Porin Golfkerho ry


Golfin pelaaminen alkoi Porissa vuonna 1938 Lyttylän pelloilla. Pelaajina mittelöivät Risto Roslander, Onni Honkasalo ja A.V. Honkasalo. Ensimmäiset pelivälineet koostuivat koivunjuurakoista, laudankappaleista tai katajista veistetyistä mailoista sekä kivestä tai puisesta pallosta.

Seuraavana vuonna harrastusta jatkettiin Paarnoorissa lehmien laidunmaalla Kaarluodossa, jonne perustettiin 10-reikäinen kenttä. Mailat olivat katajaisia ja pallona oli nahkapäällysteinen pesäpallo. Tuolloin järjestettiin myös ensimmäiset kilpailut.

Porin Golfkerho ry


Porin Golfikerhon perustava kokous pidettiin 25.8.1939 ravintola Kulta-Ankkurissa. Talvisota keskeytti harrastuksen mutta kesällä 1940 toiminta jatkui jälleen. Uusi pelipaikka sijaitsi lentokentän kiitoratojen tuntumasta.

1963 tapahtui suuri muutos kun PGK sai jälleen uuden kentän, nyt urheilukeskuksen alueella. 1980-luvuna alussa Porin kaupunki tarvitsi golfkentän alueen muihin tarkoituksiin, jolloin PGK:lle osoitettiin uusi paikka Hanhiluodon Kalaforniasta.

Kalafornian sijainti.Kalafornian sijainti.

Rakennustyöt käynnistettiin Kalaforniassa välittömästi ja kaikeksi onneksi kaupunki oli taloudellisesti auttamassa rakennustöissä. Ensimmäiset kisat Kalaforniassa pelattiin jo 1985.

1992 Kalafornia laajeni 18-reikäiseksi ja par-luku oli 72. Samana vuonna kerho osti Turun satamassa sijaitsevan turhaksi käyneen terminaalirakennuksen Rauma Oy:ltä. Rakennus siirrettiin meriteitse Poriin ja palvelee pelaajia nykyisin klubirakennuksena. Vuonna 2000 valmistui klubitalon taakse erillinen pukuhuonerakennus saunoineen.

Uusi klubitalo saapuu Turun satamasta Kalaforniaan 1992.Uusi klubitalo saapuu Turun satamasta Kalaforniaan 1992.
Vuosituhannen vaihteessa golfbuumin voimistuessa päätettiin vielä ryhtyä laajentamaan kenttää ja laajennustyöt saatiin päätökseen 2005 ja kenttä avattiin nykyisessä muodossaan 27-reikäisenä kauden 2006 käynnistyessä.

Lähde:www.kalafornia.com
 
Päivitetty
26.3.2007