Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Ota hyöty irti tulisijastasi Tulikivi Green-järjestelmien avulla

Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.

Tulikiven vesilämmitysjärjestelmän sydämenä toimii Tulikivi-tulisija.Tulikiven vesilämmitysjärjestelmän sydämenä toimii Tulikivi-tulisija.

Tehokas ja älykäs
Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmä

Haluaisitko voida käyttää hyödyksesi osan tulisijan tuottamasta lämmöstä kotisi muussa vesikeskuslämmityksessä ja säästää näin kuluja?

Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmällä se onnistuu, sillä järjestelmän avulla on mahdollista liittää tulisija luontevaksi osaksi kodin muuta lämmitysjärjestelmää.
Green W10 -lämmönsiirrinpaketteja on kahdenlaisia.Green W10 -lämmönsiirrinpaketteja on kahdenlaisia.
Rakennusten energiatehokkuuden parantuessa vähenee samalla rakennusten kokonaislämmitystarve. Sekä matalaenergia- että passiivitaloissa voidaan kattaa tehokkaalla tulisijalla sekä toimivalla vesilämmitysjärjestelmällä merkittävä osa koko kodin lämmitysenergiantarpeesta. Näin voidaan siirtää tehokkaan tulisijan tuottamaa energiaa kodin eri tilojen lämmitykseen tai vaikkapa lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Vesilämmitysjärjestelmän sydämenä toimii Tulikiven tulisija, johon asennetaan lämmönsiirrinpaketti. Tulisija lämmittää sen runkoa kiertävissä putkissa kulkevan veden ja veteen siirretty lämpöenergia voidaan varastoida kombienergiavaraajaan. Varaajasta lämmin vesi on hyödynnettävissä esimerkiksi lattialämmitykseen.

Järjestelmä ei muuta tulisijan lämmitystapaa, vaan voit käyttää tulisijaasi kuten ennenkin. Takan pintalämpötilat ovat normaalia alhaisemmat, jolloin huonelämpötila säilyy miellyttävällä tasolla myös erittäin hyvin eristetyissä rakennuksissa.

Takka- ja aurinkolämpö sopivat vuorolämmitykseen. Takan säännöllinen lämmittäminen on luontevinta talvikaudella, jolloin lämmitysenergian tarve on suurin. Aurinkolämpö on tehokkain kevättalvella ja kesällä, jolloin tämän lämmön voi siirtää esim. kosteiden tilojen lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Lämmönsiirrinpaketin lisääminen takkaan jatkaa sen vuotuista käyttöaikaa. Takan käyttöä voidaan jatkaa kauemmin keväällä ja tehokas lämmitys voidaan aloittaa aikaisemmin syksyllä asumisviihtyisyydestä tinkimättä.

Kiinnostuitko? Lue miten järjestelmä
asennettiin rintamamiestaloon

Rintamamiestalossa oli vanha tulisija tullut tiensä päähän. Uusia vaihtoehtoja tutkittaessa kiinnostuivat remontoijat tulisijasta, jonka saisi osaksi lämmitysjärjestelmää. Tulikiven W10-lämmitysjärjestelmän avulla syntyi ratkaisu, jossa voitiin siirtää merkittävä osa tulisijan lämmöstä esimerkiksi kodin muuhun vesikeskuslämmitykseen.
Voit tutustua alla olevan linkin kautta, miten vesikiertotakka asennettiin.

Lue miten vesikiertotakka asennettiin rintamamiestaloon.

Voit myös tilata Tulikiven esitteen ja tutustua Tulikiven tulisijoihin.

Vaihda nyt helposti vanha takkasi uuteen

Ennen varsinaisen lämmityskauden alkua kannattaa vaihtaa vanha takkasi varaavaan Tulikivi-tulisijaan. Tee samalla selvää säästöä lämmityskustannuksissa - lisäksi kotisi pysyy lämpimänä vaikka myrskytuulet puhaltavat nurkissa.
Vanhan tulisijan purkaminen ei ole ongelma, sillä Tulikiven asiantuntevat asentajat ovat purkaneet sekä asentaneet takkoja jo vuosikymmenten ajan. Työn vaatimaa tietotaitoa siis löytyy.

Voit lukea lisää takkaremontin etenemisestä täältä!

messukuva

Voit jättää yhteydenottopyynnön Tulikiven edustajalle


 
Julkaistu
19.9.2016