Purkutöitä, uutta pintaa ja ullakon laittoa

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Kylpyhuone edistyy

Kylpyhuoneen seinälaatoitus alkaa hahmottua. Vielä puuttuvat saumat, mutta muuten alkaa olla valmista seinien osalta. Keskimmäinen kuva on allaskalusteen pääty ja seinästä sojottava sähköjohto on led-peilille. Oikeanpuoleisessa kuvassa on suihkupääty ja seinässä satunnaisesti laattasarjan kuviollista laattaa. Kuviollisen laatan ladonnan suhteen annoin vapaat kädet remonttimiehelle ja onneksi annoin, sillä olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Laattojen kuviot eivät missään nimessä hyppää silmille, mutta antaa mielestäni kivan yksityiskohdan kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen seinälaatoitusta.Kylpyhuoneen seinälaatoitusta.

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Tutustu tästä keittiökaappien asennukseen!

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Upeaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Ruokailutilan ja olohuoneen välinen hirsiseinä käsiteltiin mattalakalla, sillä halusimme säilyttää seinän alkuperäisen sävyn.

Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.

Ullakon vanhojen pintojen purkua

Myös ullakon remonttia on päästy aloittamaan. Lattia on avattu ja vanhat eristeet purettu pois ja tilalle on asennettu uudet eristeet. Kun lattia on saatu valmiiksi, on vuorossa seinien ja katon eristys ja pinnoitus.

Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Uudet täytteet lattiassa.Uudet täytteet lattiassa.
 
Julkaistu
9.12.2014