• Etusivu
  • Talo

Viimeistele huonetila Gyprocin koristelistoilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 26.11.2014
201411_41813.jpg

Listat vasemmalta oikealle: Gyproc GL1 Cove, Gyproc GL2 Cove ja Gyproc GL3 Cornice

Gyprocilta löytyy kolme erilaista kipsistä valmistettua Gyproc Cove –koristelistaa. Listat ovat helppoja työstää sekä kiinnittää paikoilleen. Paikalleen asennetut kipsilistat viimeistelevät huoneen ilmeen. Kaksi listoista on malliltaan kourumaista kolmannen ollessa hieman koristeellisempi aaltoilevan muotoilunsa ansiosta. Asennuksen valmistuttua koristelistat voidaan pinnoittaa maalaamalla, tapetoimalla tai koristetasoittamalla –aivan kuten Gyproc -rakennuslevytkin.

Koristelistan kiinnitys on helppoa

Listojen kiinnitys tapahtuu erityisesti koristelistojen kiinnitykseen tarkoitetun Gyproc Super Kiinnityskipsin avulla.

Tuotetta on saatavilla 5 kg pusseissa, jolla saa listaa kiinnitettyä 20-25 jm. Kiinnityskipsi kuivuu nopeasti ja pitää koristelistat paikallaan heti, näin sinun ei tarvitse hankkia erillisiä tukia kannattamaan listaa katossa kuivumisen ajan.

Super Kiinnityslaasti soveltuu myös kipsilevyjen saumaukseen Gyproc Saumanauhan kanssa. Myös kipsilevyjen sekä kiviaineisten alustojen tasoituksessa sekä paikkaamisessa laastia voi käyttää.

Lue Gyproc Super Kiinnityskipsistä.

Gyproc Super Kiinnityskipsi
Gyproc Super Kiinnityskipsi

Varsinainen asennustyö

Työ aloitetaan merkitsemällä seinään sekä kattoon lyijykynällä listojen reunakohdat. Tämä helpottaa asennustyötä siinä vaiheessa kun koristelistaa asentaa paikalleen. Kipsistä valmistettujen listojen katkaisu tapahtuu käyttämällä pienihampaista sahaa sekä sahauslaatikkoa. Näin koristelista ei murru ja sahausjälki pysyy suorana.

Listan ollessa sahattuna oikeaan mittaansa, levitä listan kiinnityskohtiin Gyproc Super –kiinnityslaastia. Älä unohda listojen päitä. Kun kiinnityslaasti on levitetty, aseta lista paikoilleen aiemmin piirtämiesi viivojen mukaan ja paina voimakkaasti. Lista kiinnittyy yleensä heti paikoilleen. Mikäli seinä tai katto ei ole suora, tulee koristelista tukea paikoilleen kuivumisen ajaksi. Tueksi riittää noin puolen metrin välein lyödyt tukinaulat.

Kun lista on paikoillaan, poista välittömästi ylipursunut laasti lastan avulla, näin saat pinnat pysymään siistinä ja jälkitöiden määrä vähenee. Mikäli joudut tekemään listaan jatkon, sahaa liitoskohta vinoksi. Muista laittaa kiinnityslaastia listojen päihin myös jatkoskohdassa.

Koristelistojen mittoja:

Gyprocin kipsisiä koristelistoja löytyy kolmea mallia ja kokoa.
Gyprocin kipsisiä koristelistoja löytyy kolmea mallia ja kokoa.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
20164_46290.jpg
Ohutsaumaliima katkaisee kylmäsillat
Nopea, helppo ja siisti!Harkon valinta on helppo – sitä valittaessa arvioidaan lämmönjohtavuuskerrointa, hintaa, ominaisuuksia ja siinä kaikki. Mutta miten kiinnitätä harkot onkin ihan toinen juttu. Harkon kiinnitystapaa valitessasi on hyvä huomioida, ettei laasti toimi eristeenä eikä katko kylmäsiltoja. Kovettunut Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliima taas saumaa ja tiivistää seinäelementit samalla kertaa, ja vähentää lämmönhukkaa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!Myös pihamuurien kokoaminen Tytan Euro Mortar Ohutsauma- ja Kiviliiman avulla on helppoa ja nopeaa.
20157_44050.jpg
Tiikerin pihalla
Viisihenkiselle perheelle suunnitellun kaksikerroksisen Panthera Tigris -kivitalon pinnat, muodot ja värit ovat löytäneet paikkansa tiikerien maailmasta. Talo on kohde, joka lumoaa tiikerimäisellä linjakkuudellaan ja yksilöllisyydellään. Talon pihan suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan TTS Työtehoseuran Puutarha-alan kouluttajien ja opiskelijoiden toimesta. Samaa tiikerimäistä henkeä on tuotu myös pihan muotokieleen ja kantavana teemana on toimiva arki, joka näkyy sekä itse talossa että pihassa.Koulutusvastaava Timo Rinkinen, TTS, timo.rinkinen@tts.fi
20192_56464.jpg
Näin saat raikkaan mökin
Me suomalaiset olemme tunnetusti mökki-ihmisiä. Olipa vapaa-ajan asunto veden äärellä tai kuivalla maalla, sinne on mukava mennä, kun mökin sisäilma on raikas. Loma-asunto on ilmanvaihdon tarpeeltaan kuin mikä tahansa muukin asuinrakennus: asumisesta ja rakenteista tulevat epäpuhtaudet ja kosteus pitää johtaa ulos. Toimiva, koneellinen ilmanvaihto pitää osaltaan myös huolta rakennuksen rakenteista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton