Helppoa pientalon lämmön säätämistä

Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä kannattaa varustaa automaattisella shunttisäädöllä. Automaattinen säätö varmistaa että rakennus lämmitetään ihanteellisesti ja ympäristöystävällisesti. Miksi säätää lämpötilaa hallitsemattomasti käsin, kun sen voi hoitaa automaattisesti kirurgisella tarkkuudella?
Yksinkertaisimmillaan automaattinen säätö tapahtuu siten, että automatiikka seuraa sisälämpötilaa huoneessa olevan anturin avulla ja säätää huonelämpöä kääntämällä shunttiventtiiliä tarvittavaan suuntaan. Automaattinen säätö on helppo asentaa uusiin ja vanhoihin järjestelmiin.

Automaattinen on toteutettavissa helposti EC Home säätimellä. Säädin kuuluu tunnettuun Thermomatic-tuotesarjaan.

Säätimellä on vaivaton toteuttaa erilaisia säätövaihtoehtoja. Sisälämpötilaa voidaan säätää vaihtoehtoisesti seuraavassa kuvatuilla menetelmillä.
Miksi säätää vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämpötilaa käsin, kun sen voi automaattisestikin hoitaa?Miksi säätää vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämpötilaa käsin, kun sen voi automaattisestikin hoitaa?

Sisälämpötilan säätö

Huonesäätö
Tehokkain ja yksinkertaisin säätötoiminto pientalossa tai kiinteistössä, jossa on yhtenäiset lämmitystarpeet. Helppo asentaa ja käyttää, ihanteellinen lämpötalous.
Langaton huoneanturi on erityisen kätevä, sillä sen avulla voi helposti muuttaa paikkaa mistä lämpötila halutaan mitata!Huonesäätö
Tehokkain ja yksinkertaisin säätötoiminto pientalossa tai kiinteistössä, jossa on yhtenäiset lämmitystarpeet. Helppo asentaa ja käyttää, ihanteellinen lämpötalous.
Langaton huoneanturi on erityisen kätevä, sillä sen avulla voi helposti muuttaa paikkaa mistä lämpötila halutaan mitata!
Huone- ja ulkotunnistinta käytettäessä

HUh-säätämiseen pientalossa tai kiinteistössä, jossa on yhtenäiset lämmitystarpeet: ulkotunnistimen ohjaamat enimmäis- ja vähimmäisrajoitukset lisäävät lämpömukavuutta. 
HUu säätämiseen monen asunnon kiinteistöissä: ulkotunnistin ohjaa normaalia lämmitystä säätökäyrän mukaisesti. Huonetunnistin estää liian korkean
lämpötilan.Huone- ja ulkotunnistinta käytettäessä
HUh-säätämiseen pientalossa tai kiinteistössä, jossa on yhtenäiset lämmitystarpeet: ulkotunnistimen ohjaamat enimmäis- ja vähimmäisrajoitukset lisäävät lämpömukavuutta.
HUu säätämiseen monen asunnon kiinteistöissä: ulkotunnistin ohjaa normaalia lämmitystä säätökäyrän mukaisesti. Huonetunnistin estää liian korkean lämpötilan.
Säätö ulkolämpötilan mukaan
Säätämiseen monen asunnon kiinteistössä. Ulkotunnistin ohjaa lämmitystä säätökäyrän mukaisesti.Säätö ulkolämpötilan mukaan
Säätämiseen monen asunnon kiinteistössä. Ulkotunnistin ohjaa lämmitystä säätökäyrän mukaisesti.
Säätö menoputken mukaan
Menolämpötilan pitämiseksi vakiona esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmässä.Säätö menoputken mukaan
Menolämpötilan pitämiseksi vakiona esimerkiksi lattialämmitysjärjestelmässä.

Automaattisen säädön edut

Käyttämällä Ec Home automaattista lämmönsäätöä saavutetaan useita etuja.

1. Pidempi käyttöikä
Automaattinen säätäminen varmistaa, että lämmitysjärjestelmästä otetaan vain tarvittava määrä lämpöä, jotta sisälämpötila pysyy haluttuna. Silloin lämpö jää lämmitysjärjestelmään mahdollisimman pitkäksi ajaksi ja lämmitysjaksojen määrä vähenee, joten lämmitysjärjestelmän käyttöikä pitenee.

2. Taloudellisuus
Thermomatic EC Home -peruspaketin säätäminen perustuu huoneen lämpötilaan.

Råd&Rön-julkaisun testissä Ec Home osoittautui taloudellisimmaksi. Se säästää jopa 24%. Jos järjestelmää täydennetään ulkoanturilla, säästöä kertyy vieläkin enemmän.

3. Mukavuus
Ec Home pitää sisällä vallitsevan lämpötilan tasaisempana ja säätää sitä tehokkaammin. Se tunnistaa kaikki asuintilojen lämpölähteet: esimerkiksi ihmiset, tulisijan ja sään nopean muuttumisen. Sen ansiosta voit rentoutua ja nauttia haluamastasi huoneenlämpötilasta. Shunttiventtiiliä ei tarvitse säätää käsin, Ec Home tekee sen puolestasi.

4. Ympäristö hyötyy
Kun sisälämpötilaa säädetään automaattisesti, lämmitysjärjestelmän sisältämä energia riittää pidempään. Näin saadaan aikaan ihanteelliset edellytykset rakennuksen lämmittämiselle ympäristöystävällisesti.
 
Julkaistu
17.11.2014