• Etusivu
  • Sisustus

Puurakenteisen lattian saneeraus tasoitteella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 20.02.2023
20232_80913.jpg

Puulattia voidaan remontoida myös laittamalla tasoite vanhan puupinnan päälle. Alustana on tällöin puulattia, joka on kiinni alustassaan.

Alustan käsittely

Alustan on oltava luja, puhdas ja kuiva. Lautojen pitää olla hyvin kiinni alustassaan. Heikosti kiinni olevat laudat kiinnitetään ruuvaamalla tai vaihdetaan. Rasva, lakka, liima, vanhat tasoitteet ja muut tartuntaa heikentävät materiaalit poistetaan hiomalla laudat. Alusta imuroidaan. Kaikki yli 2 mm:n raot esitiivistetään PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla. Asetetaan mahdollisesti tarvittavat topparit ja mahdolliset vuodot ennen pumppausta. Seinien ollessa imukykyiset (kipsilaasti tai -levy), ne suojataan kosteudelta ja lialta weberfloor 4960 Reunanauhoilla. Reunanauhojen liittymä lattianrajassa tiivistetään PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Läpivientien ollessa ennestään irti alustasta/välipohjasta, erotetaan ne uudesta tulevasta tasoitteesta. Erotuksessa käytetään Reunanauhaa tiivistäen ne niin hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle.

Pohjustus

Laimennettu weber MD 16 Dispersio levitetään pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1). Lätäköiden syntymistä on varottava! Kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon parantaa tartuntaa. Dispersion annetaan kuivua tahmeaksi ja lautojen yön yli - vähintään 12 h, enintään 48 h. Tämän jälkeen asennetaan weberfloor 4945 Lasikuituverkko vähintään 50 mm limittäen.

Tasoitteen levitys

Tasoitteena käytetään joko weber 120 RENO Saneeraus Plaanoa tai weber 3300 Oikaisutasoitetta. Tasoite levitetään joko pumppaamalla tai käsin. Sekoitusohjeet ja työolosuhteet löytyvät tasoitteiden tuotekorteista.

Lattianpäällystys

Lattia voidaan päällystää, kun alusta on kuiva, lattianpäällyste voidaan asentaa yleensä 1-3 viikon kuluttua lämpötilan ollessa +20°C ja ilman suhteellisen kosteuden ollessa RH 50 % (weber 3300 1 vrk).

Ratkaisuun liittyvät tuotteet: 1. weber MD 16, 2. weberfloor 4945, 3, weber 120 RENO tai tai 3300 Oikaisutasoite
Ratkaisuun liittyvät tuotteet: 1. weber MD 16, 2. weberfloor 4945, 3, weber 120 RENO tai tai 3300 Oikaisutasoite
Info

Info

Puurakenteisen lattian saneeraus

  • päällystettävä 24 h kuluttua (weber 3300)
  • hyvä halkeamien sietokyky
  • hyväksynnät M1, EC1
  • alhainen alkalisuus (hellävarainen päällysteille ja ilmoille)
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201411_41818.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on koko ajan lisääntynyt. Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin Terca-tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton