• Etusivu
  • Rakentaminen

Hengittävä hirsirakenne – terveellinen sisäilma

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 05.01.2015
201411_41787.jpg

Ensimmäinen Honka Terve Talo™ toteutettiin Jyväskylään Asuntomessuille.

Tiesitkö että suomalaisista jopa 50 % kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä? Noin 3 % kärsii pysyvästi vaikeista hengitystieoireista. Etkö käyttäisi tilaisuutta hyödyksesi, jos sinulle tarjotaan mahdollisuus rakentaa kotisi nimenomaan allergisuus ja hyvä sisäilma huomioiden? Ratkaisu allergiaperheiden tarpeisiin löytyy yhteistyössä VTT:n sekä Allergia- ja astmaliiton kanssa suunnitellusta Honka Terve Talo –konseptista.

Hyvä sisäilma kuuluu kaikille

Hongan toiminnassa painottuvat turvallinen ja terveellinen asuminen sekä korkealuokkainen arkkitehtuuri. Tavoitteena on luoda koti, jossa on hyvä elää ja asua vuosikymmeniä.

Turvalliseen sekä terveelliseen kotiin sopii rakennusmateriaaliksi erinomaisesti ekologinen sekä kestävä suomalainen puu. Yhä useampi kotia tai loma-asuntoa suunnitteleva valitseekin kotinsa rakennusmateriaaliksi luonnollisen materiaalin – näin kodiksi tulee helposti valittua hirsirunkoinen massiivipuutalo.

Massiivihirsi tasapainottaa luonnostaan lämmön- sekä kosteudenvaihteluita.
Massiivihirsi tasapainottaa luonnostaan lämmön- sekä kosteudenvaihteluita.

Massiivihirsi auttaa sinua voimaan hyvin

Tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä enemmän rakennuksessa on käytetty massiivihirttä, sitä paremmin ilmankosteus pysyy terveyden kannalta optimaalisella alueella. Mihin tutkimustulos sitten perustuu? Massiivipuinen seinärakenne tasapainottaa luonnostaan lämmön- sekä kosteudenvaihteluita – näin sisäilman kosteus asettuu optimialueelle. Lisäksi hirsiseinä hengittää. Hengittämisellä tarkoitetaan sitä, että hirsi sallii vesihöyryn siirtymisen vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin. Tämän ansiosta sisäilman kosteus on tasainen.

Myöskään ei pidä unohtaa toimivan ja oikein mitoitetun ilmanvaihdon tärkeyttä. Oikeanlainen ilmanvaihto omalta osaltaan varmistaa sen, että sekä ihmiset että rakenteet pysyvät terveinä. Honka Terve Talo™ on varustettu perustasoa paremmalla ilmanvaihtolaitteistolla, näin huonetilan ilma vaihdetaan tehokkaasti raikkaaseen ja suodatettuun ilmaan.

Hirsitalo on terveellinen ja ekologinen valinta.
Hirsitalo on terveellinen ja ekologinen valinta.
Info

Info

Honka Terve Talo™ pähkinänkuoressa

Honka Terve Talo™ on VTT:n sertifioima muuttovalmis omakotitalo. Hongan laajasta muuttovalmis-mallistosta voit valita itsellesi mieluisan mallin ja toteuttaa sen Terve Talo –konseptina. Voit siis valita itsellesi kodin, joka täyttää tiukat vaatimukset sisäilman puhtaudessa, materiaalien vähäpäästöisyydessä, rakenteiden kosteusturvallisuudessa sekä rakennustekniikassa.

Nämä kaikki ominaisuudet löytyvät Honka Terve Talo™:sta:

  • Hyvä ilmanlaatu on kaiken suunnittelun sekä toteutuksen lähtökohtana.
  • Valaistus kodissa on perustasoa parempi. Ääniolosuhteisiin on myös kiinnitetty huomiota.
  • Laadunhallinta on korostettuna rakentamisen aikana. Rakentamiseen sekä sisustamiseen käytetyt materiaalit ovat M1-sertifioituja tai vastaavia vähäpäästöisiä materiaaleja.
  • Talon mukana saat Terveen Talon huolto-ohjelman, joka auttaa sinua pitämän talosi terveenä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton