Hengittävä hirsirakenne
– terveellinen sisäilma

Tiesitkö että suomalaisista jopa 50 % kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä? Noin 3 % kärsii pysyvästi vaikeista hengitystieoireista. Etkö käyttäisi tilaisuutta hyödyksesi, jos sinulle tarjotaan mahdollisuus rakentaa kotisi nimenomaan allergisuus ja hyvä sisäilma huomioiden? Ratkaisu allergiaperheiden tarpeisiin löytyy yhteistyössä VTT:n sekä Allergia- ja astmaliiton kanssa suunnitellusta Honka Terve Talo –konseptista.

Ensimmäinen Honka Terve Talo™ toteutettiin Jyväskylään Asuntomessuille.Ensimmäinen Honka Terve Talo™ toteutettiin Jyväskylään Asuntomessuille.

Hyvä sisäilma kuuluu kaikille

Hongan toiminnassa painottuvat turvallinen ja terveellinen asuminen sekä korkealuokkainen arkkitehtuuri. Tavoitteena on luoda koti, jossa on hyvä elää ja asua vuosikymmeniä.

Turvalliseen sekä terveelliseen kotiin sopii rakennusmateriaaliksi erinomaisesti ekologinen sekä kestävä suomalainen puu. Yhä useampi kotia tai loma-asuntoa suunnitteleva valitseekin kotinsa rakennusmateriaaliksi luonnollisen materiaalin – näin kodiksi tulee helposti valittua hirsirunkoinen massiivipuutalo.
Massiivihirsi tasapainottaa luonnostaan lämmön- sekä kosteudenvaihteluita.Massiivihirsi tasapainottaa luonnostaan lämmön- sekä kosteudenvaihteluita.

Massiivihirsi auttaa sinua voimaan hyvin

Tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä enemmän rakennuksessa on käytetty massiivihirttä, sitä paremmin ilmankosteus pysyy terveyden kannalta optimaalisella alueella. Mihin tutkimustulos sitten perustuu? Massiivipuinen seinärakenne tasapainottaa luonnostaan lämmön- sekä kosteudenvaihteluita – näin sisäilman kosteus asettuu optimialueelle. Lisäksi hirsiseinä hengittää. Hengittämisellä tarkoitetaan sitä, että hirsi sallii vesihöyryn siirtymisen vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin. Tämän ansiosta sisäilman kosteus on tasainen.

Myöskään ei pidä unohtaa toimivan ja oikein mitoitetun ilmanvaihdon tärkeyttä. Oikeanlainen ilmanvaihto omalta osaltaan varmistaa sen, että sekä ihmiset että rakenteet pysyvät terveinä. Honka Terve Talo™ on varustettu perustasoa paremmalla ilmanvaihtolaitteistolla, näin huonetilan ilma vaihdetaan tehokkaasti raikkaaseen ja suodatettuun ilmaan.

Hirsitalo on terveellinen ja ekologinen valinta.Hirsitalo on terveellinen ja ekologinen valinta.

Honka Terve Talo™ pähkinänkuoressa

Honka Terve Talo™ on VTT:n sertifioima muuttovalmis omakotitalo. Hongan laajasta muuttovalmis-mallistosta voit valita itsellesi mieluisan mallin ja toteuttaa sen Terve Talo –konseptina. Voit siis valita itsellesi kodin, joka täyttää tiukat vaatimukset sisäilman puhtaudessa, materiaalien vähäpäästöisyydessä, rakenteiden kosteusturvallisuudessa sekä rakennustekniikassa.

Nämä kaikki ominaisuudet löytyvät Honka Terve Talo™:sta:

  • Hyvä ilmanlaatu on kaiken suunnittelun sekä toteutuksen lähtökohtana.
  • Valaistus kodissa on perustasoa parempi. Ääniolosuhteisiin on myös kiinnitetty huomiota.
  • Laadunhallinta on korostettuna rakentamisen aikana. Rakentamiseen sekä sisustamiseen käytetyt materiaalit ovat M1-sertifioituja tai vastaavia vähäpäästöisiä materiaaleja.
  • Talon mukana saat Terveen Talon huolto-ohjelman, joka auttaa sinua pitämän talosi terveenä.


Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön Hongan edustajalle tästä:


 
Julkaistu
5.1.2015