Leca® EasyLex väliseinää pystyyn nopeasti

Leca® EasyLex -väliseinäharkkojärjestelmä on nopea tapa rakentaa kantamattomia väliseiniä korjaus- ja uudisrakennuskohteisiin. Leca® EasyLex sopii sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Väliseinäharkot ovat ympäripontattuja, mittatarkkoja ja pinnaltaan tasaisia.

Suurien ponttiensa ansiosta lukitus on jämpti, muuraus on nopeaa ja helppoa, muurauksesta tulee tukeva ja näin normaalin huoneen korkuiset seinät voidaan muurata kerralla ylös asti. Muuraus tehdään ohutsaumamuuraamalla, jolloin laastimenekki pienenee ja muuraus nopeutuu perinteiseen muuraukseen verrattuna.

Nopea tapa rakentaa kantamattomia väliseiniä korjaus- ja uudisrakennuskohteisiin

Tutustu Leca® EasyLex -väliseinäharkkojärjestelmään

Leca EasyLex 2500 profiili kiinnitetään seinään. Profiiliin asennetaan langanohjain ja linjalanka. Ensimmäinen harkkokerros muurataan ohutsauma- tai muurauslastilla.
Muuraus sidotaan poikittaiseen seinään profiilin ja siihen kuuluvien muuraussiteiden avulla.
Ulkokulmissa käytetään toisesta päästään ponttaamatonta päätyharkkoa, jolloin kulmista tulee siistit.

720

Aukot ylitetään joko EasyLex 88-1500 palkin tai EasyLex 2500 profiilin avulla.

720

Leca® Lex kantaviin väliseiniin

Kantavat väliseinät tai väliseinät, joihin tarvitaan raudoitusta seinän pituuden tai vaakasuuntaisen kuormituksen johdosta rakennetaan Leca® Lex -harkoista.

Kantavien seinien minimipaksuus on 100 mm, joten kaikki vähintään 100 mm leveät Leca® Lex -harkot soveltuvat kantaviin väliseiniin. Raudoitusta tarvitaan tyypillisesti yli 6 m pitkissä seinissä kuivumiskutistumisen johdosta. Jos väliseinä toimii jäykistävänä seinänä tai se ottaa vastaan tuulikuormia, seinä pitää raudoittaa.

100 mm, 125 mm ja 150 mm leveät Leca Lex -harkot ovat umpinaisia harkkoja, joissa on keskeisesti sijoitettuna raudoitusura 8 mm harjateräkselle. Leca Lex -harkoissa on päädyissä pontit ja urat, jotka ohjaavat harkot tarkasti paikoilleen ja nopeuttavat muuraamista. Leca Lex -harkkojen pystysaumassa ei käytetä laastia. Harkot muurataan weber ML Leca -laastilla 5 mm saumapaksuudella. Tällöin raudoitukselle saadaan riittävä tartunta ja suoja korroosiota vastaan. Muurauskelkka nopeuttaa työtä etenkin pitkillä ja yhtenäisillä seinillä.
 
Päivitetty
15.6.2022