Puurakenteisen lattian saneeraus tasoitteella

Puulattia voidaan remontoida myös laittamalla tasoite vanhan puupinnan päälle. Alustana on tällöin puulattia, joka on kiinni alustassaan.

Alustan käsittely

Alustan on oltava luja, puhdas ja kuiva. Lautojen pitää olla hyvin kiinni alustassaan. Heikosti kiinni olevat laudat kiinnitetään ruuvaamalla tai vaihdetaan. Rasva, lakka, liima, vanhat tasoitteet ja muut tartuntaa heikentävät materiaalit poistetaan hiomalla laudat. Alusta imuroidaan. Kaikki yli 2 mm:n raot esitiivistetään PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla. Asetetaan mahdollisesti tarvittavat topparit ja mahdolliset vuodot ennen pumppausta. Seinien ollessa imukykyiset (kipsilaasti tai -levy), ne suojataan kosteudelta ja lialta weber.floor 4960 Reunanauhoilla. Reunanauhojen liittymä lattianrajassa tiivistetään PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Läpivientien ollessa ennestään irti alustasta/välipohjasta, erotetaan ne uudesta tulevasta tasoitteesta. Erotuksessa käytetään Reunanauhaa tiivistäen ne niin hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle.

Pohjustus

Laimennettu weber MD 16 Dispersio levitetään pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1). Lätäköiden syntymistä on varottava! Kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon parantaa tartuntaa. Dispersion annetaan kuivua tahmeaksi ja lautojen yön yli - vähintään 12 h, enintään 48 h. Tämän jälkeen asennetaan weber.floor 4945 Lasikuituverkko vähintään 50 mm limittäen.

Tasoitteen levitys

Tasoitteena käytetään joko weber.vetonit 120 RENO Saneeraus Plaanoa tai weber.vetonit 3300 Oikaisutasoitetta. Tasoite levitetään joko pumppaamalla tai käsin. Sekoitusohjeet ja työolosuhteet löytyvät tasoitteiden tuotekorteista.

Lattianpäällystys

Lattia voidaan päällystää, kun alusta on kuiva, lattianpäällyste voidaan asentaa yleensä 1-3 viikon kuluttua lämpötilan ollessa +20°C ja ilman suhteellisen kosteuden ollessa RH 50 % (weber.vetonit 3300 1 vrk).

Ratkaisuun liittyvät tuotteet: 1. weber MD 16, 2. weber.floor 4945, 3, weber.vetonit 120 RENO tai tai 3300 OikaisutasoiteRatkaisuun liittyvät tuotteet: 1. weber MD 16, 2. weber.floor 4945, 3, weber.vetonit 120 RENO tai tai 3300 Oikaisutasoite
Puurakenteisen lattian saneeraus
  • päällystettävä 24 h kuluttua (weber.vetonit 3300)
  • hyvä halkeamien sietokyky
  • hyväksynnät M1, EC1
  • alhainen alkalisuus (hellävarainen päällysteille ja ilmoille)

 
Päivitetty
5.2.2020