Liiketunnistin sisällä ei jätä valoja turhaan päälle

Jäikö vessaan tai vaatehuoneeseen taas valot päälle? Vaihda katkaisijan tilalle mukavuuskytkin tai perinteinen liiketunnistin. Kumpikin tuote soveltuu erityisen hyvin tiloihin, joissa usein oleskellaan lyhyitä aikoja kerrallaan, kuten esimerkiksi kylpyhuoneeseen ja wc-tiloihin sekä vaatehuoneisiin ja varastotiloihin.

Tilaa ilmainen sähkökaluste-esite

Sekä mukavuuskytkintä että tavallista liiketunnistinta (oik.) on saatavissa Jussi-sarjassa, Impressivo-sarjan väreissä valkoinen, alumiini ja antrasiitti sekä Teräs-sarjassa.Sekä mukavuuskytkintä että tavallista liiketunnistinta (oik.) on saatavissa Jussi-sarjassa, Impressivo-sarjan väreissä valkoinen, alumiini ja antrasiitti sekä Teräs-sarjassa.
Mukavuuskytkin on liiketunnistimen ja perinteisen kytkimen yhdistelmä, joka muistaa sammuttaa valot perässäsi, mutta mahdollistaa myös käsin kytkemisen ja sammuttamisen. Mukavuuskytkintä voit aina käyttää tilaan ja tilanteeseen sopivalla tavalla, automaattisesti tai manuaalisesti.
Mukavuuskytkin soveltuu erityisen hyvin kylpytiloihin, vaatehuoneisiin ja varastoihin.Mukavuuskytkin soveltuu erityisen hyvin kylpytiloihin, vaatehuoneisiin ja varastoihin.

Mukavuuskytkimen käyttötavat

Automaattinen käyttö
Automaattitilassa oleva mukavuuskytkin on käytännössä sama kuin tavallinen liiketunnistin: valo kytkeytyy päälle automaattisesti, kun mukavuuskytkin havaitsee tilassa liikettä ja sammuu, kun liikettä ei enää havaita.

Katkaisuviiveen voi itse määrittää 1-10 minuutin väliltä. Kytkimessä on myös säädettävä hämäräkytkin, joten se voidaan asettaa syttymään vain kun valoa todella tarvitaan.
Puoliautomaattinen käyttö
Puoliautomaattinen käyttö voidaan tarpeen mukaan asettaa toimimaan joko niin, että valot kytketään päälle itse ja ne sammuvat automaattisesti tai päinvastoin. Kytkimessä palaa pieni LED-valo aina silloin, kun kytkintä on seuraavaksi painettava manuaalisesti.
Manuaalinen käyttö
Kylpyhuoneen ja saunan siivousta varten voi olla tarpeen asettaa kytkin kokonaan manuaaliohjaukselle, jolloin liiketunnistin ei sammuta valoja vaikka poistuisit sen valvonta-alueelta. Automaatti- tai puoliautomaattitoiminnon saa aina asetettua pois päältä painamalla kytkintä pitkään (yli 3 sekuntia). Tämän jälkeen kytkin on manuaalitilassa, kunnes sitä painetaan jälleen pitkään.

Kytkimen LED-valo palaa jatkuvasti merkkinä manuaalikäytöstä ja viestittää näin huoneeseen astuvalle tai siitä poistuvalle, että kytkintä on painettava manuaalisesti. LED-valo toimii samalla myös suunnistusapuna ja huolehtii siitä, että käyttäjä löytää kytkimen helposti myös pimeässä.

* Mukavuuskytkintä on saatavissa kahta eri mallia: Kaksijohdinmalli voidaan vaihtaa suoraan perinteisen kytkimen tilalle ja soveltuu 230V hehku- ja halogeenilamppujen, elektronisten muuntajien tai rautasydänmuuntajien kanssa. Lisäksi saatavilla on 3-johdin versio, jossa on relelähtö. Tämä mahdollistaa kaiken tyyppisten kuormien kytkemisen, kuten energiansäästö- ja LED-lamput sekä loisteputket. Tuotteen asennuksen saa suorittaa ainoastaan sähköalan ammattilainen.
 
Julkaistu
15.12.2014