• Etusivu
  • Talo

Kipsilevypintojen viimeistelyynja saumaukseen sopivat tuotteet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 08.12.2014
201412_41939.jpg

Gyproc tuotteita.

Kipsilevyjen saumaus on työvaihe, jossa huolimattomasti tehty työ näkyy valmiissa ja viimeistellyssä pinnassa. Saumaukseen onkin syytä kiinnittää erityistä huomiota ja käyttää riittävästi aikaa, jotta lopputulos vastaa sitä mitä halutaan. Saumaus itsessään ei ole hankala toimenpide – se vaatii ainoastaan huolellisuutta sekä oikeat aineet ja tarvikkeet.

Koska kipsilevyjä löytyy niin suora- kuin reunaohennettujakin, on niiden saumausohjeet hieman toisistaan poikkeavat.
Pääset tutustumaan saumausohjeisiin sekä sisä- ja ulkokulmien suojaukseen tämän linkin kautta.

Pintojen viimeistely

Gyproc on kehittänyt

omien kipsilevyjensä sekä saumanauhojen kanssa optimaalisesti toimivat ProMix-valmistasoitteet. Kaikille Gyproc Valmistasoitteille on myönnetty Rakennustietosäätiön

rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1

. Mikäli toteutuksen puolesta on mahdollista, on suositeltavaa käyttää kaikissa rakennusvaiheissa aitoja Gyproc-tuotteita. Teräsrangat, kipsilevyt, ruuvit, saumanauhat, tasoitteet sekä laastit on testattu yhteensopiviksi keskenään.

Gyproc Valmistasoitteille on myönnetty rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1.
Gyproc Valmistasoitteille on myönnetty rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1.

Valmistasoitteet ovat pitkälle kehitettyjä ja niiden oikeanlainen toiminta on testattu toimivaksi jokaiseen työvaiheeseen. Näin lopputuloksena on paras mahdollinen pinta. Valmistasoitteiden lisäksi Gyprocin valikoimasta löytyy myös kolme kipsipohjaista laastia.

Ennen kuin asennat kipsilevyseinään tapetin tai maalaat lopullista maalipintaa, suositellaan tehtäväksi vielä huolellinen hionta sekä pohjamaalaus. Vaivannäkö palkitaan lopputulokseksi tulevalla tasaisella ja kauniilla pinnalla.

Valmistasoite tai kipsipohjainen laasti - mikä soveltuu minnekin?

Valmistasoitteet ovat polymeerisideaineisia

ja ne on tarkoitettu käytettäväksi suoraan purkista. Tuote säilyy hyvin suljetussa purkissa pitkään, joten voit käyttää tuotetta vain sen verran mitä tarvitset. Valmistasoitteet soveltuvat moneen. Erityisesti ne on tarkoitettu kipsilevyjen saumaukseen kartonkisaumanauhaa käytettäessä sekä kolojen paikkatasoitukseen ja levyjen osa- ja ylitasoitukseen.

Valmistasoitteiden kovettumisen aiheuttaa massasta haihtuva vesi. Muistathan, että levitetyn tasoitekerroksen tulee antaa kuivua ennen uuden kerroksen levittämistä.

Kipsipohjaiset laastit

ovat pakattuina säkkeihin jauheen muodossa. Jotta aikaansaadaan toimiva laasti, tulee jauheeseen sekoittaa työmaalla puhdas ja viileä vesi. Veden ja kipsin reagoidessa alkaa massa kovettua. Näin ollen onkin laastia tehdessä osattava arvioida menekki, paljonko tuotetta ehditään käyttää ennen kuin laasti kovettuu liikaa. Kovettumisnopeudessa ainoa vaikuttava tekijä on aika, joten ilman suhteellinen kosteus tai täytekerroksen paksuus eivät vaikuta kovettumisaikaan. Kipsilaastista itsestään haihtuu vain vähän vettä, tästä syystä kutistumat jäävät pieniksi.

Laastit soveltuvat erityisesti seinien oikaisuun, kipsilevyjen liimaukseen sekä rappauksen ja kipsilevyjen vaurioiden korjaamiseen. Huomioi, että kipsipohjaiset laastit eivät sovellu ohuisiin pintatasoituksiin, käytettäväksi kuivumalla kovetettujen tasoitteiden päällä eikä lattialevyjen liimaukseen paikalleen.

Gyproc Valmistasoitteiden valintataulukko.
Gyproc Valmistasoitteiden valintataulukko.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Pitkän ajan taloussuunnittelu
Pitkän ajan taloussuunnittelussa otetaan huomioon 5-10 vuoden päähän ulottuvat kunnossapito- ja korjaustavoitteet. Kysymys onkin siitä, miten suunnitellut toiminnan muutokset tai peruskorjaukset ja –parannukset tullaan rahoittamaan vuotuisten hoitokulujen lisäksi. Rahoitussuunnittelun pohjana on arvio vastikkeiden, vuokrien ja käyttökorvausten kustannuksia vastaavasta tasosta. Tämän lisäksi pitää arvioida muun rahoituksen tarve. Rahoitusta voidaan järjestää lainarahan lisäksi esimerkiksi erillisillä korjausvastikkeilla ja niiden ennakkorahastoinnilla tai asuintalovarausten muodostamisella.Suurten korjaushankkeiden osalta tulee selvittää miten suuriin kertamaksullisiin osakassuorituksiin yhtiön osakkailla on halukkuutta ja miten suureksi pääomavastike voidaan mitoittaa. Pääomavastikkeen suuruuteen vaikuttaa lähinnä vieraan pääoman laina-ajan pituus.Pitkän ajan taloussuunnittelussa tulee päättää myös se, miten korjausmenot ja niiden rahoitus tullaan käsittelemään kirjanpidossa ja verotuksessa. Taloyhtiön verotukseen vaikuttaa se, käytetäänkö kirjanpidossa aktivointia ja rahastointia vai kuluiksi kirjaamista ja osakassuorituksia tai asuintalovarausten muodostamista. Selvien perusparannusten osalta kirjanpidossa on aktivointipakko, jolloin myös rahastointi on mielekästä. Jos kaavaillut korjaushankkeet ylittävät viiden vuoden aikana kertyvän ennakkorahastointimäärän, tarvitaan lisäksi vierasta pääomaa.
20223_77486.jpg
Osmo Color
Jos kuulut heihin, jotka hakevat luonnonmukaisia sekä ympäristöä kunnioittavia pintakäsittelyvaihtoehtoja puulle, olet tullut oikeaan paikkaan. Pitkät perinteet omaavat Osmo Color -tuotteet ovat kestävä valinta, joka kunnioittaa niin kotia kuin luontoakin.
202110_72853.jpg
CLT-tekniikka tutuksi puutalon rakentamisessa
Puutalojen rakentamisessa yleistyy CLT-tekniikka. Valmiit massiivipuuelementit helpottavat omakotirakentajan työtä ja ovat terveellinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Talosta tulee tiivis ja helposti huollettava.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton