttävät ampiaiset ja helmikorennot voivat lennellä huoneessa ympäri vuoden, olohuoneen valo-oksat ja -pallot ihastuttavat jokaista koti-iltaa ja keittiössä valolangat koristavat kaikkia kattauksia. Elbe led-sarja sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Muista valita koristevalot sijainnin mukaan. Ulkovalosarjoja voi hyvin käyttää sisälläkin, mutta sisätilojen koristevaloilla tulisi fiilistellä vain sisällä.

Elbe ja AmpiaisetElbe ja Ampiaiset

Koristele piha valolla

Kauniin puutarhan viimeistelee laadukas valaistus. Turvallisen pihan valaistus on syytä muistaa, mutta joskus on mukava pysähtyä nauttimaan himmeän harmonisesta valaistuksesta. Ulkokäyttöön soveltuvilla koristevaloilla voit luoda oman kotisi ympärille unelmiesi puutarhan jopa ilman sähkömiestä.

Ulos asennettavat valot vaativat erilaisen IP-luokituksen kuin sisävalot. Muista aina varmistaa, että valot soveltuvat ulos.

Led-puuryhmä, Minilamppuhuppu ja Ice led-jääpuikkoketjuLed-puuryhmä, Minilamppuhuppu ja Ice led-jääpuikkoketju

Lipputangosta valokuusi

Eiffel Led-latvasarjalla luot tunnelmallisen valaistuksen lipputankoon. Valosarjaa on saatavilla 7 m tai 9 m pitkillä ketjuilla. Yksinkertainen, mutta erittäin näyttävä!

  • Rakenne: Sisä- ja ulkokäyttöön. Puiden, kehikoiden tai lipputangon koristamiseen sopiva led-sarja. Mukana latvaan kiinnitettävä rinkula ja pidemmässä versiossa maapiikit sekä lenkki lipputankoon nostoa varten. Johto tumma vihreä.
  • Valonlähde Led: (140 kpl ja 360 kpl) lämmin keltainen, ei vaihdettava, kytketty 10 ledin sarjaan, paloikä n. 10 000 h.
  • Muuntaja: 24V 6VA IP44 ja 30V 9,6VA IP44
  • Teho: 2,8W ja 7,2W
Airamin Eiffel-valosarja koristaa lipputankoa.Airamin Eiffel-valosarja koristaa lipputankoa.

Mihin roskikseen rikkinäiset ledivalot kuuluvat?

Airam ilmoittaa tuotteiden pakkauksissa ledien paloiän, joka on noin 10 000 tuntia. Tämä tarkoittaa käytännössä usean vuoden käyttöikää. Rikkinäiset tai vialliset koristevalot muuntajineen kuuluvat erilliseen sähköelektroniikalle tarkoitettuun keräyspisteeseen. Niistä hyödynnetään jatkokäsittelyssä paljon erilaisia metalleja ja muovia.

Paloturvallisuus uusissa ja vanhoissa sarjoissa?

Verkkovirtatuotteissa (230V) täytyy tarkistaa johdon, lamppujen ja koko rakenteen kunto ennen kuin sitä käyttää. Johtoon tai pistokkeeseen on saattanut tulla vaurioita edellisen käyttökauden aikana tai pihan linnut ovat vaurioittaneet johtoa. Vialliselta vaikuttavaa tuotetta ei saa käyttää.

Käytä ulkotilojen jatkojohdoissa tai kaapeleissa IP44- tai IP64-suojausluokan tuotteita. Vialliset lamput tulee vaihtaa mahdollisimman pian ja vaihdettavan lampun täytyy olla teholtaan sama kuin tuotteessa alkuperäisenä oleva. Kannattaa säilyttää alkuperäinen tuotepakkaus tai lampun sekä muuntajan tieto.

Jos muuntaja on vioittunut, sitä ei myöskään saa käyttää. Muuntajia ei myöskään voi liittää mihin tahansa tuotteeseen. Muuntajien tehot ovat koristesarja/kynttelikkökohtaisia. Älä myöskään liitä tai yhdistä koristevaloja omatoimisesti. Vain jatkettavaksi tarkoitettuja koristevaloja voi liittää tai yhdistää valmistajan ohjeen mukaisesti. Eri valmistajien jatkettavia koristevaloja ei saa liittää keskenään.

Delux kuusenkynttiläsarjaDelux kuusenkynttiläsarja
 
Julkaistu
7.12.2015