Viimeistele huonetila Gyprocin koristelistoilla

Gyprocilta löytyy kolme erilaista kipsistä valmistettua Gyproc Cove –koristelistaa. Listat ovat helppoja työstää sekä kiinnittää paikoilleen. Paikalleen asennetut kipsilistat viimeistelevät huoneen ilmeen. Kaksi listoista on malliltaan kourumaista kolmannen ollessa hieman koristeellisempi aaltoilevan muotoilunsa ansiosta. Asennuksen valmistuttua koristelistat voidaan pinnoittaa maalaamalla, tapetoimalla tai koristetasoittamalla –aivan kuten Gyproc -rakennuslevytkin.

Listat vasemmalta oikealle: Gyproc GL1 Cove, Gyproc GL2 Cove ja Gyproc GL3 CorniceListat vasemmalta oikealle: Gyproc GL1 Cove, Gyproc GL2 Cove ja Gyproc GL3 Cornice

Koristelistan kiinnitys on helppoa

Listojen kiinnitys tapahtuu erityisesti koristelistojen kiinnitykseen tarkoitetun Gyproc Super Kiinnityskipsin avulla.

Tuotetta on saatavilla 5 kg pusseissa, jolla saa listaa kiinnitettyä 20-25 jm. Kiinnityskipsi kuivuu nopeasti ja pitää koristelistat paikallaan heti, näin sinun ei tarvitse hankkia erillisiä tukia kannattamaan listaa katossa kuivumisen ajan.

Super Kiinnityslaasti soveltuu myös kipsilevyjen saumaukseen Gyproc Saumanauhan kanssa. Myös kipsilevyjen sekä kiviaineisten alustojen tasoituksessa sekä paikkaamisessa laastia voi käyttää.

Lue Gyproc Super Kiinnityskipsistä.
Gyproc Super KiinnityskipsiGyproc Super Kiinnityskipsi

Varsinainen asennustyö

Työ aloitetaan merkitsemällä seinään sekä kattoon lyijykynällä listojen reunakohdat. Tämä helpottaa asennustyötä siinä vaiheessa kun koristelistaa asentaa paikalleen. Kipsistä valmistettujen listojen katkaisu tapahtuu käyttämällä pienihampaista sahaa sekä sahauslaatikkoa. Näin koristelista ei murru ja sahausjälki pysyy suorana.

Listan ollessa sahattuna oikeaan mittaansa, levitä listan kiinnityskohtiin Gyproc Super –kiinnityslaastia. Älä unohda listojen päitä. Kun kiinnityslaasti on levitetty, aseta lista paikoilleen aiemmin piirtämiesi viivojen mukaan ja paina voimakkaasti. Lista kiinnittyy yleensä heti paikoilleen. Mikäli seinä tai katto ei ole suora, tulee koristelista tukea paikoilleen kuivumisen ajaksi. Tueksi riittää noin puolen metrin välein lyödyt tukinaulat.

Kun lista on paikoillaan, poista välittömästi ylipursunut laasti lastan avulla, näin saat pinnat pysymään siistinä ja jälkitöiden määrä vähenee. Mikäli joudut tekemään listaan jatkon, sahaa liitoskohta vinoksi. Muista laittaa kiinnityslaastia listojen päihin myös jatkoskohdassa.

Koristelistojen mittoja:

Gyprocin kipsisiä koristelistoja löytyy kolmea mallia ja kokoa.Gyprocin kipsisiä koristelistoja löytyy kolmea mallia ja kokoa.
 
Julkaistu
8.12.2014