Parempia löylyjä

Toimiva ilmanvaihto on saunassa yhtä tärkeä elementti kuin kiuas ja lauteet. Silloin, kun isoisä saunan laittoi, oli tarpeen johtaa korvausilmaa lattian rajasta lähelle puukiukaan tulipesää. Se edesauttoi palamista ja ilmaa saatiin vielä löylyihinkin. Sen jälkeen on monta pesällistä puuta palanut suomalaissaunoissa, kunnes sähkökiukaat ovat vallanneet puhdistautumispyhättömme.

Sähkökiuas haluaa kaverikseen korvausilmaventtiilin 30–60 cm kivipinnan yläpuolelle. Nyt, kun vettä heitetään kiukaalle, nouseva ilmavirta nappaa mukaansa raitista ilmaa. Happipitoiset löylyt antavat oman mausteensa kylpemisen rentouttavaan vaikutukseen. Hanki korvausilmaventtiilit täältä

Terveysilman lämpötilan mukaan automaattisesti säätyvä Velco-venttiili.Terveysilman lämpötilan mukaan automaattisesti säätyvä Velco-venttiili.

Älä lämmitä kiuasta liian kuumaksi

Löylyhuoneet ovat usein pieniä ja kiukaat kovin tehokkaita. Saunojalle tulee tunne, että löylyhuoneen seinät olisi kasteltava. Pahimmillaan käytetään kasteluun voimakasta painetta, jolloin vettä joutuu kulmalautojen liitoskohdista rakenteisiin. Pikkuhiljaa ne mätänevät. Tällä tavalla on liian monta saunaa tuhottu. Kannattaa siis muistaa, että löylyhuonetta ei kannata kastella muulloin kuin saunaa pestäessä.

Ilmanvaihto kuntoon, niin saunakin pysyy kunnossa

Toimiva ja tehokas ilmanvaihto hoitaa saunaa ja pitää sen raikkaana silloinkin, kun siellä ei kylvetä. VELCO-korvausilmaventtiili on hyvä, helppo ja edullinen ratkaisu saunaan kuin saunaan. Se huolehtii ilmanvaihdosta kesät talvet vahtimatta.

Ulko- ja sisäritilät sekä puhdas suodatinsukkaUlko- ja sisäritilät sekä puhdas suodatinsukka
VELCO-venttiilissä on termostaatti, joka säätää venttiililautasen avausta automaattisesti ulkolämpötilan mukaan – kylmällä ilmalla pienemmälle ja lämpimällä suuremmalle. Näin sauna pysyy aina raikkaana ja tasalämpöisenä kesät talvet. VELCO-venttiilillä on 10 vuoden takuu, joten se kyllä kestää kovatkin joululöylyt.

Hanki korvausilmaventtiilit täältä
 
Julkaistu
20.4.2015