Vanhan talon remontti etenee

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Levypintaa ja koolauksia

Lattia levytettiin kodinhoitohuoneessa lattialämmityksen asennuksen jälkeen. Seinille ei oikeastaan tarvinnut tehdä mitään, sillä edelliset asukkaat olivat lohkaisseet yhdestä makuuhuoneesta kylpyhuoneen ja kodinhoitohuonetilan, jossa heillä tosin oli vain lämminvesivaraaja ja irrallinen kaappi.

Lattia levytettynä kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneen seinät levytettynä.Lattia levytettynä kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneen seinät levytettynä.

Nyt tämä homma etenee!

Nyt tämä homma etenee! Sähkövetoja ja seinien koolausta olohuoneessa ja ruokailutilassa.Nyt tämä homma etenee! Sähkövetoja ja seinien koolausta olohuoneessa ja ruokailutilassa.

Sisällä häärivät ammattilaiset ja ulkona talon oma väki

Kun työmiehet häärivät sisällä, niin pitäähän sitä päästä itsekin hieman hommiin. Pihasta löytyi kaksi puuta, jotka pitäisi kaataa ja tässä vaiheessa saa lähteä pihan keskeltä suuri mänty. Homma saatiin hoidettua hienosti meidän perheen miesväen rautaisella ammattitaidolla. Me naiset jännitimme osuuko metsurin tarkka arvio puun korkeudesta oikeaan vai rysähtääkö puu suoraan terassille. Arvio toden totta osui oikeaan ja puu ei edes hipaissut terassia.

kuva_3
Sisällä seinät ovat saaneet kipsilevypinnan.Sisällä seinät ovat saaneet kipsilevypinnan.

Ruokailutilaan pönttöuuni

Ruokailutila sai arvoisensa tulisijan, ihanan pönttöuunin. Minulle oli alusta alkaen selvää, että ainoa oikea vaihtoehto tähän taloon olisi juurikin tuo perinteinen pönttöuuni ja siitä en ollut valmis tinkimään. Eikä minun onneksi tarvinnutkaan ja olen siitä äärimmäisen onnellinen. Pönttöuunin slammattu taustaseinä maalattiin pönttöuunin kanssa samalla sävyllä.

Ruokailutilaan (keittiön viereinen huone) tuli talon ainoa tulipesä ja siksi muuri slammattiin tiilitasoitteella. Kuvassa oikealla: Olohuoneen lattiassa on muisto ajasta, jolloin huoneessa vielä oli tulipesä. Halusin ehdottomasti säilyttää tuon muiston, joten lattialle ei tehdä mitään korjauksia tuohon kohtaan.Ruokailutilaan (keittiön viereinen huone) tuli talon ainoa tulipesä ja siksi muuri slammattiin tiilitasoitteella. Kuvassa oikealla: Olohuoneen lattiassa on muisto ajasta, jolloin huoneessa vielä oli tulipesä. Halusin ehdottomasti säilyttää tuon muiston, joten lattialle ei tehdä mitään korjauksia tuohon kohtaan.

Vanhaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Halusimme jättää johonkin huoneista hirsiseinää näkyviin ja ruokailutilan ja olohuoneen välinen seinä oli ainoa mahdollisuus. Alunperin kaavailimme päätyseiniä, mutta seiniä purettaessa molemmista päistä paljastui vanha laudoitettu ikkunan aukko. Muissa seinissä vanhat mustat sähköputket taas aiheuttivat päänvaivaa.


Tutustu seurannan muihin osiin!
IMG_3387
 
Päivitetty
18.11.2014