• Etusivu
  • Energia

Valokatkaisija kertoo kaapin paikan? Ei enää!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 01.11.2023
ABB-Villa-Havu-Loviisan_asuntomessut-2023-1920x1080

Langattomalla järjestelmällä voidaan luoda myös tilanneohjauksia, kuten esimerkiksi lukemiseen tai televisionkatseluun sopiva tilanne.

Langattomat painikkeet eivät vaadi johdotusta, joten ne voidaan täysin vapaasti sijoittaa haluttuihin paikkoihin ruuvaamalla tai tarralla. Saat sijoitettua katkaisijan tai säätimen vaikkapa koristelasiseinään, sängyn päätyyn tai kirjahyllyn kylkeen.

Langattomat painikkeet soveltuvat sekä uusiin taloihin että remonttikohteisiin, ja niillä saadaan helposti lisättyä ohjauksia tarpeen mukaan. Niiden toiminta perustuu radiotaajuustekniikkaan ja käyttöön tarvittava virta tulee painikkeen sisällä olevasta paristosta. Paristo on tavallinen nappiparisto, jota on yleisesti saatavilla. Se kestää normaalikäytössä noin 5 vuotta.

Langattomat tuotteet ovat saatavissa sekä IMPRESSIVO®- että Jussi-sarjassa.

Ei ihan tavallinen katkaisija – kytke kerralla enemmän tilanneohjauksilla

Langattomia ohjaustuotteita voidaan käyttää muun muassa valaistuksen kytkemiseen ja säätämiseen ja kaihdinten ohjaukseen. Langaton ohjaus mahdollistaa myös niin sanotut tilanneohjaukset eli esimerkiksi kotona/poissa-toiminnon tai erilaiset valaistustilanteet.

Kotona/poissa-kytkin on hyödyllinen toiminto esimerkiksi eteisessä tai makuuhuoneessa: yhdellä painikkeella saadaan sammutettua koko talon valot kotoa lähdettäessä tai nukkumaan mentäessä. Valaistustilanteita voi olla myös tarpeen tehdä esimerkiksi television katseluun, lukemiseen tai siivoukseen.

Tilanneohjauksiin voidaan myös yhdistää muita toimintoja: säädä kaihdinten asentoa tai tai kytke tietyt pistorasiat päälle tai pois.

Pue langattomat painikkeet kotisi sisustusta täydentäviin väreihin

Impressivo-sarjan langattomat painikkeet tarjoavat raameineen lukemattomia värejä ja niiden yhdistelmiä. Voit vapaasti yhdistellä ja valikoida vaikka joka huoneeseen eri väriset tuotteet.

Langattomien tuotteiden perusvärit ovat valkoinen, alumiini ja teräs.

Värikkäitä ja eri materiaaleista tehtyjä peitelevyjä löytyy axcent- ja carat®-sarjoista. Peitelevyt ovat tavallista hieman leveämpiä ja näyttävämpiä. Axcent-peitelevyjä löytyy kymmenkunta eriväristä, sekä kirkkaissa että murretuissa sävyissä. Carat®-sarjan design-peitelevyt on valmistettu aidoista materiaaleista, kuten pronssista, harjatusta teräksestä ja kromista. Katso värivalikoima täältä.

Kaikki Impressivo-sarjan kytkimet ja säätimet ovat yhteensopivia design-peitelevyjen kanssa, joten saat kotisi sähköistyksestä aina yhtenäisen.

Info

Info

Impressivon ominaisuudet

  • Sisältää kaikki tarvittavat sähkötekniset toiminnot
  • Kaikki asennustavat mahdollisia (uppo, pinta, lista, nurkka)
  • Soveltuu sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin (IP20 ja IP44)
  • Yhtenäinen ilme myös saneerauskohteisiin
  • Ulkonäköä voi muunnella yhdistelemällä eri värejä, carat®- ja axcent-peitelevyjä sekä teräs- ja future® linear-tuotteita
ABB Oy
Energia
suunnittelu
sähkö
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

tunnelmalliset ulkovalot pimeällä terassilla
Turvallista sähköä myös ulkotiloissa
Kosteisiin ja kylmiin tiloihin sekä ulkotiloihin kannattaa valita aina sellaiset pistorasiat ja kytkimet jotka kestävät ympäröivät olosuhteet. Täysin avonaisiin ulkotiloihin, kuten esimerkiksi talon ulkoseinään, tulee valita vähintään roiskevesitiiviit asennuskalusteet, joiden kotelointiluokka on IP44. Roiskevesitiiviyden lisäksi pistorasioiden on oltava vikavirtasuojattuja ja läpällisiä.Katetuille terasseille sekä kylmiin sisätiloihin voidaan tapauskohtaisesti asentaa myös sisätiloihin soveltuvia asennuskalusteita. Kaikki sähköasennukset tulee tehdä aina ammattilaisen toimesta, ja sähkömieheltä saat myös parhaan tiedon siitä, minkälainen kotelointiluokka kyseiseen sähköasennukseen tulevilla tuotteilla tulee olla.
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.
48_P_106547_1.jpg
Uusi asetus edellyttää rakennushankkeelta kosteudenhallintaselvitystä
Lupaa edellyttävälle rakennushankkeelle on laadittava kosteudenhallintaselvitys 1.1.2018 alkaen. Ympäristöministeriö hyväksyi asetuksen rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta tänään. Asetuksen tavoite on välttää rakentamisessa kosteudesta aiheutuvia haittoja."Kosteusvaurioiden aiheuttamat haitat ovat kansantalouden ja ihmisten terveyden kannalta merkittäviä. Jatkossa rakentamisen kosteudenhallintaa pystytään valvomaan paremmin", asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.Asetus noudattaa pitkälti nykyisiä määräyksiä (Rakentamismääräyskokoelman osa C2, 1998), jotka asetus korvaa. Asetuksessa on tarkennettu rakennuksen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyviä säännöksiä, jotka ohjaavat kosteusteknisesti terveelliseen ja turvalliseen rakentamiseen.Jatkossa vaadittavan kosteudenhallintaselvityksen laajuus riippuu rakennushankkeen laadusta ja luonteesta, joten selvitys on erilainen erityyppisissä rakennushankkeissa. Selvityksessä arvioidaan koko hankkeen kriittiset kosteusriskit ja suunnitellaan toimet niiden torjumiseksi. Siinä kerrotaan muun muassa, miten rakennusaineita, -tuotteita ja -osia suojataan ja rakenteiden kuivuminen varmistetaan.Rakennushankkeen työmaan kosteudenhallintasuunnitelmassa on nimettävä henkilöt, jotka vastaavat työmaan kosteudenhallinnasta hankkeen eri vaiheissa. Kosteudenhallinnasta voi vastata esimerkiksi vastaava työnjohtaja tai erityisalan työnjohtaja.Asetusta sovelletaan uuden rakennuksen suunnitteluun ja rakentamiseen. Sitä sovelletaan myös rakennuksen laajennukseen, kerrosalaan laskettavan tilan lisäämiseen, korjaus- ja muutostyöhön ja rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen, jollei asetuksessa toisin mainita.Ympäristöministeriö julkaisee myöhemmin asetuksen tueksi annettavat ohjeet.YM:n asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta (pdf)Perustelumuistio. YM:n asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta (pdf)
202211_80136.jpg
Tiesitkö tämän led-valojen yleisen puutteen? Hinnalla on merkitystä
Edullinen led-valo ei välttämättä toista lainkaan tiettyjä värisävyjä. Alan ammattilainen kertoo, miten valaistussuunnittelu toteutetaan onnistuneesti.
20221_75458.jpg
Kolkosta pikku-wc:stä tunnelmalliseksi keitaaksi - katso mitä remontti maksoi
Ennen remonttia pieni wc oli hyvin valaistu, mutta tila oli tylsä. Sisustuksellisia asioita ei oltu mietitty. Toisesta remontista oli jäänyt rimapaneelia sopiva määrä, joten wc:n ilmettä päätettiin uudistaa niiden avulla. Kun seinäpintaan tuotiin lisää materiaalia, avautui mahdollisuus lisätä tilaan epäsuoraa valaistusta vajaaksi jätetyn paneelin reunoilta.Lue miten pienestä ja kolkosta wc-tilasta saatiin kaikkia miellyttävä kokonaisuus. Suunnittelu, toteutus sekä kaikki led-nauhat, muuntajat, ohjaimet sekä valopeili ovat LedStoren omaa osaamista ja valikoimaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton