• Etusivu
  • Talo

Purkutöitä, uutta pintaa ja ullakon laittoa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.12.2014
201412_41934.jpg

Kylpyhuoneen seinälaatoitusta.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Kylpyhuone edistyy

Kylpyhuoneen seinälaatoitus alkaa hahmottua. Vielä puuttuvat saumat, mutta muuten alkaa olla valmista seinien osalta. Keskimmäinen kuva on allaskalusteen pääty ja seinästä sojottava sähköjohto on led-peilille. Oikeanpuoleisessa kuvassa on suihkupääty ja seinässä satunnaisesti laattasarjan kuviollista laattaa. Kuviollisen laatan ladonnan suhteen annoin vapaat kädet remonttimiehelle ja onneksi annoin, sillä olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Laattojen kuviot eivät missään nimessä hyppää silmille, mutta antaa mielestäni kivan yksityiskohdan kylpyhuoneeseen.

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Tutustu tästä keittiökaappien asennukseen!

Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.
Keittiössäkin alkaa olla koolaukset kunnossa ja sähköt vedettynä.

Upeaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Ruokailutilan ja olohuoneen välinen hirsiseinä käsiteltiin mattalakalla, sillä halusimme säilyttää seinän alkuperäisen sävyn.

Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.
Ruokailutilan ja olohuoneen hirsiseinää.

Ullakon vanhojen pintojen purkua

Myös ullakon remonttia on päästy aloittamaan. Lattia on avattu ja vanhat eristeet purettu pois ja tilalle on asennettu uudet eristeet. Kun lattia on saatu valmiiksi, on vuorossa seinien ja katon eristys ja pinnoitus.

Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Oikealla kuvassa näkyy vanhat jo aikansa eläneet eristeet.
Uudet täytteet lattiassa.
Uudet täytteet lattiassa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
20125_30852.jpg
7. Soklex-perustusmuottien yleinen asennusohje
1. Rakennuksen pohjan kaivutöiden jälkeen sokkelilinjat täytetään vähintään 200 mm:n sorakerroksella. Sora tasataan perustamistasoon ja tiivistetään kerroksittain huolellisesti tärylevyllä. Tässä vaiheessa asennetaan routalevyjen alle jäävät salaoja- ja sadevesiputket. Routaeristelevyille on varattava riittävä tila pohjatöiden yhteydessä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ylläpito- ja käyttöhenkilökunnan koulutus
Toimenpiteet:Ylläpito- ja käyttöhenkilökunnan koulutus sisältyy urakoitsijoiden velvollisuuksiin urakkasopimusten mukaisesti. Koulutuksen ajankohta sovitaan vastaanottotarkastuksessa.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:KoulutusohjelmaHyväksyntä:Projektipäällikkö
20086_11391.jpg
Muuttovalmiin omakotitalon saa pienelläkin budjetilla
Kastellin uusi Economy-mallisto on edullinen omakotitalomallisto, jonka saa muutto- eli sisustusvalmiina. Rakentaja lupaa, että budjetti ja muuttopäivä pitävät – siksi kotimainen uutuusmallisto on turvallinen vaihtoehto vaikka ensikodin rakentajalle. Varmuus budjetin pitävyydestä korostuu entisestään taloudellisesti epävarmoina aikoina.
20211_68140.jpg
Miten työvaatteet pärjäävät kylmän tuulen ja pakkasen kanssa?
Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton